Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek van igaza a barátnőmnek vagy a páromnak?
A barátnőmet 15 éve ismerem, a barátommal 2 éve vagyunk együtt, idén nyáron azt terveztük, hogy a barátnőm + a barátja illetve a párom és én elmegyünk valahova közösen nyaralni, viszont ez meghiúsult, mivel a párom nem akart oda mennyi nyaralni, ahova a barátnőmék akartak menni, ugyanis a párom Santorinibe szeretett volna elmenni, viszont ezt nem engedhették meg magamnak a barátnőmék akik Baska-hoz ragaszkodtak.
Azért nem engedhették meg maguknak, mivel a barátnőm az egyetem óta nem dolgozik (3 éve) hanem bevállalta az otthoni teendőket, hogy a barátjának ne kelljen ezzel törődnie, így egy fizetésből élnek ketten a szüleik házának a felső szintjén, és nyilván így nem fér bele annyi minden.
És ebből indult ki az egész konfliktus, mivel a párom szerint a barátnőm pasija egy papucs, a barátnőm meg egy nárcisztikus gold digger, miért mennénk olyan helyre nyaralni, ha megengedhetünk magunknak egzotikusabb helyeket is, miért kéne kutyába lemennünk a barátnőm előtt, akinek munkaundora van, és ezért csóróskodnak, ha mi egyszer mind a ketten dolgozunk és azért, hogy odamenjünk ahova akarunk menni, mondta azt is, hogy ha mind a ketten dolgoznának, és úgy nem férne bele, így megértené, de a jelenlegi formában nem fog kompromisszumot kötni senkivel csak azért mert a barátnőm eltartatja magát mint egy 5 éves.
A barátnőm pedig arra bíztat, hogy szakítsak a barátommal, mert lenézi a szegényebbeket, mert Ő a nárcisztikus, mert ha valami nem úgy van, ahogyan Ő szeretné akkor inkább nem is csinálja meg, hogy Ő többet nem akarja látni a barátomat, én jobbat érdemlek, csak 3-an kellett volna elmennünk alapból is, Őt meg otthon hagyni.
Úgy érzem 2 tűz között vagyok, és valahogy mind a 2 fél egy picit gyerekes, és nem tudom, hogy a jelenlegi helyzetben mit csináljak.
Mondjuk a barátnődet én se értem bar ha nekik így jó akkor egészségükre. Az se helyes hogy a baratnod arra biztat h dobd ki a párod ha alapvetően jól meg vagytok csak azért mert ok összekülönböztek.
Tudom h kemény dió de próbálj meg kimaradni ebből
Ennyi információ alapján én azt mondom, mindkét félnek tökéletesen igaza van sajnos.
1. Pároddal megkerestétek a pénzt, teljesen erthető szerintem, ha párod szeretne valahova elmenni nyaralni amire nagyon kíváncsi, nem szeretne lejjebb adni a dologból azért mert esetleg másnak nem telik rá, szerintem ez egy teljesen természetes dolog…
2. barátnődet is teljesen megértem, aki eltervezte, hogy veled fog nyaralni, de ez meghiusult…
Szerintem emiatt nem kell szakítanid a pároddal, ettől még nem nárcisztikus, és barátnőd sem követett el nagyobb hibát, minthogy ragaszkodik hozzád…
Viszont ha lenne egy kis empátia érzékük akkor belátnák ők is, hogy ebben nem hibás párod.
Ilyenkor én két megoldást szaktam alkalmazni az én párom és varátaim közt…
1. Ez az egyszerűbb, leszarom mindkettőjüket, meló után elmegyek fagyizni egyet és átgondolom, hogy tulajdonképpen mindketten mennyire gyerekesen önzőn hülyék, aztán továbblepek az aktuális problémán…
2ez a kicsit nehezebb, megpróbálok mindkettejüknek kedvére tenni, és elmegyek párommal oda ahová ő szeretne, de utána elmegyek a legjobb barátommal is ahová ő szeretne.
Én a barátoddal értek egyet. Ez egy nyaralás, ami mindenkinek arról szól, hogy jól érezze magát. Miért mennétek olyan helyre, ahol a barátod nem érzi jól magát?
Abban is igaza van SZERINTEM, hogyha már megkerestétek azt a pénzt, tetszés szerint költsétek el. Ne alkalmazkodjatok.
Ezt a közös nyaralás dolgot kár erőltetni, ha ilyen nézetbeli különbségek vannak.
Nem tudom ki nárcisztikus, ki nem az, de az biztos, hogyha a barátnőd szakításra uszít egy ilyen piti nézeteltérés miatt, az nem normális. Ahogy az sem, hogy eltartatja magát "házimunkát végzek" címszavak alatt. A házimunka nem 8 órás meló. Mondom ezt nőként, aki 12 órában dolgozik, mellette végez házimunkát a párjával közösen.
Egy plusz észrevétel: a barátod nem várja el, hogy szakítsd meg a kapcsolatot a barátnőddel, a barátnőd viszont elvárja, hogy szakíts.
Szerintem ez az egész szitu nagyon gáz... A pasid egy elég gáz alak, ne haragudj, mert semmi köze nincs ahhoz, miért nincs pénzük X helyre. Amúgy is, ha arról van szó, hogy KÖZÖSEN megyünk nyaralni, az ha tetszik, ha nem, kompromisszumokról szól. Akár anyagi okokból, akár, mert valaki nem akar a tengerpartra menni, más nem akar a hegyekbe, a harmadik utálja a szállodákat/nem engedheti meg magának, a negyedik teljes kiszolgálásra vágyik, stb. Most akkor az a cél, hogy közösen nyaraljatok vagy az, hogy mindenki ott nyaraljon, ahova a leginkább szeretne menni? (Amúgy a kettő külön-külön nem lett volna megvalósítható? Mert én tuti elmentem volna valami olcsó helyre a barátokkal, aztán a párommal valami komolyabb helyre.) Egyik döntéssel sincs semmi baj, a párod megmondhatja, hogy ő AKÁRMIÉRT nem akar erre a helyre menni, pont. Lehetne választani akár egy harmadik helyet, akár bukni a közös nyaralást, akár csak ketten elmehetnétek a barátnőddel, és mehetnél külön a pároddal is. De a pasid egy igazi kompromisszumképtelen, bunkó alak, aki nem képes elfogadni más emberek döntéseit. Így szapulni a barátnődet kimeríti a gáz fogalmát. Nem azért szidja, mert téged lehúz, cseszeget, bánt, rossz hatással van rád, vagy netalán drogos, bűnöző, mit tudom én, hanem azért, mert a párjával meghoztak egy életmódbeli döntést. Amihez kettejükön kívül senkinek semmi köze. Véleménye persze lehet, el is mondhatja neked, joga van hozzá, de ezt a patáliát leverni... Én ezért borzasztóan haragudnék, és egészen biztosan helyretenném. Akkor is, ha amúgy én sem értenék egyet a barátnőm döntésével, szerintem nettó baromság a mai világban. De nem gondolom, hogy ugyanúgy kell élnie két embernek.
Viszont a barátnőd is gáz, hogy azt akarja, hogy emiatt szakíts (nem tudom, van-e más oka még ezen kívül ezt akarni, szóval most élek azzal a feltételezéssel, hogy más gond nincs vele), és uszít ellene. Szóval neki is megmondanám a magamét, mert ez szánalmas és kicsinyes. Persze, neki is lehet véleménye, ő is elmondhatja, hogy szerinte gáz a pasim, de meg lehet tenni ezt szakításra uszítás és szent hegyibeszéd nélkül is.
Szóval, én egészen biztosan mind a kettőt leállítanám, mert nem vagyok hajlandó hallgatni, ahogy két általam szeretett ember szapulja egymást. A közös nyaralás mindenképpen bukta lenne, meg szerintem egy jódarabig a közös programok is. Meg őszintén, nekem egy darabig egyikükkel sem lenne külön-külön sem kedvem programokra menni, mert ettől a sárdobálástól mindkét oldalon felfordulna a gyomrom.
Empátia! Annak a képessége, hogy bele tudod magadat képzelni egy másik ember helyzetébe…
Sajnos se a barátod, se a barátnőt nincs az empátia képesség birtokában, mindketten csak azt látják, hogy ők mit tennének a másik helyében… minél több ilyen ember vesz körül, annál nehezebb dolgod lesz békét tartani köztük… sajnálom de ez nehéz tud lenni, azt javaslom, amit az egyik hozzászóló írt! Keress egy jó fagyizót és szard le őket! :D
Egyik oldalnak sincs igaza.
A barátnődék életstílusával én spec nem értek egyet, de ebbe senkinek nincs beleszólása, ha nekik így jó akkor oké.
A barátod szerintem tök feleslegesen szól ebbe bele és okoskodik mások életébe.
Ekkora drámát csinálni egy nyaralásból...basszus nem ugyanoda akartok menni, elmentek külön, kész. Ettől senki nem lesz se nárci, se golddigger.
(Mondjuk tény, hogy Baskánál millió szebb és méh mindig megfizethető hely van de ez már csak szubjektív vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!