Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elmondjam a páromnak,hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmondjam a páromnak,hogy nemi erőszak áldozata voltam, és úgy veszítettem el a szüzességem?

Figyelt kérdés

15 évesen megerőszakoltak, így veszítettem el a szüzességem. Nem beszéltem róla egy ideig senkinek. Majd lett egy barátom, neki elmondtam, és nem bírta feldolgozni, ráment a kapcsolatunk. Utána a következő alakuló kapcsolatban is így jártam. Elhatároztam többet nem beszélek róla,ha lesz valaha párom neki sem. Mostmár több,mint egy éve boldog kapcsolatban élek(jelenleg 27 éves vagyok)

A múlt hétvégén egy összebújás után a párom elkezdett mesélni arról,hogy neki milyen volt az első, majd megkérdezte tőlem is. Én pedig hazudtam,azt mondtam, semmi különös. Láthatta rajtam,hogy valami nem oké, azóta már vissza is tért a témára... Nagyon rosszul érzem magam, hogy hazudok neki, és valószínűleg sejti is,hogy nem az igazat mondtam, de nagyon félek,hogy tönkre mehet a köztünk lévő szerelem,ha ezt megtudja.

Mit tegyek?

Köszi,ha végig olvastad,és még tanácsod is megosztod!

2023. aug. 30. 14:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
1%
Találj ki egy kamu történetet !
2023. aug. 30. 15:15
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát... Nem tudom. Mérlegelj, megbízol benne? Ne az előző kapcsolataidból indulj ki, hanem BELŐLE. Ő elhagyna téged ezért? Szeret téged, támogatnia kell. Főleg egy fel nem dolgozott traumával kapcsolatban.

De a negatív oldala az, hogy valószínűleg rányomhatja a szexuális életetekre a bélyegét, legalábbis ha nem tudod róla 100%-osan meggyőzni, hogy a szex az jó neked, és nem traumatikus élmény minden ágyba bújás. Mert az első gondolata az lesz, hogy ő is rosszat tesz veled minden szex alatt, hiszen ez egy rémes trauma számodra.

Én... azt hiszem elmondanám. A szerelem alapja a bizalom, és nem értek egyet azzal, hogy a párodnak nincs köze a múltadhoz, szerintem van, de ez perce a kapcsolatotok dinamikájától is függ.

Ha szeret, nem hagy el. Te pedig ne hagyd hogy bűntudata legyen, de hagyd magad támogatni. Hiszen te is ezt tennéd vele: támogatnád, amikor szüksége van rád.

2023. aug. 30. 15:24
 13/21 Hans Pötterman ***** válasza:
97%

Kérdező,ezt egyedül neked kell érezni, eldönteni. Szerintem ne hallgass egyik válaszolóra se,ez kizárólag a Te döntésed legyen azt tudom tanácsolni. Te érzed mennyire kívánkozik ki ez a dolog belőled,illetve azt is egyedül Te érezheted hogyan reagálhatja le majd a párod .

Abban az egyben biztos vagyok,ha elmondod és elkezd szemétkedni veled,ha csak egy szavával is az ellenkezőjét fejezi ki annak hogy nem támogat lelkileg,akkor nem biztos, hogy vele maradnék. Ez egy olyan dolog amiről nem Te tehetsz, áldozat vagy maximálisan.

2023. aug. 30. 15:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Biztos elmondanám. Nincs értelme olyan társsal leélni egy életet félelemben, akinek nem lehet ilyesmit vagy bármit elmondani, mert akkor "lebuksz", hogy önmagad vagy. Különben is te mit tehetsz erről? És milyen ember az, aki téged hibáztatna ezért?
2023. aug. 30. 15:48
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Több oldalról közelíteném meg a kérdést:

50F vagyok.

1. Ha nem kérdez rá a partnerem, én biztos nem kezdem ragozni egyik volt páromról sem, hogy milyen volt a szex vele. Ezt a barátodnak címezve mondom.

2. Ha nem akarod elmondani, mondd ezt: "Nem volt jó, de erről többet nem akarok beszélni." Ebben semmi valótlan állítás nincs, és ez minden normális férfi számára egyértelmű válasz. És nem fognak utána kérdezősködni.

3. Nekem nagyon furcsa, hogy erre ráment egy korábbi kapcsolatod. Elképzelni nem tudom, mi romlott el ettől. Ha a fiú ettől kiábrándult belőled, akkor eléggé tuskó alak. Énbennem föl se merülne, hogy a páromat emiatt elhagyjam. Az viszont igen, hogy adott esetben bizonyos dolgokban tapintatosabb legyek vele. Vagy ha valamiben (szex közben) gátlásai vannak, akkor érteném, hogy ez ettől lehet. Ha nincs semmi gond, akkor oké, túljutott rajta. De ha nem, akkor nem baj, ha tudom, hogy nem velem van gondja, hanem cipel egy ilyen terhet. Esetleg tudok neki segíteni feloldani a problémát, netán szakemberhez el tudom kísérni.

Szóval rád bízom, elmondanád-e (én ezt javaslom), de ha nem akarod, akkor választhatod azt, amit 2. pontban írtam.

2023. aug. 30. 15:57
 16/21 anonim ***** válasza:
1%
Azt akarod hogy sajnáljanak meg ilyenek?
2023. aug. 30. 16:04
 17/21 anonim ***** válasza:
83%
Mindenképp.
2023. aug. 30. 16:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem hogy milyen logika mentén okozott gondot ez a pasiknak

Mégis mit mondtak mi a baj?

2023. aug. 30. 19:34
 19/21 anonim ***** válasza:
94%

"Majd lett egy barátom, neki elmondtam, és nem bírta feldolgozni, ráment a kapcsolatunk." Na, ilyen pasi nem kéne. Neki nem kell feldolgozni semmit, csak melletted állni. De ő csak magával van elfoglalva. Mi az, hogy az Ő nőjével ez történt?

Magamtól lehet, nem mondtam volna el, de ha már így rákérdezett, nem hazudnék, örülnék is, ha kiderülne, hogy olyan, mint az előző. Ne vesztegessem rá az időmet.

Egyébként én is így voltam, csak nekem pár hónappal utána jött a későbbi párom. Hónapokig nem feküdtem le vele és egyszer elmondtam az okát.(Azt nem, hogy még szűz voltam akkor, mert még a vele való első szexnél is vérezgettem, szóval én őt számítom szüzességem "elvevőjének", ő meg azt hitte, mással is volt már kapcsolatom.) Na, mind1, ez nem lényeges. A lényeg az, hogy én pont az ő segítségével tudtam ezt feldolgozni és marha nagy szerencsém volt, hogy ilyen megértő pasi jött utána. (Ez már több, mint 20 éve volt, rég nem vagyunk együtt, de életem nagy szerelme volt.)

2023. aug. 30. 20:45
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Erőszak áldozata vagyok. Ugyan nem az első volt, és nem tiniként, de ez a dolog ugyanúgy elkíséri az embert élete során.

A traumát feldolgoztam, együtt tudok élni vele, viszont néha bizonyos helyzetekben visszaköszön. Én nem tudtam volna nem elmondani, mert a társamnak tudni kell, mi van a háttérben.

Ha egy férfi emiatt távolodik el tőled, az igazából jobb is, ha eltávolodik.

40N

2023. aug. 31. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!