Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tabletta nélkül meg tudtàtok oldani, hogy csak tervezett időben legyen kisbabátok, illetve jogosan bosszankodom emiatt most?
Nagyon jó a kapcsolatom a párommal, de egyelőre még tanulok (ez lesz 30 éves koromig), így annyira nagyon biztonságos karrierem sincs még, van hol laknunk, de megbeszéltük, hogy egyelőre nem akarunk babát, inkább gyűjtünk, hogy a lakásból ház lehessen, előbb egy lagzi, babaváró hitelt is tervezünk majd felvenni, de mindent csak szép sorjában.
Nem stresszelünk annyira a védekezésen amúgy, óvszert használunk, általában így is megszakítással, kiveszi időben. Viszont tegnap, a ciklus 7. Napján (későn ovulálok mindig, ezt elég jól tudjuk már), póz váltáskor tudom, hogy levette az óvszert.
Én nem akarok ebből ügyet csinálni, megbeszéltük, hogy akár becsúszhat a baba, de most hirtelen annyira ijesztővé vált az ötlet, hogy nem tudom, hogyan mondjam meg neki, hogy én most nem akarok annyira felelőtlen lenni.
Persze, kihúzta időben, de ciklus első felében ilyet még sosem csinált, mensi előtt néhány nappal szoktuk óvszer nélkül és sosem lett baj, na de az első felében?
Nyilván nem nekem akart ártani, csak elképesztően be volt indulva.
"A ciklusnak mindössze öt-hat olyan napja van – a 10-14 nappal a menstruáció előtt -, amikor a legnagyobb eséllyel teherbe lehet esni. Habár a fogamzást segítő ovuláció legfeljebb egy napig tart, a spermiumok akár öt napig is képesek életben maradni a szervezetben, ezért magas a fogamzás esélye az ovuláció körüli napokon. Kritikus időszaknak számít továbbá a menstruáció előtti és utáni 5-7 nap."
-Google.
"...mensi előtt néhány nappal szoktuk óvszer nélkül és sosem lett baj..."
Te tényleg ennyire okos vagy? Létezik antibébi tabletta és óvszer is. Kérdező ő csak azt engedi meg magának, amit te engedsz meg neki!
Megbeszéltétek, hogy gyereket akartok és védekezést figyelembe véve is szexiztek. Akkor mit kell csodálkozni azon, hogy bedugta óvszer nélkül?
Rengeteg egyéb módszer létezik. Tabletta, hüvelygyűrű, különböző típusú spirálok (nem szült nők számára is), pesszárium spermiciddel kombinálva...
Ezek mindegyikét használtam már életemben és egyikkel sem lettem terhes. Naptár és megszakítás kombinációjával viszont igen, nem ciklus közepán! (Nyilván olyan kapcsolatban, amiben tényleg nem volt gond, csak későbbre terveztük.)
Az én barátnőm tabit szed és a fiúja gumit húzott és mégis teherbe esett ugyanis nem szedte a tablettát ahogy kellett volna, az óvszer pedig kiszakadt. XD
Úgyhogy nagyon óvatosnak kell lennie mindkettő félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!