Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van jogom arra kérni a párom hogy válasszon köztem és az anyja között?
Nem tudunk el költözni az anyjától mert a romló egészségügyi állapota miatt állandó gondozásra szorul. A párom el veszítette a munkáját is emiatt.
A külföldön élő bátyja szokott anyagilag támogatni minket. Ő ki tudna fizetni egy ápolót vagy egy otthont is de az anyjuk ebbe nem megy bele. Állandóan érzelmileg zsarolja a párom. Olyat is hallottam már egy veszekedés közbe hogy föl gyújtja a házat vagy ki tagadja. Erre még rá tesznek egy lapáttal a pénzéhes nővérei akik soha nem segítenek de már most az örökség miatt ölik egymást. Minden napos a feszültség nem bírok már így élni.
Tudomasomra jutott hogy a párom meg akarja kérni a kezem, de nem tudom mit mondhatnék amikor már hónapok óta a szakításon gondolkozom. Van jogom arra kérni hogy kezdjünk új életet az anyja nélkül? Őt meg rakják csak szépen be valami otthonba, mert az nem állapot hogy tönkre tesz minket?
Megnézném, hogy a mai fiatalok közül hányan fognak idős gondozóként dolgozni mire mi megöregszünk. Elvégre ez egy olyan jól fizető és nagy megbecsüléssel járó szakma, hogy így is olyan sokan vannak már, hogy nem tud mindenki elhelyezkedni vele. Tanárnak sem akarnak már elmenni ebben az országban, nem hogy mások idegen, idős szüleik alól takarítsák a szart.
Egy ideális világban persze, szép lenne ha ez így működne ahogy elképzelitek, de ha ez lenne az alap, hogy senki sem gondozná a gondozásra szoruló szüleit, akkor nem lenne elég ember, aki ezeket a feladatokat ellássa. Most sincsenek szerintem elegen, később meg biztosan nem lesznek.
Én sem vagyok amúgy öreg 28 évesen mielőtt valaki félreértene.
Kulfoldon a bebiszitterkedés mellett alap munka a bentlakásos idősgondozás is.
Senki nem a felnott gyerekeit terheli ezzel.
23 Bizonyára van olyan, aki önként lemond az életről azért, hogy a beteg szüleit gondozza. Valószínűleg egy lelkileg megnyomorított ember lehet.
Én amúgy nem azt mondom, hogy ne törődjünk az idős szüleinkkel. Pénzzel, idővel, energiával támogatjuk mi is az anyánkat a testvéremmel. Hajlandóak vagyunk áldozatokat is hozni, mert szeretjük. De nem az életünket áldozzuk fel érte, és hál istennek, nem is egy önző vén hiéna, hogy ezt elvárja.
Bármilyen elképesztő, de a gyerekeknek is van élete. Ők is ugyanúgy szeretnének karriert építeni, családot alapítani, szórakozni, fejlődni stb. Egy anya, aki nem erre ösztözni a gyerekét, egy szörnyeteg.
26
Jaja, mert a férfiak aztán nagyon szívesen mossák az anyósuk seggét. Hát hogyne. Erről híresek.
"Simán tudna működni az a felállás, hogy férj-feleség, anya, gyerekek egy birtokon belül"
Melyik században élsz, öcsisajt? Te is gondoznád az anyóspajtást, vagy az legyen csak az asszony feladata? Beszarok, hogy egyesek itt tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!