Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan vegyem rá a páromat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá a páromat, hogy megossza velem amit gondol?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy párkapcsolati kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Párommal közel egy éve vagyunk együtt, viszont azt vettem észre, hogy ha felmerül valami probléma/kellemetlen helyzet, ő csak hallgat. Én szeretem megbeszélni a dolgokat, azt gondolom ha megosztom a másikkal, hogy hogy érzek, mi bánt az előre viszi a kapcsolatot, segít a másik megismerésében, a probléma megoldásában. Viszont fordítva nem ezt érzem. Nem akarok erőszakos lenni vele, tudom hogy az nem segítene a helyzetünkön, de bosszant, hogy nem tud érdemleges választ adni, vagy egyszerűen csak hozzászólni egy egy "érzelmeket" is tartalmazó témához. Említette már, hogy az ő szavaival éljek "nem egy szentimentális ember", de ez nekem teljesen új. Nem volt még dolgom hasonló szituációval. Nem várok el nagy lelkizéseket, annak is örülök, ha néha megosztaná velem hogy érzi magát (nem csak a jó dolgokat). Nem panaszkodok, mindketten sokat fejlődtünk ez alatt az egy év alatt, fokozatosan alkalmazkodunk a másikhoz, de ez a dolog nem változott. Ha felhozom a témát, vagy próbálok óvatosan közeledni ilyen téren, csak hallgat és nem szól semmit. Ha megkérdezem, hogy mi a véleménye erről, vagy hogy mit tudna hozzáfűzni, akkor is, vagy elintézi egy nem tudommal. Nem erőszakoskodtam soha, próbálok türelmes lenni vele. Van hogy mondom neki, hogy nyugodtan gondolja át a dolgot, nem várok tőle azonnali választ, de ilyenkor csak "elfelejtődik", nem is gondol rá utána. Mit tudok tenni, hogyan tudnám elérni hogy megnyíljon nekem? A válaszokat előre is köszönöm!

2023. máj. 30. 20:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10-es, de annak is oka van, ha valaki konfliktuskerülő, és ez is változhat egy emberben, mint annyi minden más, amire a kérdező utalt.

Pl. azért konfliktuskerülő, mert megszokta, hogy a másik fél felcsattan, megsértődik, ha nemet mond neki. Lehet, hogy te nem ilyen vagy, de ilyen légkörben nőtt fel. Akkor erről kell beszélni és ebben akár szakember segítségével változni. Én azt vallom: amíg valaki nem azt mondja, hogy "hagyjál békén, nem fogok senkihez se elmenni ezzel, mert úgysem tudna segíteni meg nem akarok előtte kitárulkozni", addig van esély a változásra.

2023. máj. 31. 09:09
 12/18 anonim ***** válasza:

11-es, de az ilyen típusú emberek még azt se mondják hogy nem mennek el. Egyszerűen nem reagálnak semmire.

Több ilyen ismerősöm van, és ahogy látom ez gyerekkorból/családi háttérből eredő probléma. Nagyon kevés esély van rá hogy változzon...

2023. máj. 31. 09:23
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is ilyen habitusu volt a barátom. Csak a lightos témàkròl és pozitív dolgokròl tudott/akart véleményt formàlni. Vagy néha még arròl sem. Amikor meg komoly dolgokra terelődött a szó hogy házvásásrlás akkor jött egy “nem tudom”….

Hát szerintem meg tudd és felnőtt emberként nyisd ki a szád és foglalj állást. Nem azt kérdeztem tőle hogy kell e még egy gombóc fagyi…

És nem, nem nyomtam el meg nem uralkodtam rajta csak egészséges módon kommunikáltam.

Mindig azzal védekezett hogy a kommunikáció nem az erőssége, de annyira nem hogy még arról sem szólt hogy 6 év után kiszerelmesedett belőlem és eltávolodott, olyan fusztràlt környezetet teremtve hogy aztán én szakítottam. Nem volt vér a pucájában még egy szakításhoz sem, mert ő nem a szavak embere…

Na kösz hogy elrabolt tőlem 1,5 évet…

Ezek nemfognak változni, jobb a menekvés. Ezeknek olyan nő kell aki szintén nem kérdez semmit és mindent magában tart.

30/N

2023. máj. 31. 10:28
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
13-as válaszoló által leírtakkal teljesen egyetértek!Sőt, +-ban hozzáteszem: még terveik sincsennek általában mert arról beszélni kell, véleményt nyilvánítani, egyeztetni...
2023. máj. 31. 11:02
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Sehogy.

Aki nem is akar változni, az nem is fog.

Érdemi problémamegoldó kommunikáció nélkül meg egy kapcsolat nem fog működni. Tapasztalat.

2023. máj. 31. 13:52
 16/18 anonim ***** válasza:
46%

13 - "kösz hogy elrabolt tőlem 1,5 évet…"

Nem rabolta el, te adtad neki.

2023. máj. 31. 22:08
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16-os,ilyen helyzetben azért várja az ember a változást. Hátha megnyílik...
2023. jún. 1. 14:11
 18/18 anonim ***** válasza:

"Párommal közel egy éve vagyunk együtt"

Szerintem az egy év fontos mérföldkő. Ha addig minden jó, akkor érdemes együtt maradni és tervezgetni. Talán most lenne itt az ideje, hogy beszélgessetek arról, hogy hogyan szeretnétek/képzelitek folytatni a kapcsolatotokat.

2023. jún. 2. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!