Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan vegyem rá a páromat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá a páromat, hogy megossza velem amit gondol?

Figyelt kérdés
Sziasztok, egy párkapcsolati kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Párommal közel egy éve vagyunk együtt, viszont azt vettem észre, hogy ha felmerül valami probléma/kellemetlen helyzet, ő csak hallgat. Én szeretem megbeszélni a dolgokat, azt gondolom ha megosztom a másikkal, hogy hogy érzek, mi bánt az előre viszi a kapcsolatot, segít a másik megismerésében, a probléma megoldásában. Viszont fordítva nem ezt érzem. Nem akarok erőszakos lenni vele, tudom hogy az nem segítene a helyzetünkön, de bosszant, hogy nem tud érdemleges választ adni, vagy egyszerűen csak hozzászólni egy egy "érzelmeket" is tartalmazó témához. Említette már, hogy az ő szavaival éljek "nem egy szentimentális ember", de ez nekem teljesen új. Nem volt még dolgom hasonló szituációval. Nem várok el nagy lelkizéseket, annak is örülök, ha néha megosztaná velem hogy érzi magát (nem csak a jó dolgokat). Nem panaszkodok, mindketten sokat fejlődtünk ez alatt az egy év alatt, fokozatosan alkalmazkodunk a másikhoz, de ez a dolog nem változott. Ha felhozom a témát, vagy próbálok óvatosan közeledni ilyen téren, csak hallgat és nem szól semmit. Ha megkérdezem, hogy mi a véleménye erről, vagy hogy mit tudna hozzáfűzni, akkor is, vagy elintézi egy nem tudommal. Nem erőszakoskodtam soha, próbálok türelmes lenni vele. Van hogy mondom neki, hogy nyugodtan gondolja át a dolgot, nem várok tőle azonnali választ, de ilyenkor csak "elfelejtődik", nem is gondol rá utána. Mit tudok tenni, hogyan tudnám elérni hogy megnyíljon nekem? A válaszokat előre is köszönöm!

2023. máj. 30. 20:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%

Kicsit alakulhat egy felnőtt ember, de gyökeresen más sose lesz. A férfiak általában kevésbé akarják kibeszélni a problémájukat, ő meg talán az átlagférfinél is kevésbé. Ő ilyen, őt így kell elfogadni. Kicsit talán fog alakulni, de sokat nem.

Talán az segít, ha elmondod neki, hogy neked könnyebb lenne, ha értenéd, mit miért akar, mi zavarja, mi bántja.

2023. máj. 30. 20:54
 2/18 anonim ***** válasza:
96%

"fokozatosan alkalmazkodunk a másikhoz, de ez a dolog nem változott"

Egyetértek az 1-essel, szerintem se fog ez sokat változni.

2023. máj. 30. 21:04
 3/18 anonim ***** válasza:
54%

Nem is tudom hogy most ő egyszerűen neutrális csendes fajta, vagy egyszerűen buta. Mindkettő opció let'be real&honest teljes mértékben rossz. Még baráti alapon is fontos, hogy a barátok megértsék egymást, megosszák a gondolataikat, véleményüket. Anélkül nem haladsz előre, hogy ő azt mondja, hogy ő nem szentimentális típus, vagy az a válasza, hogy "nem tudom".

Ha benned nem bízik meg, nem cserél nézeteket, akkor kivel teszi meg? Érthetetlen.

Most ha érdekel a véleménye a Coviddal kapcsolatban, vagy a háborúval, ami zajlik, akkor azt mondja, hogy "nem érdekel, nem tudom" vagy mi a csuda?

Megkérdezed, hogy milyen volt a napja és hallgat? WTF?

Őszinte leszek: Akármennyire is szeretném én elhagynám.

(Bár írtad, hogy volt jó pár dolog, amiben negatív volt, szerintem már akkor kivágtam volna.)

Lehet valami mentális baja is amúgy, vagy értelmi fogyatékos is lehet, nekem erre nem lenne se türelmem, se időm és főleg nem veszélyeztetném mellette a (testi/) lelki épségem. Szép ügy a szerelem, de sajnos néha hsngyafingnyit se ér...

2023. máj. 30. 21:10
 4/18 anonim ***** válasza:
55%

"Ha felhozom a témát, vagy próbálok óvatosan közeledni ilyen téren, csak hallgat és nem szól semmit." - Ez is micsoda, de komolyan? Full ki vagyok akadva, sorry. Mi az, hogy óvatosan közeledni a saját partneredhez, akivel 1 éve együtt vagy? Was he made in China from china? :D

Egy egészséges párkapcsolatban, ha komoly témáról is van szó egy feszült légkör után, de kibékültök, akkor egyszerűen megkérdezed bármiről azzal kapcsolatban és ő válaszol, mert van köztetek érzelmi/fizikai intimitás és totál természetes a beszélgetés köztetek. Vannak persze olyan esetek, hogy nem szeretne még beszélni valamiről az egyik, mert nehéz róla, vagy azt hiszi nem érted meg, csalódsz benne, de túllép rajta, mert látja, tudja, hiszen kifejezted, hogy szereted, elnyerted a bizalmát.

Viszont ha nálatok ez fenáll már egy éve, hogy ő csak hallgat, mint a sír habár te szíved-lelked-tested kiteszed neki, akkor ő neki valami baja van. Ez kerek-perec őrültség, hogy te még próbálkozol, türelmesen vársz rá, de vissza nem kapsz semmit, mert azt nem tudod vele megbeszélni, hogy mit gondol a vitáról, ami lezajlott, kéne-e változatni stb. stb.

2023. máj. 30. 21:29
 5/18 anonim ***** válasza:
17%
Ha fontos, jelezni fogja.
2023. máj. 30. 21:32
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
5 - De addigra már otthagyta a kérdező.
2023. máj. 30. 21:43
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, kérdező. Nálunk is hasonló a helyzet. A férjem a jó dolgokról szívesen beszélt, ami kevésbé pozitív, arról pedig nem. Én szerettem volna vitatkozni vele olyan témákról, amikben nem értettünk egyet, meghallgatni a véleményét és kifejteni az enyémet, de egyszerűen nem ment. Én dumáltam, ő hallgatott. Egyszer elmondta mit gondol az adott témáról, de tovább nem vitattuk a kérdést.

Azt hittem, vele van a baj, nem értettem, miért nem tudunk megvitatni érzelmi töltettel járó dolgokat. Aztán egyszer elmondta, én pedig beláttam, hogy igaza van.

Erőszakos vagyok és elnyomom őt. Hiába mondja el a véleményét, én a háttérbe szorítom. Mindig az lett a végén, amit én szerettem volna. Érthető, ha ebbe egy idő után bele int és egyre kevésbé képviselte magát. Ő nem olyan habitusú és nagy hangú mint én, ezért tudtam ezt megtenni.

A másik probléma az volt, hogy nem mesélt a napjáról. Én nem értek a munkájához, de mindig érdeklődtem iránta, ő viszont nem osztott meg semmit. Kiderült, hogy itt is az én reakciómmal volt problémája. Mivel nem értettem a mondatainak a jelentőségét, ezért nem tudtam megadni neki azt az értő hallgatást, amire szüksége lett volna. Ezért nem beszélt.

Egyébként sok férfi soha nem lesz olyan beszédes, mint egy átlag nő, ezt a különbséget el kell fogadnunk.

Javaslom neked, hogy vizsgáld meg önmagad, mert az ilyen problémák nem egy emberben gyökereznek. A párod egyszer remélhetőleg elmondja, hogy mire van szüksége tőled és ha azt megadod neki, jobban megnyílik.

A férjem nálunk gyakran elvárja, hogy én jönnek ezekre rá, de vele ellentétben én egyszerűen nem veszem észre a jeleket és összefüggéseket.

Ha 1 év alatt fejlődtetek egymás mellett, akkor szerintem ez egy értékes kapcsolat. Semmi nem lesz tökéletes elsőre, de ha hétről hétre egy kicsit jobb emberré váltok egymás mellett, akkor az egy szuper kapcsolat, amit nem érdemes elengedni.

2023. máj. 31. 08:17
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Tök hosszú lett, amit írtam. Hadd foglaljam össze a lényeget.

Próbáld meg megérteni a párod viselkedését. Első sorban azzal foglalkozz, amire hatni tudsz: a saját viselkedésed.

Ha fejlődtök egymás mellett, akkor ez a probléma is javulni fog, csak dolgozzatok önmagatokon és adjatok időt a kérdésnek. Nem egyik napról a másikra áll be a változás, ez egy hosszú folyamat és tudatos meló.

Minden kapcsolatban vannak problémák. Ha olyan partnert találsz, aki fejlődőképes, az egy nagy kincs, mert vele túl fogsz jutni mindenen. Ha szakítasz, akkor kezdheted előröl valaki mással, aki talán fejlődni sem képes.

2023. máj. 31. 08:33
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

Sztupid pasi kellett? Megkaptad, ne panaszkodj.

Miert nem az elejen jutott eszedbe higy je, nem tudok beszelgetni vele…

2023. máj. 31. 08:38
 10/18 anonim ***** válasza:

A 7-es válaszoló ellenpéldáját hozom. tizenéves a kapcsolatunk, és ez a probléma nem változott. Nem, nem nyomom el, nem az én akaratom érvényesül, és nem csupán döntő kérdésekben nem beszél a párom, egyszerűen a kellemetlen dolgokról nem beszél. Pl. mi nem élünk együtt. Mondom Neki ha szeretnék valahová menni, esetleg átküldöm Neki a programot. Nem reagál...Mert nem mondja ki azt sem,hogy Neki most nincs kedve,fáradt, vagy épp' nem tetszik Neki az a program. De ez persze az enyhe verzió.Szószerint kell érteni,hogy semmire nem reagál ami kellemetlen, ami döntésre vár, amit meg kell oldani. Kérem,hogy segítsen bizonyos feladatban. Semmi... Nem mondja,hogy elfoglalt,hogy Ő ahhoz nem ért,hogy fáj a dereka lehajolni, vagy bármit. m nem mond, egyszerűen csak nem cselekszik, nem szól. hozzáteszem: bármiről bármikor, bárkivel képes órákat beszélni, csak a problémáinkról nem.

Kérdező, így jó hosszú idő távlatából javaslom neked: le kell zárni ezt a kapcsolatot. Ha komolyabb döntésekről, vitákról lesz szó, akkor se fog megnyilvánulni. Mert ilyen, konfliktuskerülő..

2023. máj. 31. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!