Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megbocsátóak vagytok?

Figyelt kérdés
Én nagyon nehezen bocsátok meg. Látom magam körül az embereket, akik olyan dolgokat is megbocsátanak és szinte semmisnek vesznek, amiért én már háromszor kilépnék a kapcsolatból. A volt párjaimnak sem tudok megbocsátani, majdnem mind le is van tiltva, hogy ne is lássam.

2023. aug. 9. 14:17
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
Az attól függ. A kommunikáció kulcs. Olyan kapcsolatba bele se mélyedek, ahol látom, hogy nem lehet értelmesen beszélgetni másikkal. Ha ez megvan, könnyebben találunk kompromisszumot a problémákra.
2023. aug. 9. 14:20
 2/35 anonim ***** válasza:

Megbocsátok, max nem felejtem el. Senkire nem haragszom, akivel valaha bármiféle kapcsolatom is volt, és mondjuk rosszul végződött.

Letiltva sincs senki, bár fura is lenne, hiszen a volt férjemmel azért tartani kell a kapcsolatot a gyerek miatt.

2023. aug. 9. 14:22
 3/35 anonim ***** válasza:

Én igen.

Mert megértettem, hogy a lelki békém az első.

Tehát nem a másik miatt kell megbocsátani, hanem magunk miatt.

A megbocsátás nem jár együtt a szeretettel, csak a belső nyugalommal.

4/35 anonim ***** válasza:
Sajnos, nem.. nehezen bocsátok meg.
 5/35 A kérdező kommentje:
3-as, igen, amúgy mi is a megbocsátás? Én sem pörgök ezeken a dolgokon napi szinten, de kizárom a másikat az életemből és ezt tudtára is akarom adni - talán ezért is tiltottam le őket. Nekem valahogy az ad lelki megnyugvást, hogy nem erőltetem magamra a megbocsátást. Tudok tovább élni, de nem, bizonyos dolgokat (főleg a hazugságot, átverést, sumákolást) soha nem fogom megbocsátani.
2023. aug. 9. 14:35
 6/35 anonim ***** válasza:

"amúgy mi is a megbocsátás?"

Nálam a megbocsátás az, mikor képes vagyok ellenszenv, és egyéb érzelmi kötődés nélkül annak látni a másikat, ami.

Mi is ő valójában?:

- ember,

- értelmi képességgel,

- értékrenddel,

- információkkal a fejében,

- tapasztalatokkal,

- vágyakkal stb.

De ahogy írtam, a megbocsátás magunknak szól valójában, hogy ne az illetőhöz kapcsolódó gondolatok és a gondolatokhoz kapcsolódó érzelmek töltsék ki az időnket, megzavarva a lelki békénket.

Tehát mindig magad miatt bocsáss meg, mert ez a te életed, a te életutad.

Az élet meg rövid.

Csak a célok (tanulás, hasznos szokások, kutya, macska stb.) legyenek a fejedben, semmi más.

2023. aug. 9. 14:47
 7/35 anonim ***** válasza:

Igen.

Nagyon egeszsegtelen hordozni magadban a keseruseget, duhot.

Nalam csak par zaklato van letiltva, de konfliktus miatt nem tiltogatok embereket, volt szerelmeket. Lezarom magamban. Max nem keresem oket, sot lehet, hogy nem valaszolok vissza, ha irnak.

Nekem ez a "soha nem fogom megbocsatani" valahogy terhesnek hangzik. Engedd el! (sz.rd le)

2023. aug. 9. 15:06
 8/35 LuckyLevi ***** válasza:
Nem vagyok haragtartó. Nem akarok rosszat az ilyen embereknek, csak nem akarok velük érintkezni. Szerintem ez a normális. Hiszen, ha megbocsátasz, akkor ugyanazt megteheti veled, amit korábban vétett ellened. A lényeg, hogy ne tápláld a haragot. A megbocsátás nem kontrollálható.
2023. aug. 9. 15:07
 9/35 A kérdező kommentje:
Számomra a nem megbocsátás a "leszarás"-al egyenértékű. Nem törődöm vele, nem akarok jóban lenni vele soha többé. Nem ismerősöm már a fb-n, nem akarok része lenni az életének soha többé. Nekem ez kell ahhoz, hogy tovább tudjak lépni. Azért írtam ki a kérdést, mert látom, hogy az ellenem elkövetett bűnöknél sokkal nagyobbakat is megbocsátanak mások, jóban maradnak olyan emberekkel, akik bántották őket. Számomra ez érthetetlen.
2023. aug. 9. 15:13
 10/35 anonim ***** válasza:

Nálam a megbocsátás jelenti a leszarást. Olyan értelemben, hogy én pl apámra nagyon haragudtam, amiért bántott minket, mikor kicsik voltunk. Keserűség, düh, félelem. A megbocsátás az volt, hogy én ezeket az érzelmeket leteszem, nem cipelem tovább. Semleges számomra. Azzal, hogy a fentieket érzem, nem fog semmi változni.

Egyszer olvastam egy nagyon jót, hogy kétféle harag van. Az egyik egy forró, "nedves", szenvedélyes harag, amikor elsírod magad beszéd közben, és van a jeges, "száraz" harag, szenvtelen düh, amikor leszarod a másikat. És el kell előbb jutni a szárazba, onnan könnyű megbocsátani.

Amihez amúgy nem kell a másik ember sem. Elég, ha magadban lerendezed, hogy nincsenek válaszok, nincsen mentegetőzés, és a múlt akkor is az marad, ami, ha minden nap bánkódsz miatta.

2023. aug. 9. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!