Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van néhány tulajdonsága a páromnak ami nagyon zavar. Vagyis inkább az zavar, hogy a szülei nem nevelték meg/ elkényeztették. Félek hogy amikor összeköltözünk ezek vitákhoz vezetnek majd. Szerintetek mit csináljak?
mondok pár példát.
takarítónőjük volt mindig is, a párom nem tud se mosogatni, se felmosni, se vasalni.. szinte semmi házimunkát.
nem mos kezet ha hazaér, evés előtt se..
nem vágja a körmeit hanem lerágja, mert nem vágta senki neki soha és meg se mutatták neki..
a wc deszkát mindig felhajtva hagyja, nagy dolog után nem takarítja le a wc-t.
Hivatali dolgokat nem csinált soha, ügyintézést ilyenek, mert mindig a szülei megcsinálták helyette..
Van még pár dolog de hirtelen ennyi jutott eszembe. Néha szólok neki 1-2 dologért pl kézmosás, amire azt mondja, felesleges...
Mert egy "férfitól" tök normális, ha ilyen?
Ezt az embert nem tanították semmire a szülei. Föénőtt mint a dudva, pénz meg volt ..
Ha kell neked ez az ember, akkor nekedkell megtanítanod-és meg is követelened-az alapvető higiániás dolgokat.
És meg kell tanítanod önmagát ellátni, és a környezetét is. Tök mindegy hány éves.
A kérdés az, hogy jelent-e neked annyit az illető, hogy 100%-os energiát teszel bele a dolgokba, mert 1-2 évbe beletelik, mire kezdi felfogni mit is tanítasz neki és elvárja majd magától és az adott környezetétől is hogy rend legyen..
Hat éve vagyok a párommal,ebből 5 éve együtt élünk. Ő ugyan nem ilyen súlyos eset volt,mint amit te leírtál,de nagyon elkényeztették. Egy rántottát nem tudott megcsinálni,soha életében nem nyúlt mosógéphez,világéletében kiszolgálták.
Én úgy gondolom,hogyha meg tudja érteni,hogy ezeket a dolgokat egy felnőtt embernek meg kell tudni csinálni (ügyintézés meg saját magának az ellátása),akkor tud változni.
Nálunk sem volt könnyű,de a páromban iszonyat akarat van és ő meg akarta tanulni,ami addig nem ment. Mostmár akár alap dolgokat tud főzni,ha pl nekem el kell utazni pár napra,tud mosni magára. Részt vett a lakásfelújításunkban is,pedig sosem értett a ház körüli munkákhoz.
Szóval,elég nagy hátrány,hogy kb semmit élethez szükséges dolgot nem tanítottak neki meg...viszont sokkal nagyobb hátrány,ha látja,hogy lehet másképp,mégsem igyekszik.
"nekem el kell utazni pár napra,tud mosni magára. "
Fantasztikus teljesitmeny. Nobel dij jar erte, hogy meg tud nyomni egy gombot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!