Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Meg lehet -e javítani egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg lehet -e javítani egy nárcisztikust? És ha igen, miért nem?

Figyelt kérdés
Ha egy sérült érzékeny nárcisztikus, akivel kiskorában ridegen bánt az anyja, de úgy látom, hogy fejlődik. Biztos, hogy sosem lesz teljesen tökéletes 😉, de úgy látom, hogy kis lépésekben fejleszthető. Fáj neki, ha szembesítem önmagával, de egyre jobban elviseli, sőt elgondolkodik, és nagy nehezen de változtat, fejlődik. Egyre empatikusabb, már nem csak ő van, bár a kiindulópont még mindig önmaga. De már képes átérezni, hogy a másikkal mi van. Mindenütt azt olvasom, hogy egy nárcisztikustól menekülni kell. Ha én úgy látom, hogy jó hatással vagyok rá és fejlődik, az csak önámítás?

2023. júl. 6. 10:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg most ezért, Kérdező, de aranyos, amilyen naivitással fordulsz a párod felé. Nem bántás, én is voltam ebben a cipőben. Kívánom, hogy őt "meg lehessen javítani".

Általában sajnos nem végződnek jól ezek a sztorik, de kivételek mindig akadnak. Leggyakrabban egyébként az fordul elő, hogy előadja a másik hogy változni szeretne, ideig-óráig megy is neki, de aztán mégis visszatér a régi önmagához. Emiatt azért légy résen, ha elkezdenétek ilyenbe belecsúszni, akkor ne tipródj rajta feleslegesen hanem engedd el, mert nagyon könnyen bele lehet csúszni egy hosszú évekig tartó értelmetlen küzdelembe. Illetve amit még én hoztam magammal, hogy az emberek ritkán változnak nagymértékben, de ha igen, akkor az sosem valaki más kedvéért történik, hanem saját maguk miatt. Szóval csak okosan, vigyázz a lelked épségére :)

2023. júl. 6. 15:15
 22/22 A kérdező kommentje:
Nem haragszom az őszinteségedért. Tényleg naiv vagyok egy kicsit. Igyekszem vigyázni magamra, úgy érzem, erős tudok lenni. Köszönöm szépen.😍
2023. júl. 6. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!