Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem akarok szerelmes lenni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akarok szerelmes lenni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Én vagyok az az ember, akinek még 26 évesen sosem volt barátnője.

Ezt én döntöttem el még mikor középiskolás voltam, hogy én ebből, hogy összetörjék a szívemet, izguljak mindig ha van valami, stb. nem kérek. Nem is volt soha, tök jól is éreztem magam, eljárkáltam programokra, fejlesztettem magam, jó munkahelyem lett, autóm, ilyesmik.

Minden flottul ment, nyár elejéig, ugyanis akkor megismertem egy lányt. Beszélgetni kezdtünk, és valami kattant bennem, mert elkezdtem valamiféle vonzalmat érezni felé, ráadásul ez kölcsönös volt. Tehát én, aki kitalálta hogy márpedig ő nem akar senkihez vonzódni, szerelmes lett. Sose éreztem előtte ilyet, valami megmagyarázhatatlan volt az egész.

Szóval csaptam a szelet, és megismertem azt az oldalamat, aki kimutatja az érzéseit, udvarol, ölel, csokit vesz, ilyen tipikus romantikus dolgok, viszont valahogy a lány részéről nem jöttek ezek a dolgok, csak kb az első két hétben. Írta nekem hogy szeret, meg megölelt sokszor, de egy idő után ezeket olyan üresnek éreztem. Egy darabig ment ez, én próbáltam életben tartani a lángot, ő meg beközölte a múlt héten hogy nem akar velem összejönni, és kb faképnél hagyott.

Azóta borzasztóan érzem magam. Pont ezért nem akartam soha szerelmes lenni, mert tudtam hogy ha seggre ülök, az borzasztó szar érzés. Nem akartam megtapasztalni, menekültem már a gondolat elől is.

A probléma viszont ezzel az, hogy azóta teljesen más vagyok. Alig eszem, nem alszom, nehezen tudok koncentrálni a dolgokra, és sajnos a hobbimmal sem tudom ezt az érzést elnyomni.

Szóval, most hogy lehetne ezeket az érzéseket elnyomni magamban? Nem akarok továbbra sem magamhoz közel engedni senkit, viszont így marhára szar érzés hogy tudom hogy milyen.

2023. okt. 23. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
23%

Azért dobott ki, mert érezte, látta, tapasztalta hogy nem akarsz vele lenni. Te hibád, nem az övé!

Nem tartod magad értékesnek, nem szereted önmagad! Akkor miért csodálkozol, hogy a másik megunja?

A szerelmet nem tudod irányítani, ha nem vagy aromantikus akkor úgyis leszel szerelmes minimum még egyszer valakibe.

Ilyen buta gondolatok helyett inkább elmehetnél pszichológushoz, hogy rájöjj mi miatt vagy ilyen és javítani illene rajta!

2023. okt. 23. 19:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Pszichiáterhez jártam még 4 évvel ezelőtt, jópár alkalommal. Volt egyéb más problémám, szerencsére már teljesen jól vagyok és több mint két éve hogy utoljára nála voltam, de ebből az egy dologból tudatosan nem engedtem sosem.
2023. okt. 23. 19:04
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
Pedig kellene, mert valami bibi van veled.
2023. okt. 23. 19:05
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

"Szóval, most hogy lehetne ezeket az érzéseket elnyomni magamban? Nem akarok továbbra sem magamhoz közel engedni senkit, viszont így marhára szar érzés hogy tudom hogy milyen."

Nem elnyomni kell az érzéseket. Az érzések azok vannak így is úgy is. Hanem azt megtanulni, hogy hogyan kell feldolgozni azt, ha visszautasítanak.

Az egódnak fáj ez az egész.

Az egód fenyegetve érzi magát. Mindig benne lehet a pakliban az, hogy esetleg visszautasíthatnak. De, ha megnézzük, akkor a kérdésedből nekem az derül ki, hogy te már sokkal előbb érezted, hogy nem akarsz ezzel a lánnyal lenni.

---> "de egy idő után ezeket olyan üresnek éreztem. Egy darabig ment ez, én próbáltam életben tartani a lángot, ő meg beközölte a múlt héten hogy nem akar velem összejönni, és kb faképnél hagyott."

Tehát inkább szerintem az fáj, hogy ő mondta ki, hogy vége, bántja az egód.

Mert alapból nem akartál szerelmes lenni, de nem tudtál ellene tenni, mivel a szerelem az kialakul, ha akarod, ha nem. Kialakult, engedtél neki, írod is, hogy olyan oldalad hozta ki, ami eddig rejtve volt úgymond. Fel vállaltad valaki előtt az érzéseid, de ugye te is elkezdted érezni egy idő után, hogy nem az igazi.

Szerintem nézd úgy, hogy azért lett vége, mert így kellett lennie. Semmi baj nincs ezzel, hohy esélyt adtál, hátha a szerelem beteljesedik. Hibátlan élet nincs. Nem történt nagy baj. Senki sem tökéletes. Tudom ezek közhelyek, de mégis igazak.

Szóval ne bánkódj, hidd el lehetsz még olyan szerelmes, amiből tényleg boldog szerelem lesz. Mindketten érzitek majd, hogy egymásnak valóak vagytok.

2023. okt. 23. 19:41
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Tudni kell kezelni a pofaraesest. Ha tobbet esel,jobban esel.

Az erzeseket egeszseges ember nem elnyomni akarja,hamrm megtanulni kezelni.

2023. okt. 23. 19:49
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Ilyet nem tudsz csinálni. Ahhoz pszichopatának kéne lenned, már ahhoz, hogy ne érezz szerelmet más iránt, de ez lehetetlen egy egészséges embernél.

Az idő egyébként lehet gyógyír. :)

2023. okt. 23. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!