Hogyan változtathatok azon a helyzeten, hogy a feleségem családja állandóan “bejelentés” nélkül jelenik meg nálunk?
Tulajdonképpen az összes rokona ezt csinálja, mert mindenki a közelben lakik. Engem nagyon zavar, mert nem ehhez vagyok szokva, és utálom mikor váratlanul megjelennek hiszen nem is készülünk olyankor vendégfogadásra plusz idegesítő mert mi van ha épp mást szeretnénk csinálni?
Tudom, hogy a megoldás a megbeszélés lenne, de nem tudom hogyan lehetne ezt közölni, úgy hogy ne tűnjek kőbunkónak. A feleségemet pedig sajnálom, mert tudom hogy neki meg rosszul esne ha ilyet kellene mondania a saját családjának.
Az a baj, hogy aki így nőtt fel, annak ez teljesen természetes. Nem is gondolja, hogy zavaró lehet. (Engem nagyon zavarna, de tudom, hogy vannak olyanok, akik szerint ez így természetes).
Kérdező, nem tudsz mit csinálni, mint szólni. Vagy egyszer pucéran nyitsz ajtót. Hátha őket is zavarja
Miért nem beszéled meg egyszeruen a felesegeddel?
Uljetek le es mond el neki hogy teged ez egy kicsit zavar.
Kérd meg hogy beszéljen a szüleivel hogy bejelentés nélkül ne jelenjenek meg, mert téged ez feszélyez. Nem kell neked a szuleivel beszélni, miért is kéne.
5-re:
Na, akkor kellett volna mondanod, hogy ültesse le őket a konyhában, mert te most boxerben ülsz itt.
Egyébként mi a bánatot csinálnak ilyenkor a hívatlan vendégek? Gondolom gyereketek nincs, hogy őmiatta jönnének. Azt várják, hogy leüljetek velük és szórakoztassátok őket? Mert én pl. biztos nem hagynám félbe, amit csinálok. Ha éppen a kertben ásnék, megmondanám, hogy kijöhetnek, odaállhatnak mellém, és míg ások, beszélgethetünk. De félbe nem hagynám, az biztos. Ha meg mondjuk boltba indulnék (és egyedül lennék otthon), akkor mondanám, hogy ne is vessék le a kabátot, mert pár perc múlva én is megyek el itthonról.
"neki meg rosszul esne ha ilyet kellene mondania a saját családjának."
Neked meg rosszul esik, hogy átjáróház vagytok és beleszólásod sincs, hogy a saját otthonodba mikor ki esik be.
Ti miért nem beszélgettek a feleségeddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!