Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet abból szakítás ha a párom sokkal okosabb nálam?
Amikor beleszerettem intelligens volt és kedves. Vonzott az, hogy nem kérkedett a tudásával és bármiről el lehetett vele beszélgetni. Imponált, hogy egy pasi nem csak szexelni akar velem, hanem kíváncsi a véleményemre . De ő sokkal okosabb mint én, tanultabb, műveltebb és mostanában már azt érzem, leuralja a beszélgetéseket, tulajdonképpen arra kellek, hogy meghallgassam a kiselőadásait. Már alig szexelünk...
Szerintetek lehet közös jövő egy olyan kapcsolatban ahol a férfi leuralóan és arrogánsan tömjénezi önmagát , mert felsőbbrendűnek hiszi magát a másiktól, mert ő az okosabb?
És nem is az a baj, semmit nem merek neki mondani, mert bármilyen témából kiselőadást tart és ha nem szeretném végighallgatni, megsértődik.
Másfél éve vagyunk együtt, a többiek szemében mi vagyunk az álompár, a barátnőim imádják mert nyitott és kedves, amúgy tényleg, engem sem bánt meg soha, csak érzékelem ezeket a dolgokat amiket leírtam és sokszor elbizonytalanodom, hogy csak képzelem és a kishitűségem nagyítja fel a dolgokat, vagy ennek tényleg nem lesz jó vége?
Bocsánat 15-öst
kicsit gyorsan írtam
15-ös vagyok.
Ha ilyen megéléseid vannak, akkor jó irány a szakítás, de nem azért mert okosabb, hanem mert számodra romboló ahogy viselkedik.
Az érzelmi intelligencia alacsony voltára vall az a példa, hogy nem érdekli őt, hogy neked hogy esik, ő akkor is elmondja, amit akar, mert az fontosabb.
Nárcizmusról, jahm felelősen nem lehet nyilatkozni ennyi infó alapján, lehet szimplán alulfejlett szociálisan, nem érzékeli, nincsenek jó radarjai arra, hogy mikor bánt meg valakit, vagy nem tudatosul benne, hogy épp kioktat, magasabb a konfliktustűrése, mint neked.
Szerintem egy nagyobb beszélgetést megér, ahol kimondod, hogy te konkrét eseteket hogy élsz meg, ez neked miért rossz, és hallod az ő gondolatait is erről... Ha másért nem, mert rohadtul tanulságos.
19
Én is meghallgatnám.
Csak annyit tudok mondani, hogy ha megpróbálom elmondani mit érzek, mindig a szavamba vág és mond valami téves következtetést, amire én védekezek, hogy nem ezt mondtam, erre ő hogy de ezt mondtam meg hogy félreérthetően beszélek és nem tudok kommunikálni, meg kéne tanulni már értelmesen beszélni. Ez így leírva nem tudom kinek mit jelent, hogyan esne nektek ha ezt vágják a fejetekhez, bennem elindult egy olyan folyamat, hogy buta vagyok, sz@r vagyok, nem tudok értelmesen beszélni, az én hibám, félreértenek, mert buta vagyok, műveletlen és nem is akarok fejlődni, pedig ő mindent megtesz értem. Ezért írtam ki ezt az okosabb a párom kérdést. De most már ott tartok, ha más emberekkel beszélek, már jönnek a gátlások és már tényleg nem is tudok normálisan beszélni mint eddig, csak hebegek -habogok. Az is lehet, hogy beképzelem és nincs is semmi baj, csak én csinálok mondvacsinált problémákat ahogy ő mondja. Lehet hogy tényleg miattam van ez az egész.
Okés, most úgy teszek, hogy nincs semmi baj. Figyelem legközelebb ha beszélgetünk. De ha bennem rossz érzések keletkeznek és ezt megosztom vele, ő újra és újra elbagatelizálja és rám vetíti vissza akkor azzal nem segít, de már ezt is mondtam neki. Akárhogy is gondolom, a megérzésem azt súgja, nem lesz ez így jó.
hát így biztos, hogy nem lesz jó :) teljesen logikus, hogy fájdalmas a kapcsolat, ahol a párod mindig elbagatellizálja, ha elmondod, mi bánt. én tényleg olyan szándékkal tettem fel a "miért hagyod" kérdéseket, mert ez tényleg releváns kérdés amikor ilyen problémákkal szembesülsz egy kapcsolatban és 1.5 évig engeded, hogy ez legyen, holott ott az a lehetőség is, hogy nem, nem muszáj ezt csinálni. és amikor ezt mélyebben megérted, onnantól fogsz tudni majd máskor máshogy működni! és szerintem az tök jó! azért írtam!
engem is gyűrt le pasi, aki éreztette hogy kevés vagyok hozzá, kb. 10 év után tudtam magam mögött hagyni. De oka van, és nem ez a pasi a valódi oka.
Én írtam is, hogy jók a kérdéseid. Felnyitották a szemem. A miért hagyom kérdés mindaddig nem jön elő, amíg elhiszem, amit a másik állít rólam.
Boncolgatom én is az okaimat. És olvasgatom -elemzem majd még hozzá ezt a posztot, mert minden egyes hozzászólás adott valamit, amit érdemes megjegyezni és tudatosan beépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!