Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A feleségemmel állandóan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemmel állandóan veszekedünk, de jön a baba, mit tegyek?

Figyelt kérdés

7 és fél éve vagyunk együtt, lassan 6 éve házasok.

Amikor összeházasodtunk, ő 26, én 23 éves voltam, most 32 és 28 évesek vagyunk (3 és fél év van köztünk). Fiatal voltam és őrülten szerelmes, egy olyan kapcsolat után, ami teljességgel tönkretett (depressziós lettem, gyógyszerek, alvászavar, nem tudtam teljesíteni a munkahelyemen, kirúgtak, stb.).

2-3 éve kezdődött el egy olyan sorozat az életünkbe, ahol folyamatosan jönnek a csapások. Amint felépülnénk az egyikből, jön a másik. Másfél éve veszekedősebben élünk, a stressz és a csapások miatt. Egy éve próbálkozunk gyerekkel.

Szilveszterkor összekaptunk nagyon, és azóta a kapcsolatunk nagyon lent van. Abban én voltam a hibás, mert bántottam szavakkal, túlzásokba estem. Azóta a kapcsolatunk nagyon lent van, és az utóbbi egy-két hónapban már mások előtt se tudunk viselkedni. Hol ő pattan el, hol én.

Kedden kiderült, hogy terhes. Nagyon örülünk neki, minden vágyam az volt, hogy apa legyek, azonban két hete ultimátumot adott a feleségem, hogy megfogja magát és elmegy, ha megint összebalhézunk, mert tarthatatlan volt az állapot, és én nem bántam volna meg, hogyha elmegy. Most meg úgy érzem, hogy szeretem, ragaszkodom hozzá. Gondolom a baba miatt.

Ezen segít a párterápia?

2023. máj. 26. 20:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
92%

Vagy párterápiával oldjátok meg a konfliktusaitokat, vagy - a gyerek érdekében - különválni érdemes.

Terhesség esetén is rettenetes a stressz, ki tudja milyen károkat okozhat.

2023. máj. 26. 21:13
 12/33 anonim ***** válasza:
81%

Jó nagy hülyeség volt ilyen helyzetben gyereket csinálni.

Sajnos elég esélyes, hogy ez a kapcsolat nem fog magától megjavulni.

A kisbaba nem összetart, hanem próbára tesz. Óriási felelősség, 0-24 órás szolgálat, fáradtak lesztek, stb. Az első hetekben, hónapokban örültök, ha sikerül szinten tartani a rendet, meg néha van valami főtt kaja. Ilyen körülmények között sok pár akkor is összeharap, ha előtte minden rendben volt.

Azt nem írod, hogy min szoktatok veszekedni, csak azt, hogy te bàntottad szavakkal. Egy állandó rosszullétekkel küzdő, hormonoktól fűtött kismama ezt rettentően a szívére fogja venni.

Ráadásul sok pasi hajlamos ilyenkor a màrtírkodásra, hogy ő tartja el a családot, a minimum, hogy a nője patika rendet tart és főtt kaja van az asztalon. Miközben lehet, hogy szerencsétlen épp azzal van elfoglalva, hogy életben tartsa a gyerekedet, és egész nap pisilni se volt ideje.

Hát... Elhiszem, hogy ez most nagy sikerélmény, hogy egy év után végre sikerült teherbe ejteni, de mi lesz, ha elváltok, mielőtt a világra jön? A párod egyexül el tudja tartani? Van hova menniük? Te tudsz fizetni egy tisztességes gyerektartást, és még tudsz élni utána?

Tudod, a gyerek születése után lehet, hogy kénytelenek lesztek együtt maradni. De nem a közös gyerek tart össze, hanem a pénzhiány meg a kényszer. Az ilyen életet meg az ellenségemnek nem kívánom.

2023. máj. 26. 21:35
 13/33 anonim ***** válasza:
95%
Hát msot hogy már jön a baba, így annak az érdekeit kell nézni...
2023. máj. 26. 21:58
 14/33 anonim ***** válasza:
83%
Az segítene, ha megtanulnátok normálisan kommunikálni. El kell menni a problémák gyökeréig, mi az amitől ilyen idegesek vagytok, mi zavar a másik viselkedésében. Ha csak megbeszélitek és megértitek, hogy hol van a baj, már az sokat segít, nem kell megváltoznotok, csak megértenek egymást. Van egy barátnőm, aki a barátságunk első két évében iszonyúan idegesített, igazából csak haverok voltunk. Sokban különböztünk, és bizonyos tulajdonságait nem tudtam elviselni, akkor sokszor megbántottam. Most némi kihagyás után jobb barátok vagyunk mint valaha, eltűnt minden feszültség, egyszerűen azért, mert megtanultunk beszélni a problémákról. Mindketten elmondjuk, mikor mi zavar a másikban, persze nem gorombán, de az, hogy beszélünk róla, feloldja a feszültséget. Egy házasságban el kéne jutni odáig, hogy megértitek egymást. ÉS szilveszter óta már meg kellett volna beszélni, azt amivel megbántottad. Bocsánatot kérni és tovább lépni.
2023. máj. 26. 21:59
 15/33 anonim ***** válasza:
84%
Annyira azért még sem utálhatjátok egymást,ha egy baba sikerült. És gondolom nem erőszak által fogant meg. Én a helyedben pozitívan állnék a dolgokhoz. Üljetek le,adjatok még egy esélyt magatoknak,és egymásnak. A baba miatt próbáljatok meg minden sérelmet megbeszélni,és tiszta lappal indulni. Fontos,hogy a múltat zárjátok le,és ne hánytorgassátok fel egy egy vita alatt. Mert viták lehetnek,de akkor a jelenlegi vitát oldjátok meg. Ezt a könyvet csukjátok be,és nyissatok egy újat,amiben már hárman vagytok. Sok sikert! Nekünk sikerült.
2023. máj. 26. 22:19
 16/33 anonim ***** válasza:
95%
Én nem vállaltam volna be a gyereket ha már több mint 1 éve folyamatos vita van.Ez a gyerek után se lesz kevesebb, sőt több lesz lehet.
2023. máj. 26. 22:30
 17/33 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem ezeket a válaszokat. Szerintem egy gyermek soha nem "hülyeség", felelőtlen, az talán jobb szó, de nem hülyeség. Ugyanis, ha az ember folyamatosan az igazira várna a gyerekcsináláshoz, akkor gyermektelen maradna.

Visszatérve a kérdéshez, szerintem te nem szereted őt tiszta szívből. Magad is leírod, hogy "ragaszkodsz hozzá, de csak a baba miatt", illetve nem bántad, hogy elmegy.

Mehettek párterápiára, de időpontot egyhamar nem fogtok kapni, mindenhol várólisták vannak, ha tud ez az ügy várni még minimum egy félévet, akkor mindent bele, egyébként ennél korábban esélytelen időpontot foglalni (tapasztalatból írom, én is próbálkoztam).

"Annyira azért még sem utálhatjátok egymást,ha egy baba sikerült."

A szex nem mindig érzelmes, néha ösztönből, szükségletből csinálják az emberek. Úgy is lehet vonzódni valakihez, hogy érzelmileg közömbös vagy iránta és csak az emlékek kötnek hozzá.

Szerintem a gyermek érdekében ne haragítsd magadra még jobban a feleséged. Egy neutrális viszonyt kellene elérni, vagy azt fenntartani.

2023. máj. 26. 22:36
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Még egy szavazat a párterápiára, de lehet, hogy külön is érdemes. Hiába a legjobb szándék, a legnagyobb erőfeszítés, a kudarc bele van kódolva a helyzetbe. Úgy érzem, magatokkal is képbe kellene jönni. Így kívülről az elválást azért nem forszíroznám, mert a meg nem oldott problémák a pár lecserélésével nem oldódnak meg. Újra elő fognak jönni.

Adjatok egy esélyt magatoknak!

Lehet, hogy nekünk sikerül kilábalnunk a válságunkból, s ha így lesz, akkor bárkinek sikerülhet.

(De a folyamat nem könnyű, és nemcsak kettőnk kapcsolatáról szól…)

2023. máj. 26. 23:01
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáljátok meg a párterápiát, de csak akkor van értelme, ha mindketten valóban akarjátok. Reményre ad okot, hogy az első 6 év rendben telt el, utána jöttek problémák, és csak 5-6 hónapja komolyabbak.
2023. máj. 26. 23:02
 20/33 anonim válasza:
90%

Terhesen a nôk nagyon érzékenyek.Szerintem tedd meg te az elsô lépést a jò irànyba..Ha igazàn szereted mutasd ki , törôdj vele többet ,légy kedvesebb ,tegyél félre minden sérelmet , közben figyeld merre halad ùgy a kapcsolat. Nyilvàn nem 2 nap leforgàsa alatt fog vàltozni a szitu ,de mindenképp eredményes lesz a kitartàsod,ha ô is igy érez iràntad ..

Szeretetet nem lehet durvasàggal viszonozni ,és a durvasàgot sem szeretettel .

Ha mindketten akarjàtok, biztosan megtudjàtok oldani !

2023. máj. 26. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!