Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy bocsássak meg neki mindent, hogy legyek mellette mindig boldog?

Figyelt kérdés

Lehet elítéltek majd, de én eldöntöttem, hogy a barátommal akarok maradni, bármi lesz (kivéve ha megcsal vagy megüt), mert messze ő tesz értem a legtöbbet, ő bánik velem a legjobban, az exeim közül egyik sem volt ilyen jó hozzám. Mindig érzelmi alapú ember voltam de mostantól szeretném a logikánál megfogni: ha vele maradok az nekem a lehető legjobb döntés. Nos én nem vagyok megbocsátó, haragtartó vagyok, mindenkivelnaz voltam egész életemben. Barátom is nyilván tett már olyat amivel ártott nekem de nem tudta, nem gondolta át, hogy ezzel nekem fájdalmat okoz. Én viszont ha épp nem vagyok vele akkor folyton rágódok egy-egy nagyonb hibán, nem ilyen "nem vitte le a szemetet" típusúra gondolok. De példát nem akarok mondani. A lényeg hogy nehezen lépek túl dolgokon. De nem akarom elveszíteni, szeretem, és még ha ez nem is tartana mellette, akkor is van még ezer okom arra, hogy vele legyek.

Tehát hogy változzak meg abban, hogy mindent amit tenni fog meg tudjam bocsátani, akármekkora dolog is az?

2023. okt. 11. 13:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%
Ez tényleg bolhából elefánt kategória. Nincs mit megbocsájtani igazából, inkább az egódból kéne lejjebb venni...
2023. okt. 11. 15:00
 12/12 anonim ***** válasza:
61%

Nos, kedves vulkáni barátom, ha te nem az érzelmekre, hanem a "logikára" akarsz alapozni egy kapcsolatot, akkor ne várd, hogy abban te majd boldog leszel. A boldogság ugyanis érzelem. Ahhoz az kellene, hogy te az érzelmekre alapozz.

Bocs, tényleg nem rám tartozik, hogy ki milyen kapcsolatot alakít ki, és hogy kinek mi a fontos. És emellett én bevallottan az érzelmekre alapuló, boldog kapcsolatok híve vagyok. Az, hogy "jobbak, mint az exeim", az nem érv. Ha én kenyeret akarok sütni, hármat szénné égetek, a negyediket csak félig égetem szénné, akkor most mondjam azt, hogy ez már így tökéletes, életem hátralevő részében ilyen kenyeret akarok enni, hiszen ez sokkal jobb, mint az eddigi próbálkozásaim? Én nem hiszem, hogy ez így reális lenne... Meg én úgy gondolom, hogy itt nem is nyers matematika alapján kellene dönteni. Még ha valami tökéletes is, de én nem szeretem, akkor abból sok jó nem fog kisülni. Szintén egy idétlen kajás hasonlat: ha én egy krumplifőzeléket szeretnék enni, de ehelyett egy tökéletesen elkészített tökfőzeléket kapok, ha én eleve utálom a tökfőzeléket, akkor attól nem leszek boldog és jóllakott. Kicsit a szerelem is ilyen. Lehet, hogy valamit "matematikailag" meg lehet magyarázni, hogy mennyire tökéletes, de ha nincsenek meg a szükséges érzelmek, akkor abból csak egy silány és erőltetett "kapcsolat" lehetséges.

Arról nem is beszélve, hogy te magad panaszkodsz rá, méghozzá olyasmiről, amit le sem mersz írni, ergo nem valami apróság. Akkor ez végképp távol áll attól a tökéletes képtől, amit bele szeretnél látni.

De természetesen a döntés a tiéd. Nekem nem lesz rosszabb az életem attól, hogy te a sajátodat elszúrod. (Mondjuk hogy ő mennyire van tisztában azzal, hogy nem a szerelem miatt vagy mellette, nem tudom... de ha azt hiszi, hogy te fülig szerelmes vagy belé, na, az is azért egy jókora átverés.) Nem tudom, hány évesen akarod berekeszteni a megfelelő társ keresését, de annyit azért mondok: jól gondold meg, mit akarsz elérni, és ha elérted, akkor meg ne panaszkodj, meg ne irigykedj majd másokra, hogy ők miért boldogok, te meg miért nem. Mert boldog így garantáltan nem leszel.

2023. okt. 11. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!