Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gondolkodtatok már ezen? Feltennétek a párotoknak ilyen kérdést?
Nem tudom igazából jó kategória-e.
Annyiszor olvasni errefele olyan torteneteket, hogy gyerekvallalas után tönkrement a szexualis elet, van aki évek óta nem szexelt.
A jelenlegi kapcsolatomban nem tudom elképzelni hogy ilyen kimenetele legyen egyszer, de gondolom akik belepottyantak egy ilyen helyzetbe sem sejtették hogy ez vár rájuk.
Mi a párommal (főleg az ő kezdeményezésére) sokat beszélgetunk hogy mi lesz ha majd egyszer gyerekünk lesz, sokat beszelunk a nevelésről meg hasonlókról. Még csak másfél éve vagyunk együtt, nyilván még nem mostanában lesz ez, elotte szeretnénk még építengetni a "hátteret".
Nem is az a tervem hogy leultetem és megkérdezem, hogy mi lesz velunk gyerek után, csak kíváncsi vagyok vajon ő hogyan gondolkodik erről vagy hogy csak nekem jut- e eszembe ilyesmi, hogy erről még gyerekvállalás előtt talán szót kell eljteni.
27N
Hiába beszélgetsz róla vele, ha pl. szülés után depresszióba essel, vagy hormonális változások állnak be, esetleg apás szülés történik és ő utána kifordul magából.
Tényleg jöhet bármi, csak szerintem jó, ha odafigyelsz arra, hogy hogyan viselkedik stresszes helyzetekben, ha látod, hogy nem érett módon, ha elégszer önző és ilyesmik, akkor inkább ne szülj neki gyereket egyet se.
Nyugodtan hozd fel a témát, ha ennyire normálisan, nyíltan tudtok egyéb dolgokról (pl. gyereknevelés) is beszélgetni, ez is rendben lesz.
Hasznos beszélni róla, ő mit gondol erről, hallott-e ilyen sztorikat maga körül, te hogy látod stb. Elég általános probléma, a hormonok és az "anyaszerep" nagyon durván át tudja "írni" a nő viszonyát a saját testéhez, a párjához, a szexualitáshoz stb., pláne a problémás volt a terhesség vagy a szülés + ott az iszonyatos fáradtság + a férfinál is hasonló problémák vannak, amiket sajnos hajlamosak ők is, meg a társadalom is szőnyeg alá söpörni, pedig nekik sem egyszerű a helyzet (nyilván van, aki alkalmatlan a megváltozott férj/apa szerep betöltésére, mert kb. elvárná h a felesége pont úgy viselkedjen vele mint a gyerek születése előtt, nem róluk beszélek).
Szerintem is a #4-es fogalmazta meg a mi tapasztalatainkat.
"Egy gyerekre nem tudsz felkészülni előre. Én se gondoltam, de mióta gyerekem van egy porcikám se kívánja a szexet. Ha nagyon muszáj megteszem, de még azzal is oké lennék hogy a férjem eljárjon máshoz ezért mert annyira nem akarom. De nem csak vele, senkivel, gondolom ez hormonális lehet. A nevelésről se nagyon érdemes beszélgetni, mert ahogy megjön a gyerek dobsz a kukába mindent szinte, talán ha nagyobb lesz akkor visszajön, de a 0-3 éves korra nem lehet felkészülni. Amúgy az a mondás hogy magadnak szülöd a legeslegélesebb amit valaha mondtak, mert tényleg magadnak szülöd szóval azt is fel kell mérned hogy ha egyedül maradnál (mert nem jó a szex, vagy nem egyeznek a nevelési elvek), akkor mihez kezdesz. 28N
"
aug. 24. 19:33
Amivel még kiegészíteném
Mielött gyerekünk lett volna , nagyon sok elméletem/elméletünk volt hogy majd hogyan csináljuk máshogy mint mások.
Aztán jött az első és örültem hogy fél év után tudtam aludni egy délután, s majd a születés után már tudtam aludni talán egy éjszakát is.
Aztán jött a második, majd a 3. .. a gyerekek nőnek, de a szex fontossági sorendbe bekuszott a kutyákat megetettni és , hogy mit vegyek a boltba közé.
De gondolom mindenkinél máshogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!