Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párok, akik különböző városban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párok, akik különböző városban nőttetek fel, hogyan kerestek kompromisszumot a kiegyensúlyozott családi életért?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a kérdés igazából magáért beszél, arra lennék kíváncsi, hogy azon párok, akik különböző városban (netán országban) nőttek fel (ami manapság nem ritka), hogyan találnak egyensúlyt a saját, szűkebb családi életük, a munka és a szélesebb családi kör között? Hogyan tudjátok áthidalni a relatíve nagyobb távolságokat, illetve a jövőben igényelnétek-e a tágabb család (rokonok) közelségét?

Saját példa: X városban nőttem fel, párom Y-ban, Magyarországon. A fővárosban élünk együtt, ami - mint számos embernek - a helyi munkalehetőségek miatt is szuper dolog. Párom ugyanakkor kezdeményezné, hogy jó lenne közelebb költözni az ő családjához, amit én egyelőre nehezen tudok elfogadni, illetve úgy gondolom, hogy az cca. 1-1,5h kocsiút azért nem megterhelő, azzal a számos pozitívummal a mérleg másik nyelvén, amit a jelenlegi élethelyzetünk nyújthat. Nyilván valamit valamiért, én értelemszerűen kevésbé vagyok "családos" típus.

Szívesen vennék saját példákat párkapcsolatokból, köszi mindenkinek!

2023. jún. 12. 10:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
3-6 hetente látogatjuk meg a szüleinket, nincs igényünk rá, hogy ennél gyakrabban találkozzunk. Tágabb családdal ünnepekkor találkozunk. Így aztán nem fontos, hogy közelebb lakjunk hozzájuk. Ha majd lesznek gyerekeink, akkor talán rendszeresebbek lesznek a találkozások, de szerintem az is teljesen tartható marad (2-2,5 óra út a párom szüleinek városa, az én szüleim és mi is Budapesten lakunk, csak egymástól messze). Reméljük ápolni még sokáig nem kell őket, szerencsére a még élő nagyszüleink sem szorulnak rá.
2023. jún. 12. 18:06
 12/12 anonim ***** válasza:

En X varosbol jovok, o Y varosbol, es jelenleg X varosban elunk egyutt. Hogy meg kicsit bonyolitsuk a odlgokat: en W varosban tanulok, de most nyaron Z varosban dolgozon, o pedig Zs varosba jar hetvegente suliba :D Bar ez 3 kulonbozo megye, meg szerencse, hogy egy vonalutvonalon vannak.

Vagy az o varosaban vagy az en varosomban fogunk lakni, hogy legalabb az egyikunk barataihoz es csaladjahoz kozel lakjunk, az egyik oldallal igy ossze lehet futni het kozben is, a hetvegente meg lehet a masik oldallal talalkozni, de megis marad kettesben is ido.

2023. jún. 12. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!