Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tabletta nélkül meg tudtàtok oldani, hogy csak tervezett időben legyen kisbabátok, illetve jogosan bosszankodom emiatt most?
Nagyon jó a kapcsolatom a párommal, de egyelőre még tanulok (ez lesz 30 éves koromig), így annyira nagyon biztonságos karrierem sincs még, van hol laknunk, de megbeszéltük, hogy egyelőre nem akarunk babát, inkább gyűjtünk, hogy a lakásból ház lehessen, előbb egy lagzi, babaváró hitelt is tervezünk majd felvenni, de mindent csak szép sorjában.
Nem stresszelünk annyira a védekezésen amúgy, óvszert használunk, általában így is megszakítással, kiveszi időben. Viszont tegnap, a ciklus 7. Napján (későn ovulálok mindig, ezt elég jól tudjuk már), póz váltáskor tudom, hogy levette az óvszert.
Én nem akarok ebből ügyet csinálni, megbeszéltük, hogy akár becsúszhat a baba, de most hirtelen annyira ijesztővé vált az ötlet, hogy nem tudom, hogyan mondjam meg neki, hogy én most nem akarok annyira felelőtlen lenni.
Persze, kihúzta időben, de ciklus első felében ilyet még sosem csinált, mensi előtt néhány nappal szoktuk óvszer nélkül és sosem lett baj, na de az első felében?
Nyilván nem nekem akart ártani, csak elképesztően be volt indulva.
Ha gumival és megszakítással is védekeztek, akkor ti nagyon nem akartok gyereket.
A pasid felelőtlen. Te meg buta, ha ezt hagyod. Ő nem sokat kockáztat, maximum ha meggondolta magát, akkor a kapcsolatból is idő előtt kiszáll, fizet némi aprót és felétek se néz. Te meg életed végéig nevelheted a gyereket, és mindenki rád fog ferde szemmel nézni.
Ha tényleg nem akartok gyereket, de jó lenne gumi nélkül, akkor ott a tabletta. Nem cukorka, de azért démonizálni se kell. Kevesebb a mellékhatása, mint egy nem várt gyereknek.
Ha meg akár be is csúszhat, akkor ideje lenne átgondolni és újratervezni. Lehet, hogy jöhet most is, például terhesség és gyed alatt is lehet tanulni. Nem kevesen teszik le a (második) diplomát kisgyerek mellett. (Apukák is!)
Az ilyen lehet, hogy nem baj, ha becsúszik, de azért inkább gumikesztyűben fogom még a kukit is, kivéve ha a pasim a szex hevében peteéréskor telibever, hát nem vall épp arra, hogy érettek vagytok a családalapításhoz.
Feltételezem nem kérdezett meg előtte hogy leveheti-e. Ez nemi erőszak. Nevetséges és siralmas mentség erre az, hogy be volt indulva. Milyen szexuális kultúrátok van, mindig megdöbbenek.
Egyébként nem kell feltétlenül óvszerezni (én szedek fogamzásgátlót), rengeteg opció van. Az egyik legbiztonságosabb és visszafordítható (!!), hormonmentes fogamzásgátlás a vazektómia. Vesd fel a párodnak, tippre soha többet nem veszi majd le az óvszert.
23-as köszönöm a rendkívül lealacsonyító véleményedet, 28 évesek vagyunk, mind a ketten diplomásak vagyunk (én PhD-zom) és megszakította mielőtt elment volna, de nagy a szerszáma, és emiatt is nehéz neki gumival sokszor. Neked meg tanácsadási kultúrád nincsen.
Nem tartom nemi erőszaknak, bevallotta utólag, hogy lehúzta a gumit és elnézést kért miatta, de tudtuk, hogy KIHÚZTA mielőtt elélvezett.Kb. 1 évig még tuti nem akarok gyereket, mert be kéne adjam a disszertációm. Azért ez nem egy akkora tragédia nekem, ha terhes lennék, csak stresszes befejezni egy ekkora dolgozatot, nem terhesen akarnám.
1. Miért így? NEM szedhetek fogamzásgátlót. Igen, van ilyen! Trombózishajlam miatt. Mindenféle vizsgálaton átestem, mert IR-em van egyébként, sokat szenvedtem, néhány cisztám is volt.
2. Az óvszer után semmilyen más fog. Gátló ami nem hormonos, nem biztonságos és/vagy macerás használni. Én nem akartam kockáztatni. Gumi nélkül, ha vagyunk szoktam néha Pharmázni, ő meg megszakítja, de a Pharma is 30 perc kb. Mire hat így ezt sem várjuk meg barmikor plusz nekem kellemetlen érzést ad...
3. Bármikor teherbe lehet esni, ez igaz, de sokan elég jól ismerik a testük jelzéseit. Mindenfele baj miatt rengeteg nőgyógyászati vizsgálatom volt, megfigyeltem a testemet, érzem, mikor van az a hét, amikor a legnagyobb eséllyel teherbe eshetek. A menzeszem pontos most már, 30 napos és a 16-23. Nap között szoktam ovulálni. Van hőmérőzés, van ovulációs teszt, ezek nem fogamzásgátlási módszerek, de ha jól ismered a tested az biztosabb fogamzásgátlási mód, mint a sima naptármódszer. Nem azt használjuk. Erős PMS tüneteim vannak, így várt menzesz előtt 3-4 nappal jó eséllyel nem ovulálok, de megértem, ha sokan nem tartják ezt biztonságosnak.
A kérdés itt csak annyi volt, hogy feleslegesen stresszelek az egyetemi teendőim miatt és ezért nem akarok még terhes is lenni, de akkor normális ember módjára ezt a párommal is közlöm. :)
Még nem ért haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!