Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Friss kapcsolatban megyünk nyaralni. Ki fizet? A párom reakciója elég érdekes. (27/L)
3 hónapos kapcsolatról van szó, még nem mondtam neki igent arra, hogy konkrétan a barátnője legyek, de már eléggé olyan az egész, látom rajta, hogy komolyan gondolja, mindenki előtt a barátnőjének hív és bemutatott a szüleinek is.
Az anyagi helyzetünkről:
Ő fiatalabb nálam 2 évvel, viszont a szüleinek szállodái vannak, meg vállalkozásai. Az ott történt foglalásokból szinte az összes pénz az ő számlájára érkezik, amit szabadon elkölthet és szülei csomószor adnak neki csak úgy egy "kis" Eurót nyaralásra 300 ezer forint értékben, hogy menj fiam, érezd jól magad.
Na most, a mi családunk is nagyon jól áll, nagyon szép dolgokat kapok apukámtól, nekünk is van vállalkozásunk, az előző párjaimtól is számos szép ruhát és kiegészítőt kaptam, sok designer darabot. Szóval, amikor ő meglátott, azt gondolhatta, meg szerintem gondolja még mindig, hogy mivel szép ruhákban járok, van munkahelyem és a családom is gazdag, vannak nyaralóink és ingatlanjaink, így én nagyon sok pénzt keresek és van csomó elkölthető pénzem.
Csakhogy nem ez a helyzet... a munkahelyemen a fizetésem 190 ezer forint és édespámtól csak akkor kapok kiegészítést, meg szép ruhákat, ha éppen jó kedve van, a többi pénzem pedig le van kötve a bankban, ha bármi történne.
A párom kérdezte, hogy hova mennék nyaralni, erre mondtam, hogy a Balatonon van egy szálloda, ami régi álmom...
Erre ő azt felelte, hogy megnézte az árakat és inkább ebből a pénzből akkor már elvinne Horvátországba. Szó szerint így fogalmazott: ELVINNE.
Nos ma lefoglalta a horvátországi szállást egy hétre, ami 400 ezer forint, és mikor megkérdeztem udvariasan, hogy ebből nekem mennyi a fizetendőm, közölte, hogy utaljak át 200 forintot. Most.
Mondtam neki erre, hogy ha én ezt tudom, hogy az ELVINNE ezt jelenti, akkor ebbe nem megyek bele és kifakadtam, hogy nekem ennyi a havi fizetésem, édesapám sem ereszt el most úgy engem, nem igazán ad pénzt, mert kell neki üzletre, tehát erre nem számítottam, de majd megoldom talán valahogy, de fogalmam sincs hogy. de
Közöltem viszont vele, hogy lehet, hogy a szüleim gazdagok, de attól még nekem nem jön a számlámra csak úgy a családi bizniszekből az utalás, úgy, hogy közben mondjuk csak alszom és nem csinálok semmit. Neki csak mire felébred, utalnak a számlájára a különböző szállodai, meg AIRBNB vendégek, amivel nincsen gond, tök jó neki, csak nálam nem így megy.
Erre mondta, hogy ő azt hitte több pénzem van és végre lesz egy lány, akinek ezeket nem neki kell fizetnie, de tudjam mit, ő meghitelezi nekem, majd elutalom jövő hónapban, vagy elviszem én őt valahova jövő hónapban.
Őszintén én nem tudom, hogy most vagy én vagyok a hülye, vagy ez lég rosszul kezdődik.
Én erre azt mondtam, hogy valahogy akkor megoldom inkább, nekem nem kell itt "hitelezgetni", de egyébként tényleg nem tudom hogy oldom meg, tiszta stressz vagyok már.
Elég rosszul esett ez a "meghitelezem neked", meg azt hittem "végre valakinek nem nekem kell fizetni" duma, meg el is vette a kedvem az egésztől.
Persze lehet, hogy neki is van igaza ebben, lehet felezni, csak akkor nem így kellene mondani, meg lehet, hogy nem én vagyok a megfelelő ember.
Mi a véleményetek?
Elvisz? Gondolom, mert ő vezet? Férjem is "elvisz", mert mondtam, hogy ha én veztek, akkor plusz két óra :D Amúgy közös a kassza.
Elképzelni sem tudom, milyen állás fizet 190-et, részmunkaidőben vagy?
Hát ez van, amikor vki többet mutat, mint amennyi van. Utald át a 200-at vagy mondd le a programot. Én sem gondoltam volna, hogy kicsenget vki 3 hónap után több100ezret rám, amikor felnőtt, kereső ember vagyok. Azt meg nem is értem, hogy miért várod el, hogy vkinek van pénze, akkor azt rád költse. Pénzéhes vagy.
"Persze lehet, hogy neki is van igaza ebben, lehet felezni, csak akkor nem így kellene mondani, meg lehet, hogy nem én vagyok a megfelelő ember."
Igen, egyébként igaza van, egyáltalán nem alap, hogy vacak 3 hónap után többszázért elvigyen nyaralni, csak mert őt tolják pénzzel a szülei.
Nem így kellene mondani? Mégis akkor hogy? Te sem kommunikáltál sehogysem. Rákérdezett a nyaralásra, azzal kellett volna kezdened, hogy nem tudod, de neked most csak valami olcsó utazás jöhet szóba mert... És akkor megvárod a reakcióját, hogy felajánlja-e a meghívást, vagy sem. Ehelyett bedobtál egy szintén drága ötletet. Honnan kellett volna gondolnia, hogy neked nem fér bele, mert azt várod, hogy ő állja az egészet?
Szerintem inkább most ő lehet csalódott, hogy megint olyan csajt fogott ki, aki csak a pénz és a kényelem miatt van vele.
És akkor neked ki lenne a megfelelő ember? Aki szintén olyan csóró mint te, aztán majd ültök a 4 fal között, mert nem tellik semmire?
Inkább dolgozz magadon, mert ez a 190e fizetés marha gáz.
Nem ELVINNE nyaralni, hanem
ELMENNE veled együtt egy helyre. Útitárs, barát, haver dugópajti…..
Neked van igazad. Most te honnan szedj össze annyi pénzt. Utána később is lesznek ilyen húzásai. Akkor mindig ezen stresszelj hogy a kis ficsúr akinek az elkényeztetett segge alá tolnak mindent, éppen mit fog neked hitelezni nagylelkűen???? Vicc.
És tudod miért hagynám ott????
Mert mindenkinek azt fogja mesélni hogy ő vitt el téged nyaralni…… holott kéri azt a pénzt tőled. De majd ő lesz a valaki a haverok előtt. Csoresz pasi, most mondom neked, ha egy horvátországi nyaralást nem tud kifizetni.
Mikor megismertem a férjem befizetett engem is , pedig nem tudtam menni mert dolgoztam…… a pénzt nem kapta vissza. De nem rinyált érte. Egyszerű mérnök ember , vállalkozással. ….
Szerintem jobbat is találsz, csak tedd feljebb azt a lécet kérlek. Mert így mindig te fogod magad kellemetlenül érezni ilyen bohócok miatt.
Ja és mindenhol ahol megkérdezzük hogy miért sz@revőek a pasik, azt a választ kapjuk hogy mert kevés a pénzük.
Hát látod hogy nem ezen múlik …..
Azért mekkora kényelmes lény vagy már, belülnél a jóba, mint eddig tetted. Direkt gazdag pasast választottál ismét és azt hitted majd fizet mindent holott ő neki anyagias nő nem kell. Elege van belőlük.
Ennek az egésznek az lesz a vége, hogy szépen kitesz jogosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!