Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet abból szakítás ha a párom sokkal okosabb nálam?
Amikor beleszerettem intelligens volt és kedves. Vonzott az, hogy nem kérkedett a tudásával és bármiről el lehetett vele beszélgetni. Imponált, hogy egy pasi nem csak szexelni akar velem, hanem kíváncsi a véleményemre . De ő sokkal okosabb mint én, tanultabb, műveltebb és mostanában már azt érzem, leuralja a beszélgetéseket, tulajdonképpen arra kellek, hogy meghallgassam a kiselőadásait. Már alig szexelünk...
Szerintetek lehet közös jövő egy olyan kapcsolatban ahol a férfi leuralóan és arrogánsan tömjénezi önmagát , mert felsőbbrendűnek hiszi magát a másiktól, mert ő az okosabb?
És nem is az a baj, semmit nem merek neki mondani, mert bármilyen témából kiselőadást tart és ha nem szeretném végighallgatni, megsértődik.
Másfél éve vagyunk együtt, a többiek szemében mi vagyunk az álompár, a barátnőim imádják mert nyitott és kedves, amúgy tényleg, engem sem bánt meg soha, csak érzékelem ezeket a dolgokat amiket leírtam és sokszor elbizonytalanodom, hogy csak képzelem és a kishitűségem nagyítja fel a dolgokat, vagy ennek tényleg nem lesz jó vége?
Nyilván ez egy folyamat része, egy ideje észrevettem nála a változást. Együtt élünk, és azért írtam, milyen kedves az idegenekkel, mert ez nem változott. Akik kívülről ismerik, úgy gondolják, hogy egy okos intelligens és megértő(!) pasi, eleinte velem is ilyen volt, de úgy érzem, és ez megérzés, hogy kezdem látni az igazi arcát és amúgy kifelé csak megjátssza magát. Nyilván neki egy kevésbé okos nő kellett, akivel ezt eljátszhatja. A túl buta az idegesítené az okosabbat meg riválisnak tartaná.
És mi az, hogy okos? Ő már 33 én 28, szerintem ő az élete során több információt szedett magára mint én, én inkább kreatívabb vagyok, rajzolgatok, festegetek, a munkám során kisgyerekekkel foglalkozok, de sokminden téma nem érdekel, ami a reál tudományokhoz tartozik. Nem érzem, hogy lenézne emiatt, hanem inkább neki ez tetszik, hogy nekem előadhat és brillírozhat a tudásával. Csak egy -egy ilyen beszélgetés órákig tart és nekem ez már igen fárasztó.
Próbáltam már erről vele beszélni. Azt mondta, neki ez okoz a legnagyobb örömet, hogy engem taníthat, ne vegyem el tőle ezt. De nekem rossz érzésem van ettől...
Amikor az iskolába bullyingoltak, akkor én is azt hittem mindenki rólam beszél és rajtam röhög, pedig mindenki szart rám. Akkor volt ez így, amikor konkrétan műsoron voltam, amúgy nem.
"És mi az, hogy okos? Ő már 33 én 28, szerintem ő az élete során több információt szedett magára mint én..." Eleve ezért nem kéne, h komplexusod legyen. Azzal, ha ő a tapasztalatát és az információit, a tudását megosztja veled, gazdagabb vagy szegényebb leszel és az jó vagy rossz neked végsősoron?
Tényleg azt kéne átgondolni, hogy ő ténylegesen kevesebbként kezel téged mikor magyaráz valamit vagy lenyűgözni, imponálni, szórakoztatni, inspirálni próbál? Nagyon nem mindegy.
Az a bajod, hogy nem vagy képes kommunikálni vele!
Elmondhatod neki az érzéseid, a megéléseid, és abból kellene levonnod a következtetéseket, hogy ő hogy reagál!
Nem abból lesz szakítás, hogy a párod sokkal okosabb nálad, hanem a viselkedéseitekből és hogy azt hogy dekódoljátok. Mind a valós, mind az egyik fél által beképzelt megélések eljuttathatnak szakításhoz.
De azt hiszem, neked túl fontos a látszat, nehogy összetörd a felépített ki porcelánvárad, nehogy kívülről meglássák, hogy nem olyan tökéletes a kapcsolatotok, mint amit szerinted hisznek, nehogy véletlenül kiderüljön, hogy atyavilág nem vagy elég jó!
Be kellene vállalni ezt a rizikót, az elbukás kockázatával mert csak így leszel önazonos és csak így tudsz fejlődni!
"felsőbbrendűnek hiszi magát" - ez a te megélésed. Vajon igaz ez? Tényleg annak hiszi magát, vagy csak te interpretálod így? Ha te így érzed, miért vagy vele? Mik a mozgatórugóid, hogy szerinted ő megaláz, de te szépen asszisztálsz mellette?.... Simán szakíthatnál, hiszen te le vagy nézve és az nem egy egészséges kapcsolat része.
Na de menj és beszélj vele ezekről.
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon jókat írtatok. Tetszett az irónia is! Nyilván amit én leírtam, az is csak egy kiragadott kontextus, ebből mindenkinek más jön le. De úgy érzem, megerősítitek a sejtéseimet.
14 nem az a baj, hogy tanít, hanem hogy ez öncélú, nem én vagyok a fontos hanem a mondandója engem ehhez csak eszköznek használ. És persze a többieket is kifelé azért mutat szépet jót mert erős megfelelési kényszere van, nem azért írtam hogy nekem ez számít mit lát a külvilág, hanem hogy szerintem megjátssza magát.
És kedves 15! Jaj nekem! Ne haragudj meg, de te pontosan úgy beszélsz, mint a párom, ez ő, amikor téveszméket kreál és azt visszavezeti az én felelősségemre. Porcelánvár? De nagyot tévedsz! A kérdéseid jók, okosak. Csak egy a baj: már következtetsz mielőtt még tisztában lennél a részletekkel. Na ilyen az én párom!
Mint egy nárcisztikus aki először magához köti utána pedig módszeresen földbe döngöli áldozatát.
Asszem menekülnöm kell!!!
Mi a fene ez a férfi elég bukó.
Ha nekem van barátnőm akkor őt egyenrangú értelmes emberként kezlem és soha nem oktatom ki.
Tényleg menekülnöd kell, sajnos ez van.
Nyilván azért nem azt kérdeztem mert ez csak most fogalmazódott meg bennem a kommentekre. Biztos nem vagyok benne, csak sejtésem van. Összességében most annyit mondhatok, ami biztos, hogy adva van egy kapcsolat amelyben a férfi okosabb mint a nő, ez eleinte senkit sem zavart, viszont az idő teltével kezdenek olyan jelek mutatkozni, hogy a férfi kezdi leuralni a nőt, a nő pedig kezdd szorongani és össze van zavarodva.
Nem szeretném senkire a nárcizmust rásütni, ez egy olyan személyiségek típus, amelyhez szakember diagnózisa kell, a többi csak találgatás. De mondok egy-két kijelentést ami mostanában előfordult, régebben soha:
Mi az, hogy nem követed a napi politikát, hisz ettől függ a jövőnk, akkor te olyan felelőtlen vagy akit nem érdekel mi lesz a jövőben?
Nem érdekel mit mondasz de én erre reflektálni akarok!
Tudod mi a te bajod? Nem becsülöd meg, hogy foglalkozók veled!
Ehhez hasonló mondatok és az, hogy erre csak most jöttem rá amikor a 16-ost olvastom, hogy egy -egy kijelentésemből tévesen következtetve ítéletet formál rólam. Ez még csak apró kis kövecskék amivel az önbecsülésemet elkezdte rombolni. De ezt csak most ismertem fel, hogy írtatok és a kommentek alapján vizsgálgattam az egész kapcsolatunkat. Eleinte tényleg azt hittem, simán csak az a baj, hogy én nem vagyok elég okos neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!