Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem muszlim és birtokol engem de én azt akarom hogy szeressen és ne a tulajdonakent kezeljen. Mit tegyek én szeretem őt de nem vagyok biztos benne hogy ő is engem?😢
Mit tegyél? Keress olyan férjet, akivel kulturálisan, és értékrendileg egyeztek. Szerintem tök alap lenne, hogy az ember olyanhoz megy hozzá, akivel hasonlóak az elképzelései. Az ilyesmiket pedig már az ismerkedési fázisban illik megbeszélni.
"Azt mondta minden muszlim házasság ilyen"
Itt van a tévedés. Ez nem muszlim házasság. Ez legfeljebb vegyes házasság. Azt meg szintén jó előre illett volna letisztázni, hogy a kulturális eltéréseket hogy hidaljátok át.
"Mindig azzal vigasztalom magam hogy csak a kultúra miatt."
Mert ha valaki a "kultúra" miatt egy erőszakos barom, az mitől jobb??
"de akkor nem tudom miért tett meg annyit értem"
Hogy elérje a célját.
Ne haragudj, de te nagyon éretlen vagy párkapcsolati téren, és emellett rémesen naiv. Sokannagyon meg tudják játszani magukat egészen addig, ameddig biztosnak nem érzik a dolgot. Nem csak muszlimoknál, idehaza is sajnos jópár ilyet látni.
"minden országban vannak rossz emberek,de jók is"
Nyilván. Én is ismerek olyan afrikai iszlám pasast, aki teljesen korrekten, egyenrangú félként bánik a feleségével, és értelmes kultúrember módjára neveli a gyermekeit.
Csak a férjed nem ilyen..
"Elintézte nekem mindent munkát szerzett bejelentett hogy ott lakják támogat pénzügyileg"
Gyakorlatilag megvett kilóra, és elvárja, hogy az eltartottjaként viselkedj.
"mindig engedelmeskednek kell neki és mintha nem is emberként kezelne"
Te pedig engedelmeskedsz, mert naiv és akaratgyenge vagy.
"Követem a hagyományait"
Mondjuk lehet, hogy ez a baj.
Ha két eltérő világnézetű ember összeáll, akkor azért le kéne tisztázni, hogy mi, és hogyan lesz. És nem, nincs sehol előírva, hogy az egyik félnek be kell csicskulnia, és kukába kell dobnia minden értékrendjét, szokását, nézetét. Sőt, két eltérő kultúrájú ember kapcsolata akkor tud jó lenni, ha egyik sem erőlteti a másikra a rigolyáit.
"alkalom adtam törődik velem"
Mondjuk normális körülmények között nem csak "alkalom adtán" törődünk a szerelmünkkel.
"neha kegyetlen"
Ami semmilyen ép kapcsolatba nem fér bele.
"van aki a szívéhez sokkal közelebb áll"
Akkor meg talán tényleg nem kéne ezt erőltetni.
"első sorban muszlim emberek véleménye érdekelne"
Miért is?
Itt van a baj, hogy te nem azt nézed, hogy neked mi a jó, és hogy te mit szeretnél. Egyelőre Európában vagyunk, és az itteni jogrend vonatkozik rád.
"mivel a kultúrában nem megengedett a homoszexualitás"
Jó, ezt megint egy középkorban ragadt baromságnak tartom, de ha már ennyire a kultúrájába van belehülyülve, akkor az azért ugye megvan, hogy melegporeszt sem nézhetne, és nem is masztozhatna férfiakra?
De száz szónak is egy a vége: ez nem működik. Neked meg ki kellene állnod magadért, és ha végképp nem megy, akkor be kellene nyújtanod a válást. Németországban élsz, az ottani jog szerint jogodban áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!