Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbocsátóak vagytok?
Megbocsátok, max nem felejtem el. Senkire nem haragszom, akivel valaha bármiféle kapcsolatom is volt, és mondjuk rosszul végződött.
Letiltva sincs senki, bár fura is lenne, hiszen a volt férjemmel azért tartani kell a kapcsolatot a gyerek miatt.
Én igen.
Mert megértettem, hogy a lelki békém az első.
Tehát nem a másik miatt kell megbocsátani, hanem magunk miatt.
A megbocsátás nem jár együtt a szeretettel, csak a belső nyugalommal.
"amúgy mi is a megbocsátás?"
Nálam a megbocsátás az, mikor képes vagyok ellenszenv, és egyéb érzelmi kötődés nélkül annak látni a másikat, ami.
Mi is ő valójában?:
- ember,
- értelmi képességgel,
- értékrenddel,
- információkkal a fejében,
- tapasztalatokkal,
- vágyakkal stb.
De ahogy írtam, a megbocsátás magunknak szól valójában, hogy ne az illetőhöz kapcsolódó gondolatok és a gondolatokhoz kapcsolódó érzelmek töltsék ki az időnket, megzavarva a lelki békénket.
Tehát mindig magad miatt bocsáss meg, mert ez a te életed, a te életutad.
Az élet meg rövid.
Csak a célok (tanulás, hasznos szokások, kutya, macska stb.) legyenek a fejedben, semmi más.
Igen.
Nagyon egeszsegtelen hordozni magadban a keseruseget, duhot.
Nalam csak par zaklato van letiltva, de konfliktus miatt nem tiltogatok embereket, volt szerelmeket. Lezarom magamban. Max nem keresem oket, sot lehet, hogy nem valaszolok vissza, ha irnak.
Nekem ez a "soha nem fogom megbocsatani" valahogy terhesnek hangzik. Engedd el! (sz.rd le)
Nálam a megbocsátás jelenti a leszarást. Olyan értelemben, hogy én pl apámra nagyon haragudtam, amiért bántott minket, mikor kicsik voltunk. Keserűség, düh, félelem. A megbocsátás az volt, hogy én ezeket az érzelmeket leteszem, nem cipelem tovább. Semleges számomra. Azzal, hogy a fentieket érzem, nem fog semmi változni.
Egyszer olvastam egy nagyon jót, hogy kétféle harag van. Az egyik egy forró, "nedves", szenvedélyes harag, amikor elsírod magad beszéd közben, és van a jeges, "száraz" harag, szenvtelen düh, amikor leszarod a másikat. És el kell előbb jutni a szárazba, onnan könnyű megbocsátani.
Amihez amúgy nem kell a másik ember sem. Elég, ha magadban lerendezed, hogy nincsenek válaszok, nincsen mentegetőzés, és a múlt akkor is az marad, ami, ha minden nap bánkódsz miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!