Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bántalmazóval lehet egyenrangú kapcsolat?
A páromat az alkesz apja gyermekkorában verte, ezért megtanulta, hogy mindig az erősebbnek van igaza, annak aki éppen pozícióban van.
Most felnőttként, azt látom, hogy a kapcsolatunk egy hatalmi harc volt, erősnek érezte magát, úgy érezte nyeregben volt és folyamatosan be akart gyalulni, próbálkozott, de én nem engedtem neki, inkább szakítottam vele (többször). Gyakran szóbeli bántalmazás formájában jelent meg ez a harc:
-érvenytelenitette az érzéseimet
-letagadott dolgokat
-helyettem döntött el fontos dolgokat
-ha valamiért nagy nehezen egyszer bocsánatot kért, akkor letagadta stb.stb
Ha ezekért otthagytam, akkor ő kiesett az elképzelt pozíciójából és fűt-fát ígért, alávetette magát, csak én ezzel nem éltem vissza. Az első felesége hagyta magát neki alárendelni, komoly pszichiátriai esett lett.
Én sosem hagytam magam, de most elegem lett, hogy egy harc az életem, és most egyébként végleg kiléptem a kapcsolatból, hiába szeretem.
Nem akarom őt szidni,
de egyébként
a harcon
otthagyason
önalávetésen kívül,
Mit lehetne még egy olyan emberrel tenni, aki ha nyeregben érzi magát uralna, szóval szerintetek lehet vele egyenrangú kapcsolatot kialakítani?
Köszi előre is a konstruktív válaszokat!
"Mit lehetne még egy olyan emberrel tenni"
Egyoldalúan semmit.
Csak akkor lehet bármit tenni, ha ő is felismeri a problémát, és meg akarja oldani. De akkor is valószínűleg pszichológus segítsége szükséges, hiszen ha addig magától nem ismerte fel, hogy a párkapcsolat nem a másik elnyomásáról szól, akkor magától nem valószínű, hogy ezek után megérti és felismeri.
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!!!
Sajnos tényleg nincs esély, ő úgy volt vele, ha valami bántót tett, akkor velem volt a baj, azért, mert zavart.
Ha esetleg később bocsánatot is kért, mert mondtam neki, hogy én így nem tudok tovább lenni vele, és látta, hogy különben vége, akkor végül bocsánatot kért, de sosem látta be, mert aztán bármikor ez véletlenül felmerült, kiderült, hogy ő megint úgy látta, hogy azzal van a gond, akit az ő viselkedése zavar.
Szóval az álláspontja mindig attól függött, milyennek ítélte az "erőviszonyokat"
Másfél év kellett nekem, mire átláttam ezt a helyzetet, örök tanulság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!