Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha "zavar" néhány dolog, akkor a párom miért csinálja a dolgokat ennek ellenére is?
Én 25/F.
A párom állandóan rákérdez arra, hogy egy adott szituáció zavarna-e, de gyakorlatilag feleslegesen, mert akkor is csinálja, ha zavar.
#1.
- Zavarna, ha találkoznék XY-al (férfi ismerősével)?
- Igen, zavarna, de te tudod, hogy mit szeretnél csinálni.
(leírom, hogy zavarna, ennek ellenére elmegy talizni - mert én éppen nem érek rá)
#2.
- Zavarna, ha most beszélnék valakivel (férfi ismerős)?
- Igen, de ha muszáj...
(nem muszáj, de azért is beszél az illetővel)
#3.
Megbeszéljük, hogy talizunk valahol.
- Most hív valaki (férfi ismerős). Jó, ha utána talizunk?
- Van más választásom?
- Igen, van. Nem jó. :(
(a beszélgetés abbamarad, mert nekiáll telefonálni)
Na most csinálhatom azt, hogy megmondom ne csinálja az engem zavaró szitukat. Ilyenkor az a reakció, hogy kontrollálni akarom, mert hogy "ezzel sincs semmi, azzal sincs semmi olyan stb.". "Semmi okom megtiltani az ilyen dolgait".
Ha szabad utat adok neki, akkor más csávókkal dumálgat.
Reménykedtem az arany középútban, hogy ha leírom/elmondom "zavarna", akkor nem csinálja. Ennek ellenére csinálja. Valójában nem értem minek kérdez rá egyáltalán dolgokra, ha gyakorlatilag a fejében már eldőlt, kontrollálni meg "nem szabad".
11, jó stílusod van:)
Amúgy lényegtelen hogy volt köztük valami, mert így is megbeszélt találkozást csúsztatott csak azért mert "haver" ráért akkor.
Gondolom van oka rá így vagy úgy
Ez a csaj teljesen el van tájolva. Az nem korlátozás, ha nem akarod, hogy tartsa a kapcsolatot a kvázi exeivel, főleg ne aktívan haverkodjon velük, ez egy rakás embernek - okkal - kizáró tényező. Viszont abban igaza van, hogy ettől függetlenül ő tehet magasról a kérésedre és tarthatja velük a kapcsolatot, ebben az esetben neked kell istenhozzádot mondani, mert megváltoztatni úgysem fogod.
Ugyanakkor feltűnt a te oldaladról, hogy a kommunikációd nem tiszta, értem ezalatt, hogy azt mondod a csajnak, hogy "Igen, zavarna, de te tudod, hogy mit szeretnél csinálni." vagy "Igen, de ha muszáj...". Na, ezzel az a probléma, hogy bár kifejezed, hogy neked nem tetszik a helyzet, de ennek ellenére azt sugallod, hogy tegye azt, amihez kedve van, mert mindig ott a felmentés a mondta végén: 'ha muszáj, akkor ok', 'nem tetszik, de azt csinálsz amit akarsz, vagyis ok'. Nem határozott a kérésed, hanem elkened és a másikra bízod, hogy átlépheti-e a te határaidat vagy sem. Ehelyett legközelebb jobban jársz, ha ezt mondod (nem feltétlenül ennek a csajnak), hogy "Igen, zavarna, kérlek ne tedd!" vagy valami hasonlót, de ne adj egérutat, mert áttaposnak rajtad.
Mindentől függetlenül viszont ez a csaj kuka, nem sz*phat olyan jól, hogy elnézd neki, hogy ennyire hülyére vesz.
Nyugodtan fogalmazz egyértelműbben, csak annyit mondj, hogy igen, zavarna. Ha ennek ellenére csinálja, akkor nem törődik veled, nem szeret. Én is megkértem az exemet, hogy ne beszéljen egész nap az exével, azt mondta, hogy neki nem lenne fontos, de mivel én kértem, ezért nem akarja megcsinálni az én kedvemért, mert egy másik előző nője kedvéért megcsinált valamit, és az neki rossz volt és megfogadta, hogy soha többet nem tesz semmit, ami neki nem 100%-osan jó, csak azért, mert a párja arra kéri. Ő szeretett engem vajon? Nem, az exét szerette és dugta (ez nyilván később derült ki).
A párom meg megtesz mindent és ha zavar valami, nem csinálja. Oké, keretek között, azért kértem én már olyat tőle, amit nem csinált meg...
A "párod" így előre felmentést és megbocsátást kap minden tettére, tehát utólagos reklamációnak helye nincs.
Nem kell mindent elfogadnod, ami nem tetszik neked.
Ez már így nem OK. Komolytalan az egész.
Kíváncsi lennék, hogy mit válaszolna, ha te mondanál/kérdeznél hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!