Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Véleménydiktatúra? Nem lehet a tömeggel ellentétes véleményem, mert személyes sértésnek veszi?
Előre szólok, hogy nem kamu, nem troll kérdés. Azért írom ide, mert az anonimitás miatt csak ide merem már, és reménykedek, hogy legalább néhány ember megérti.
Szóval... tudni kell, hogy a barátnőm orvosnak tanul, én is egészségügyi dolgozó vagyok. Most agyal azon, hogy milyen szakorvos legyen, és nagyon érdekli az idegsebészet és a traumatológia is. Én pedig annyit mondtam, hogy szerintem nem neki való. Nagyon megsértődött, és akkor próbáltam mondani, hogy nem ellene szól, én egyáltalán nem szeretném, hogy nő műtsön, pláne nem agyat. Ezt én nem primitív kocsmai bölcsességnek mondom, hanem rengeteg tapasztalatom van, amire alapozom ezt a véleményt.
A barátnőm megsértődött, sírt, de aztán kibékültünk.
Hétvégére pedig hazament a családjához, onnan meg úgy jött haza, hogy szakított velem a "nő ne műtsön" beszólásom miatt, ami után már kibékült és 2 hétig minden rendben volt.
Rendben van, hogy egy párkapcsolatban nem lehet véleményem, és gyakorlatilag bármilyen nő elől titkolnom kell hogy így gondolom mert különben szemétnek vagyok nyilvánítva?
Az pedig normális, hogy így lehet befolyásolni a barátnőmet? Ő már kibékült velem, de a családja simán teletömte a fejét, simán lehet dróton ráncigálni... Ezzel csak igazolja amit mondok, ilyen ember hogyan alkalmas durva döntések meghozatalára amelyeken életek múlhatnak és stressz alatt vágni egy másik embert?
Ja, egyébként tökre igazad lehet, hogy a "a családja simán teletömte a fejét" azzal a "baromsággal", hogy egy igen is végezhet idegsebészeti munkát.
Rá se ránts tesa, nem lehet mindenki előítéletes soviniszta, mint te!
(Irony, OMG.. 🙄)
"Ezt én nem primitív kocsmai bölcsességnek mondom, hanem rengeteg tapasztalatom van, amire alapozom ezt a véleményt."
Milyen tapasztalat?
"Rendben van, hogy egy párkapcsolatban nem lehet véleményem, és gyakorlatilag bármilyen nő elől titkolnom kell hogy így gondolom mert különben szemétnek vagyok nyilvánítva?"
De hisztis a kórházi takibácsi.
Először is, a munkám során van szerencsém látni, hogy a nők stressztűrő képessége mennyire elmarad általánosságban a férfiakétól, minden nap tapasztalom és minden nap alkalmazkodunk ehhez.
Másrészt pedig, ismerek egy idegsebész főorvost, akit nagyon tisztelek, iszonyatosan emberi és nagyon jó a szakmában, olyan embereket is sikeresen műtött, akikről mások már lemondtak. Na és ő azonnal káromkodásban, kiabálásban tör ki, ha nő akar erre a pályára jönni, és hiába tudja, hogy kockáztat azzal, ha mondjuk egy rezidensre kikel magából, azt mondja, hogy az esetleges következményeket is megéri egy nő arcpirításig történő megalázása, ha cserébe elmegy onnan, pláne ha más pálya mellett dönt. Ennyire hisz az igazában, hogy hajlandó "bepiszkolni magát", mert tudja, hogy így a helyes. Nekem pedig a témában az ő véleménye nagyon is számít.
"minden nap alkalmazkodunk ehhez"
Konkrét példákat, ez így elég homályos.
"ismerek egy idegsebész főorvost, akit nagyon tisztelek, iszonyatosan emberi és nagyon jó a szakmában, olyan embereket is sikeresen műtött, akikről mások már lemondtak. Na és ő azonnal káromkodásban, kiabálásban tör ki, ha nő akar erre a pályára jönni"
Úgy tűnik, súlyos dühkezelési problémái vannak. Hogy engedhetik ilyen hullámzó érzelmekkel műteni? Ennyire nem bírja a stresszt, hogy meglát egy nőt, és idegösszeroppanást kap? Ki ez, írd meg priviben, nem akarok ilyen labilis faszihoz menni, ha esetleg kéne.
Hihetetlen, hogy egyeseknek van pofájuk így beszélni egy idegsebész főorvosról. Persze akkor jó lenne, ha hajlandó lenne megmenteni az életed, amikor senki más nem merne neked látni.
Az fel sem merül senkiben hogy nagyon is jó oka van úgy gondolkodni, ahogy? Mondjuk már hosszú évtizedek alatt látott egyet s mást. Tudja mit beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!