Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mindig csak a második vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindig csak a második vagyok a sorban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mennyire változhat ez az állapot? Távkapcsolatban élünk, hétvégente tudunk találkozni. Viszont ilyenkor ritka, hogy egész nap ketten legyünk. Valami mindig van: a szüleihez kell menni, a testvéreihez kell menni, a barátaival kell találkozni. Sokszor nem is csak egy pár órás program, hanem egész naposok. Hiába vagyunk ugyanazon a helyen, nekem ez nem együtt töltött idő. Egyelőre csak utalgattam rá, hogy ezen jó lenne változtatni, mert még ez az első párkapcsolata és nem feltétlen tudja hogyan is működik a dolog. Meddig érdemes várni, hogy változtasson a dolgon, mielőtt konkrétabban kimondom mi a baj? Nem szeretném bántani, tapasztalatlan. Viszont ez nekem nem párkapcsolat, hogy hétköznap is jó ha tudunk 10-15 percet telefonálni (azt is késő este 10-11 óra környékén, pedig tudja, hogy én 4-kor kelek), mert akkor is ilyen programja van meg olyan programja van.
2023. júl. 12. 06:38
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Nem utalgatni kell rá, hanem kimondani. Ez a tipikus esete a néma gyereknek. Ráadáasul tapasztalatlan, nem voltak korábbi kapcsolatai ezek szerint, ahol ez szintén problémaforrás lehetett volna, szerintem eszébe se jut neki.

Egyébként ha magától nincs igénye kettesben több időt tölteni veled és nem is keres, az nem jelent jót.

Az exem ugyanilyen volt, mi szakítottunk a végén, hiába kértem hogy változtasson, nem változott / nem tudott változni.

2023. júl. 12. 06:44
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

A célozgatást tessék elfelejteni, abból csak félreértés lesz.

Még kell mondani egyenesen, hogy vagy több időt és energiát szán rád, vagy keresel olyat, aki jobban ráér.

Amúgy nem fog megváltozni. De egy próbát megér, legalább egyértelmű lesz neki, hogy miért szakítasz.

Az meg szimplán bunkóság, hogy késő este szán csak időt rád, és neked kell alkalmazkodni. Egyszer mondanám el, hogy maximum nyolcig vagyok elérhető, utána alvás. Nem hogy minden nap fennmaradni, aztán másnap hulla fáradtan dolgozni, mert őfelsége haverozik.

2023. júl. 12. 06:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hiába mondod meg, ez nem fog változni. Nem vagy neki túl fontos, a látszatkapcsolat annál inkább.
2023. júl. 12. 07:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha 4-kor kelek, 9 után már néma a telefon. Ezek a találkák meg nem randik, szóljon, ha ráér.
2023. júl. 12. 07:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó párkapcsolatban a párod az első. Nincs olyan, hogy más a fontosabb. Nekem volt olyan, hogy a sráccal megbeszéltünk egy találkozót, majd ő később mással is megbeszélte és akkor inkább őt választotta, én mehetek ha akarok de ha nem az se baj. Az első két hét után egyszer sem találkoztunk kettesben, mindig ott volt a családja, barátai. A szülinapomon el akartam vele menni strandra, hívta a haverját és az apját is a nőjével, csak az apja nem akart jönni, ezért hárman mentünk a haverral. Megbeszéltük, hogy elmegyünk a nyaralójukba ketten Balatonra, ezt megemlítette otthon és az apja mondta "én is megyek", majd hirtelen az egész család jött. Áthívott magához először, egyszer csak azon kaptam magam, hogy kb 15en vagyunk. Na és mi derült ki a kapcsolat végén? Hogy sosem szeretett és még csalt is :D De a csalás most lényegtelen, a lényeg itt az, hogy nem én voltam neki az első, mert nem szeretett kicsit se soha. A te párod sem szeret téged, nem tisztel, neki nem is való kapcsolat, nem véletlenül ment bele távkapcsolatba, hogy ne is kelljen foglalkoznia a párjával, de ha esetleg dugni akar akkor legyen valaki.
2023. júl. 12. 08:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Sose fog változni. Neki ez a normális, ezt szokta meg, nem érzi, h ez baj. Ha ezt mondod neki és ha abban a fazisban van a szereleme, akar neked kedvezni, akkor ideig-óráig jobb lesz, utána visszaáll minden.
2023. júl. 12. 08:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Az 5ös tökéletesen leírta .

Nem tisztel,nem erdekled, elvárja hogy minden szinten Te alkalmaszkodj hozzá. Akkor beszeljetek amikor neki jó. Akkor találkoztok ha ő éppen úgy akarja.

Tudom hogy fáj és nehéz ,de hidd el,jobban jársz ha menekulsz.

Sajnos én is ilyesmiben voltam 6 hónapig de o legalább volt annyira gerinces ,hogy nem nevezte kapcsolatnak es elmondta hogy nem szeret,nem akar velem lenni de jó lenne néha össze futni és szexelni

Minden nap beszéltünk mi is , de a különbség egy párkapcsolat és egy " barátság extrákkal" ( amiben Te is vagy ) között az hogy az ember sokkal többet törődik a másikkal és szereti ha egy normális kapcsolatban van

Tehát O is minden nap írt beszéltünk ,az osszes apró dolgaimat elmeséltem neki.

Kb heti 2x majd egy külföldi munka miatt havi 1x találkoztunk de azt is csak akkor ha épp nem golfozott , nem a barataival volt ,vagy épp nem nyugalomra volt szüksége .

Tehát itthon volt 1 hétig, abból kb 3 órát szánt rám.

Épp hogy ettünk együtt valamit, egy kávé , szex és Goodbye .

Soha nem kérdezi hogy mire lenne szükségem ,nem beszél közös jövőről de ahogy említettem ő legalább elmondta hogy nem szeret és nem akar velem lenni .

A baratodnak más a Prioritása, és csak használ / kihasznál .

Egy ilyen embernek nincs szüksége kapcsolatra csak jól esik neki hogy valaki szereti és éjjel 11kor meghallgatja a szaros kis ügyeit meg néha van akit ...... .....

Döntsd el hogy mennyire tiszteled magad . Én 3 hete befejeztem ezt a fajta kapcsolatot mert nem erre vágyom. Ha neked ez megfelel akkor rendben van ,amúgy meg tegyél magadnak egy szívességet és dobd ki a pi.....ba es keress valakit aki szeret es megbecsul.

2023. júl. 14. 11:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát, köszönöm…. Sajnos akkor ezt meg kell szakítsam, köszönöm hogy segítettetek dönteni.

Funfact: én vagyok a srác a kapcsolatban, érdekes hogy mindenki fordítva gondolja a felállást 😅

2023. júl. 14. 11:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos én is átéltem ezt / nem pont ezt hanem hasonlót. Az egyik csúcspont az volt, amikor szülinapomon a barátnője bulijára “kellett” mennünk, ahova persze abszolút nem lett volna kedvem, szívesebben töltöttem volna kettesben az időt. Ezer ilyen sztorim van vele kapcsolatban sajnos.

Így belegondolva sosem volt igazán hosszabb minőségi együtt töltött időnk, kb. mindig csak akkor találkoztunk, ha mentünk valahova együtt, én hülye meg folyton csak vártam rá hogy majd most!

Szerelmes kisfiú voltam, nagy álmokkal és célokkal, persze hogy hitegeti magát az ember. Sokszor volt olyan, hogy csak addig találkoztam vele, amég haza nem vittem autóval, és még ez is nagyon jól esett nekem. Haha mekkora balfék voltam, röhejes most ezekbe így belegondolni. De a férfi ha szerelmes ilyen, minden tőle telhetőt megtesz a szerelméért, csak hát még kapcsolaton belül is gyakran viszonzatlan tud lenni ez a fajta odaadás.

A sokadik ilyen kijózanító “mikromegcsalásnál” már nem lett volna szabad komolyan vennem, mert kb. minden fontosabb volt neki rajtam kívül. Utána pedig szakítanom kellett volna vele, mert nem tisztelt sem engem, sem a kapcsolatunkat.

Aztán persze jött is részéről a szakítás, elég klasszikus módon 2 év után bekért 1 szünetet, hogy 2 hétig ne is beszéljünk “hogy átértékelje az érzelmeit, mennyire hiányzom neki” - valami ilyesmi volt az indok, itt már mondanom sem kell réges rég dobni kellett volna, nemhogy ennél az érzelmi zsarolásnál. A szünet után újra összejöttünk, ő kiderült hogy közben randizott mással (elvileg elmentek moziba, ebből nem

csináltam ügyet), de igazából itt már annyira nem is érdekelt a dolog, nagyjából sikeresen kiölte belőlem az érzelmeket maga iránt. Együtt voltunk még 2-3 hétig, aztán bevallotta, hogy “már csak barátként tud tekinteni” rám. Persze, mert nem is volt igazából soha több ez egy barátság extrákkal kapcsolatnál, de ez csak az ő döntése lett volna elmélyíteni, én vele lettem volna 0-24-ben akkoriban, amikor még szerelmes voltam, de ezt ő nem is engedte rendesen kibontakozni.

Kiderült miután szakítottam vele (a fenti barátságos szövegére én mondtam be, hogy akkor viszlát) hogy összejött utána a szünetes randizós sráccal. Nyilván meg is csalt vele, ez nem is lehet kérdés.

A lényeg a lényeg, hogy egy kapcsolatban a fentebbiekből okulva, az egyik perdöntő kritérium, hogy azonos ÉRZELMI INTELLIGENCIA szinten legyetek, azonos elvárásokkal és azonos célokkal a kapcsolat felé. Ha ez nincs meg, akkor nem szabad komolyan venni, mert csak összetöri a szívedet százszor, ha nem ezerszer.

Kommunikáció a kulcs, és nem szabad benne ragadni egy olyan kapcsolatban, ami nem okoz boldogságot - mindkettőtöknek, hosszútávon. Az egyik legrosszabb, ami történhet egy férfival, az az egyoldalú párkapcsolat, pláne ha nagyon szerelmes és elvakult. Az a legjobb, ha a nő mindig egy kicsit jobban szeret, persze egy ideális világban nem kellene ezt mérlegre tenni, mert mindketten beleadják a maximumot, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

A legeslegfontosabb, hogy ha nem érzed komfortosan magad a kapcsolatban, akkor először próbáld megoldani higgadt kommunikációval a problémát, ha pedig sehogy sem működik akkor fogd meg és rakd ki, mielőtt tönkretesz az egyoldalú kapcsolat lelkileg. Hidd el sajnos tudom miről beszélek, a depresszió még az egyik legkevesebb, ami ezzel jár, elkezdesz miatta idegből zabálni vagy egyéb káros pótcselekvéseket stb. sajnos átéltem.

Ennyit a tapasztalataimról, hogy konkrétan a helyedben mit tennék?

Az már sokat elmond, hogy neki nincs igénye a veled - és csak veled - eltöltött időre, hogy kettesben legyetek, beszélgessetek, csókolózzatok percekig, filmeket nézzetek összebújva, de még akár kirándulgassatok is ha az otthoni programok nem tetszenek. Valószínűleg érzelmileg nem vagytok egy hullámhosszon, exem akiről fent írtam hasonlóan érzéketlen tudott lenni lány / nő létére. És ez csak egyre rosszabb lesz sajnos, mert ha igazán tiszta szívből szeretne (és tudna szeretni), akkor csak veled lenne 24/7, és figyelembe venné az igényeidet, nem pedig önzősködne. Szóval ezt mindenképpen tartsd észbe, és talán az a legfontosabb, hogy ne vedd komolyan a lányt. Nem ő lesz a gyermekeid anyja, ezt 99.9% biztonsággal ki merem jelenteni a körülményeket tekintve. Szóval, ha

igazán szereted, akkor próbáld először megbeszélni vele az igényeidet, de ha nem érti meg / nem áll be javulás hosszú távon a dologban, akkor jobban teszed, ha elfelejted őt, mint komoly kapcsolatot, mert ő sem veszi elég komolyan. Az érzelmi szintedből a leírásod alapján ítélve, te valami komolyabbat keresel, ahol nem csak összejártok, hanem tudtok adni egymásnak szeretetet, ezért ezt a laza kapcsolatot nem erőltetném vele. Vagy megkomolyodik, vagy vége, vagy te változol (de inkább keress egy odaadó lányt, aki tud és akar is szeretni).

Még egy hasznos tanács, kezdj el edzeni, ez segíti az önbizalmadat helyrerakni, plusz egészséges és jobban fogsz tetszeni más / odaadóbb lányoknak is.

29/F

2023. júl. 15. 09:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Ja, még egy megerősítés, az esti telefon az nálunk is így volt, 10 körül hívtam, beszéltünk, de gyakran ott is nekem kellett produkáljam magam, mert ha rajta múlik kb. semmiről sem beszéltünk volna, gyakran 1-2 szavas válaszokat adott a választékos dolgaimra, meg sokszor ott is más dologgal foglalkozott helyettem (pl. kihangosítva beszélt, közben a FB hírfolyamát nézegette). Szava járása sokszor /főleg problémásabb időszakokban/ kiterjedt a “nem tudom” és hasonló válaszokra. Most már én is tudom, hogy ezek milyen fontos jelek, és nem szabad hagyni magad érzelmileg befolyásolni ilyen nők által. Ma már az első ilyen 2 szavas válaszos erőlködés után mondanám neki, hogy jó éjt, aztán pár napig fel sem hívnám (vagy soha többet, nyilván ez a “kór” előrehaladottságától függő). Sajnos tapasztalatom szerint az ilyen érzelmi intelligencián álló hölgyek hamar elvesztik érdeklődésüket egy odaadó társ iránt. Cirkuszi bohóc viszont nem vagyok (már D: ), úgyhogy csak érzelmileg érett nőkkel ismerkedem, akik vágyják a társaságot, a közösen megélt pillanatokat és az érdekes beszélgetéseket.

29/F

2023. júl. 15. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!