Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megbocsátóak vagytok?

Figyelt kérdés
Én nagyon nehezen bocsátok meg. Látom magam körül az embereket, akik olyan dolgokat is megbocsátanak és szinte semmisnek vesznek, amiért én már háromszor kilépnék a kapcsolatból. A volt párjaimnak sem tudok megbocsátani, majdnem mind le is van tiltva, hogy ne is lássam.

2023. aug. 9. 14:17
1 2 3 4
 11/35 LuckyLevi ***** válasza:

Ezzel abszolút egyetértek. Szerintem ez a normális. Ha valaki genyó veled, akkor miért szeretnéd, hogy az életed része maradjon?

Gondolom, aki jóban marad azzal, aki vétett ellene, az valamilyen kényszerből teszi. Mint, ahogy írta fentebb valaki, az exférjével van közös gyereke, így muszáj valamilyen módon jóban lenniük.

Vagy azért nem zárja ki az életéből, mert nincs ló jó a szamár is.

2023. aug. 9. 15:25
 12/35 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy miről van szó, elég magas az ingerküszöböm, nehéz megbántani. Ha súlyos sérelemről van szó, akkor is elengedem a dolgot magamban, de ettől még az illető nem marad az életem része. A kettő nem mindig jár együtt :)
2023. aug. 9. 15:31
 13/35 anonim ***** válasza:
Megbocsátást nyerhet, de elfelejteni nem tudom, ez van.
2023. aug. 9. 15:35
 14/35 LuckyLevi ***** válasza:

Szerintem félreértelmezitek a megbocsátást. Megbocsátás, ha utána tiszta lappal indul a viszonyotok.

Ahogy a Popper mondta, a megbocsátáshoz el kell felejteni a sérelmet.

2023. aug. 9. 15:38
 15/35 anonim ***** válasza:

Azt se felejtsük el megemlíteni, hogy sok embernél a megbocsátás érdekhez fűződik. Tehát ha nem bocsátana meg, akkor ő is sokat veszítene általa.

Amire te azt mondtad, hogy sok embert látsz hogy sok mindent megbocsátanak amit te már nem, annak nagy része érdekből történik.

Pl:megbocsájtja hogy folyamatosan csalják, mert nincs hol laknia, nem tudja egyedül eltartani magát, ezért "kénytelen" eltűrni a megcsalást.

Vagy pl. aki kapcsolatfüggő az a függősége miatt bocsát meg olyasmit amit pl te már nem. Tehát érdeke fűződik hozzá hogy sok mindent elnézzen.

2023. aug. 9. 15:39
 16/35 anonim ***** válasza:

Sérelmet nem lehet elfelejteni. Elfelejteni semmit nem lehet szándékosan.

Megbocsátás után nem kell tiszta lap, kizárhatod az életedből. A megbocsátás rólad szól, nem a kapcsolatról meg az újrakezdésről.

2023. aug. 9. 15:42
 17/35 LuckyLevi ***** válasza:
#16 Ugyanezt írtam. A megbocsátás, nem döntés kérdése. Viszont, ha nem indul tiszta lappal az nem megbocsátás.
2023. aug. 9. 16:31
 18/35 A kérdező kommentje:
"a megbocsátáshoz el kell felejteni a sérelmet."- hát ez az. Nem felejtem el a sérelmet. Nem bocsátok meg. Nekem a megbocsátás az, mintha meg sem történt volna. Nyilván kisebb sérelmeket meg tudok bocsátani. Ilyenkor nem marad tüske. Nagyobb sérelmeknél én nem tudom ezt tennim, mert olyan, mintha meg sem történt volna. Jézus Krisztus meg tud bocsátani, nekem nem megy.
2023. aug. 9. 16:49
 19/35 anonim ***** válasza:

"Ugyanezt írtam. A megbocsátás, nem döntés kérdése"

De én nem ezt mondtam. A megbocsátás döntés kérdése. A felejtés nem. Ejj, de boldog lennék, ha csak úgy elfelejthetném azt, amire nem akarok emlékezni.

2023. aug. 9. 16:57
 20/35 LuckyLevi ***** válasza:
#19 Akkor bocsáss meg! Valóban nem írtál ilyet. Biztos szemembe szállt a füst grillezés közben.
2023. aug. 9. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!