Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha ezt mondja a barátom, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ezt mondja a barátom, hogy is áll a kapcsolat?

Figyelt kérdés
Veszekedtünk es a fejemhez vágta utána, mert mondtam hogy le akarok fogyni es azt mondta hogy hiába, mert az alakom úgysem fog változni. Meg hogy nem vagyok jó másra csak szopasra. Amúgy nem vagyok jó az ágyban.
2023. nov. 11. 13:13
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
0%

"Dehogynem".

>Nincs. Aki nem bocsát meg másnak, az maga sem érdemel bocsánatot. Ezt már az európai kultúra egyik alapja, a Szentírás leírja:

"Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg vétkeiteket." (Mt 6,15)

"Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki tahó lesz,"

>Nem biztos, de jó eséllyel igen. A hétköznapi ember általában elég bunkó, csak a pszichológiai torzítások miatt önmagát jobbnak hiszi. Jó tettei is általában önzésen alapulnak, ha valamit tud vele nyerni.

"A megalázásnak egyáltalán nem kell mások előtt történnie ahhoz, hogy megalázás legyen!"

>Ez végül is igaz. Csak tudod egyáltalán nem mindegy, hogy a beszólást tekinted megalázásnak, vagy azt, amikor a lábánál fogva valakit meztelenül fellógatnak. A megalázás szó önkényes használata teljesen elveszi az eredeti jelentését. Már lassan az is megalázó lesz, ha valakinek azt mondom, hogy buta.

"Én 12 éve vagyok a férjemmel, soha nem engedett meg ilyen gusztustalan hangnemet velem szemben és soha nem is engedne (ahogy én sem), pedig túlvagyunk már jó pár vitán."

>12 év egy nyúlfarknyi idő, semmit sem jelent. Az emberek sok mindenre képesek. Azért, mert valaki 12 évig jó fiú volt, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy élete végéig az lesz, és ez hatványozottan igaz akkor, ha kényszer alatt van. Az ember képes gonosszá válni. Sajnálom, de nem hiszek a férjedben. De ez nem is baj, elég, ha te hiszel benne.

"Én is elárulok egy titkot: aki pl úgy beszél az állítólagos szerelmével, ahogy más a kutyájával sem, de ki tud bökni a végén egy "bocs"-t még nem lesz kevésbé tahó és nem is tette jóvá a tettét."

>Nyilván nem egy bocstól lesz a bocsánatkérés bocsánatkérés. Ehhez kicsit több kakaó kell.

"Jó kis áldozathibáztatás, csak a szokásos."

>Óh, hát én tudom, hogy a 21. századi elkényeztetett nyugati embernek nehezére esik vállalni a felelősséget a saját döntéseiért. Ha én elmegyek a banka, azt ott agyon lőnek, azért nem vagyok hibás, mert nem én választottam a gyilkosomat. De, ha a leendő feleségem egyszer elvágja a torkom késsel, azért már én vagyok a hibás, mert nem jártam utána pontosan annak, hogy ki ő, mire képes. Meg ő is hibás, de akkor ő a börtönben hal meg. Bár, ez aligha vigasztal engem, ha már a föld alatt vagyok.

"Ép eszű, normális, intelligens ember biztosan nem"

A párkapcsolatok nem ép ész, meg nem intelligencia, hanem érzelmi alapon keletkeznek.

"Nem éppen"

De, igen. Amit én nem tudok teljesíteni azt nem várom el másoktól. Ez így korrekt.

2023. nov. 11. 15:35
 22/40 anonim ***** válasza:
19%

"Nincs. Aki nem bocsát meg másnak, az maga sem érdemel bocsánatot. Ezt már az európai kultúra egyik alapja, a Szentírás leírja:"

De igen van és sajnálattal kell közölnöm, hogy ezt nem te fogod eldönteni. Nem kéne ennyire egysíkúan gondolkodni, nagyon nem mindegy, hogy mi az a dolog, amit megbocsát/nem bocsát meg a másik! Miért kezelsz mindent egy szinten?? Ha valaki nem bocsátja meg a pasijának, hogy agyba-főbe verte, akkor a következő kapcsolatában ő sem érdemli meg, hogy a párja megbocsásson, ha pl egy vita alkalmával azt mondta pl h "b*zdmeg"? Ne röhögtess már, nem érzed hogy különbség van a tettek között?

A vallást meg egyéb baromságokat pedig ne keverjük ide, mert köze nincs a témához. Rengetegen egyáltalán nem vallásosak, gondolod érdekli őket egy fikarcnyit is, hogy mit vakeroltak sok ezer évvel ezelőtt egy Bibliának nevezett mesekönyvben? Ugyan. Senki nem érdekel az sem, hogy szerinted ki, mit érdemel. Ha a másik fél megbocsát, akkor megbocsát, az az ő magánügye, pont.

"Nem biztos, de jó eséllyel igen."

És ez mindösszesen a te véleményed. Ne vedd zokon, ha nem kezeli mindenki úgy az embereket, mint valami zsigeri gonosz lényeket, akik idővel úgyis szemét tahók lesznek.

"12 év egy nyúlfarknyi idő, semmit sem jelent."

És te egyébként pontosan ki is vagy, hogy megmond mi jelent valamit és mi nem? Nagyon is sokat jelent 12 év, főleg a mai világban, főleg úgy h előtte barátok voltunk 7 éven keresztül, de gondolom a te hátad mögött sokkal több év házasság van, azért tudod ennyire nagyon, hogy majd a férjem is gonosz lesz. Ne akard már mindenkire rányomni ezt a végtelenül negatív, pesszimista világnézetet.

Gondolom azzal sem árulok el sok újat, hogy nem különösebben izgat mit hiszel a férjemről vagy rólam és mit nem. Én ismerem és nem te, én tudom miket éltünk már át együtt és nem te. Őszintén sajnálom, hogy te ennyire keserűen tekintesz a világra és az emberekre, de ez legyen a te bajod, feleslegesen próbálsz másokat is magaddal "rántani".

"azért már én vagyok a hibás, mert nem jártam utána pontosan annak, hogy ki ő, mire képes."

Aztán kérlek áruld már el hogyan kellene utána járnia pontosan annak, hogy ki a másik és vajon mire képes, hmm? Éveken át meg kéne figyelni, tanulmányozni, tesztelni, különféle kísérleteknek alávetni és csak akkor összejönni vele, ha mindent tesztet teljesített? Hallod egyáltalán mennyire irracionális vagy? Nyilván amikor még csak ismerkedek valakivel már lehetnek intő jelek, amik menekülésre adnak okot, na de ha nincs semmi ilyen és megvan az összehang, akkor mégis hogy ismerjem meg a másikat, ha esélyt sem adok, mondván "ki tudja milyen lesz később"? Ez még egyáltalán nem ad okot arra, hogy az általad említett példa szerint egy gyilkost felmentsünk és a meggyilkolt felet hibáztassuk.

"A párkapcsolatok nem ép ész, meg nem intelligencia, hanem érzelmi alapon keletkeznek."

Felétek lehet, normális embereknél nem ír mindent felül az érzelem, hanem igen is használják az eszüket és nem ugranak bele mindenkivel kapcsolatba, hanem megválogatják kit engednek közel magukhoz és kit nem.

Nekem is lett volna lehetőségem olyan férfival összejönni, aki az összes addigi nőjét megcsalta és hazudozott nekik és hiába próbált elcsábítani, udvarolni, "becserkészni", nemet mondtam és messziről kerültem. Pedig külsőre pl nagyon tetszett, de tudtam h ez édeskevés lesz egy normális párkapcsolathoz.

"De, igen."

De nem. Mindenki azt vár el, amit csak akar. Akkor is, ha fejre állsz és akkor is ha te másképp gondolod, mert ez egyéni döntés. Mások helyett nem fogod eldönteni mi a korrekt és mi nem, mit várhatnak el és mit nem. Elvárnak, amit csak akarnak, aztán vagy találnak így is társat vagy nem, ennyire egyszerű.

2023. nov. 11. 16:04
 23/40 anonim ***** válasza:
18%
Az ilyen palit soha nem szopnám le. Aztán majd észreveszi magát hol a helye.
2023. nov. 11. 16:12
 24/40 anonim ***** válasza:
0%

"De igen van és sajnálattal kell közölnöm, hogy ezt nem te fogod eldönteni."

Nincs. Aki nem tud megbocsátani, az nem érdemel bocsánatot.

"A vallást meg egyéb baromságokat pedig ne keverjük ide, mert köze nincs a témához."

Európa a görög, a római és a keresztény kultúrán alapul. Nem Ausztráliában vagyunk, úgyhogy igenis jogom van felhozni a kontinensem kulturális elemeit egy vitában.

"Én ismerem és nem te"

Nem érdekel. Mit mondtam, nem hiszek a férjedben.

"normális embereknél nem ír mindent felül az érzelem"

De igen, mindent felülír. Aki azt mondja, hogy nem, az nem érzett még igazán erős érzelmeket valaki iránt. Amit érzett, az csak egy illúzió. Egyébként is, egy házas ember véleményét ilyen témában nem fogadom el.

"Elvárnak, amit csak akarnak, aztán vagy találnak így is társat vagy nem, ennyire egyszerű."

Nyugodtan. Hosszú távon ez úgy sem lesz kifizetődő, mert nem korrekt.

2023. nov. 11. 16:23
 25/40 anonim ***** válasza:
39%

"Aztán kérlek áruld már el hogyan kellene utána járnia pontosan annak, hogy ki a másik és vajon mire képes, hmm?"

A kulcs: emberismeret.

2023. nov. 11. 16:27
 26/40 A kérdező kommentje:
Atyaisten hova fajult ez az egesz beszelgetes. Vallásos megközelítés stb.
2023. nov. 11. 17:07
 27/40 anonim ***** válasza:

"Nincs. Aki nem tud megbocsátani, az nem érdemel bocsánatot."

Ha még ezerszer írod sem lesz igaz, kár erőlködnöd. Egészen nyugodtan verheted a segged a földhöz, 3x újra is születhetsz, akkor sem te fogod eldönteni ki érdemel és ki nem érdemel bocsánatot, mint ahogy a való életben mindenki le is szarja a te privát véleményed a témáról, mert erről önállóan döntenek. Tudod, nélküled. Semmit nem befolyásol az, hogy te mit hiszel és mit gondolsz. Alkalmazd ezt a saját életedben, máséhoz viszont közöd nincsen.

Az, hogy te láthatóan egy erősen korlátolt, csőlátású ember vagy - akinek a legfőbb "érve" egy kreált mese, mint a Biblia -, még a világon semmit nem jelent, főleg azt nem, hogy mindenki más is így vélekedik a témáról.

Láthatóan a racionális, logikus gondolkodás nagyon nehezedre esik és már ott elcsúszik a dolog, hogy te minden hibát/baklövést egy és ugyanazon szintre helyezed el. Neked egy fajsúlyú dolog az is hogy ha valaki megveri a másikat és az is, ha valaki lehülyézi a másikat. Egy fajsúlyú ha valaki megöl egy embert és az is, ha egy vita során rákiabál. Hisz szerinted egyik sem érdemel bocsánatot. Tehát szerinted, ha egy kapcsolatban a férfi megveri a nőt, ami miatt a nő nem bocsát meg, hanem elhagyja, akkor az új kapcsolatában nem érdemli meg, hogy a párja megbocsássa, ha egy vita során mondjuk lehülyézi őt. Te hallod egyáltalán magad? Hálistennek, hogy az emberek többsége nem így működik, mint te.

"Európa a görög, a római és a keresztény kultúrán alapul. Nem Ausztráliában vagyunk, úgyhogy igenis jogom van felhozni a kontinensem kulturális elemeit egy vitában"

Szerinted lehet, egy nem vallásos embert viszont továbbra sem fog érdekelni semmiféle vallás és főleg nem fog ezek mentén élni, szóval nem kell ezen majd pislogni, mert másnak meg ahhoz van joga, hogy le se szarja, ha neked a legfőbb érved a Biblia. Hatványozottan igaz ez akkor, ha az az adott illető le sem tojja mi áll a Bibliában. :)

"Nem érdekel. Mit mondtam, nem hiszek a férjedben."

És kérdezem én: ki nem szarja le? :D Ki kérte, hogy te higgyél a férjemben? Egyáltalán mit befolyásol az én (vagy bárki más) életemben az, hogy te mit hiszel és mit nem? De most tök őszintén? Túlságosan is sokat képzelsz magadról. Nyugodtan elhiheted, hogy nem fog meghatni egy korlátolt vadidegen véleménye a gyk-ról a férjemről, aki én lassan már 20 éve ismerek és 12 éve a felesége vagyok. Szemben veled, akinek a leghalványabb fogalma sincs róla. Bőven eleget bizonyított nekem a 7 év barátságunk és 12 év házasságunk alatt. Az viszont minden elárul rólad, hogy te foggal-körömmel próbálod ezt semmissé tenni kereken nulla darab információval. Totálisan hiteltelen vagy.

"De igen, mindent felülír."

Nem, nem ír. Vadállatoknál, mentálisan sérült embereknél és ösztönlényeknél lehet, normális embereknél nem, de látható h téged ez a veszély nem fenyeget..

"Egyébként is, egy házas ember véleményét ilyen témában nem fogadom el."

Én meg egy csőlátású valláskárosult véleményét nem fogadom el, egyúttal magasról teszek rá, hogy te mit fogadsz el és mit nem, ettől még nem senki nem lesz kevésbé hiteles. De igazad van, egy olyan ember, aki a neten nulla ismerettel osztja a nem létező eszét és akinek az irományai alapján jó eséllyel sosem volt épkézláb (vagy bármilyen) kapcsolata, biztosan sokkal többet tud a kapcsolatokról, mint egy házas ember. :D Milyen kis humoros vagy.

"Nyugodtan. Hosszú távon ez úgy sem lesz kifizetődő, mert nem korrekt."

Köszi, hogy engedélyt adsz, hogy mindenki azt várjon el, amit csak akar.:D Nem mintha nem így lett volna eddig is. Azt pedig nem tudhatod mi lesz kifizetődő és mi nem, elég sok embernek kifizetődő lett már ebben az életben az h többet várt el, mint amit ő tudott adni, szóval ennyit erről. Az pedig továbbra sem befolyásol a világon semmit, h szerinted ez nem korrekt.

2023. nov. 11. 17:14
 28/40 A kérdező kommentje:
27 es könyörgöm, ne írkalj litaniákat a bocsanatkeresről, mar banom hogy nem írtam le, hogy nem kért bocsanatot. Lehet nem íródott volna ennyi dolog fölöslegesen, ami nem is illik az en esetemhez, mert nagyon messze esik minden bibliai példától
2023. nov. 11. 17:25
 29/40 anonim ***** válasza:

28 Pont h nem én lovagolok a bocsánatkérésről, hanem a 2,5 pipás. Ahogy a vallási bullshitekről és bibliáról sem én hadoválok.

Én leírtam h neked jogodban áll kidobni ezt a surmót, amire jött a válasz, hogy innentől te sem várhatsz soha többé megbocsátást, ha te leszel majd a jövőben tapló a másikkal. És mindezt halál komolyan a bibliai rizsával akarja magyarázni és alátámasztani. :D

2023. nov. 11. 17:30
 30/40 A kérdező kommentje:
Es honnan tudja hogy a baratom bocsanatot kért? Mondjuk en szeretem az eszmefuttatásokat, es bibliai kérdések taglalását, de most mintha nem örülnék neki, nem mintha en lennek az antikrisztus
2023. nov. 11. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!