Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyerek vállalásra, rá lehet beszélni, akinek véget ért a gyerek szülés, vagy aki nem akar szülni a háborúba, vagy a rossz gazdasági helyzet miatt?
40 feletti nő vagyok- nekem pl már “véget ért a gyerekszülés”- biológiailag valószínűleg képes lennék még, de már én magam nem tartanám sem normálisnak, sem ésszerűnek, sem egészségesnek, sem NAGY kockázat nélkülinek a(z újjabb) szülést.
Nekem ez az időszak már a múlté és így van ez jó.
Nincs az a rábeszélés, pénz, hatalom, kényszerítés vagy bármi, aminek hatására ezen változtatnék (az erőszak sem… ).
Ha ebben az értelemben gondoltad a “véget ért”-et, akkor egy ilyen, a termékenységi időszakának az utolsó szakaszában lévő nőt rávenni: na az aztán nagy felelőtlenség és talán - a leendő anyára, születendő gyerek egészségére és kockázataira is gondolva- eszetlenség is lenne.
A NEM az bizony NEM normáliséknál, aki meg nem az, azt meg kár trükkösen szaporítani :)
Igen, micsoda szemet nők vannak, hogy nem hajlandóak a nyomorba szülni! Ugye? Felháborito! Na de! Egyenlőseg van!! Hord ki te a gyereket, szülj te, maradj otthon TE szülés után! Szigoruan a esélyegyenlőség jegyeben!
13, done.
A gyerek nem pénzt eszik.
Persze kell az anyagi biztonság - gyerektől függetlenül - és tény, hogy a gyerekkel valamelyest megnőnek a költségek, de nem kell úgy tenni, mintha egy átlag keresetű családot ez a tönk szélére sodorna.
Persze, nem árt okosan cisnálni. Van itt az oldalon valaki aki arról prédikált, hgoy csak a pelenka havi 200.000 forintba kerül az elején. Na, az ilyennek pl nincs az az életkörülmény, ami megfelelne a gyerekvállalásra. Persze nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ilyen igazából amúgy sem akar gyereket.
15
Nem. De havi 800-1M akkor is kell. Mert ház.kell, (ami nyilván hitelel van, tehát azt fizetni kell) autó kell, mert valamivel el kell járni dolgozni, magánbölcsi, magánovi, magániskola, magan eü. (Btw: Csak a szulesbterhesgondozas volt 1.5M) mert az allami szolgaltatasok semmit sem érnek. Naugye, hogy kell a pénz...Es nem, tenyleg nem pénzt eszik, hanem a pénzen vásárolom meg azt, amit megeszik!
16
Nem muszáj autóval járni, ha nem a halál derekán élsz.
A magánoktatást értem, bár azért attól még, hogy vlami fizetős, nem feltétlen lesz jobb, érdemes utánanézni rendesen.
Magánsülés kijön egy millából is terhesgondozással együtt (idei adat).
Igen, nálunk is megvan a havi 800-1m bevétel, de ebből a gyerekprojekt mellett is félretettünk 3-400ezret, szóval ha azt nézed, valójában megteszi 5-600 is összbevételként. Úgy, hogy minden magán. Oké, kocsi nincs, mert Budapesten élünk, oda tök fölösleges.
10# És normális nő szül egy pénzes pasasnak, aki lehet hogy holnap kihúz alóla mindent?
Szerintem az a normális, ha mindkét fél megdolgozik az anyagi háttérért és egyedül is megállná a helyét a gyerekével. Régen rossz, ha valakit pénzzel rá lehet beszélni a gyerekvállalásra.
Csak osztani tudom a többiek véleményét.
Az már rég nem jó, ha egy nőt rá kell beszélni a gyerekvállalásra, mert ha a háta közepére sem kívánja az egészet, de mégis belemegy, annak csak a gyerek issza meg a levét.
Borzasztó lehet egy olyan anya mellett felnőni, aki csak kényszerből, beleegyezésből vállalt gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!