Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes vagyok, és a férjem kifordult önmagából, mit csináljak?
Leszögezném, hogy így sem annyira rossz a helyzet. Egyáltalán nem bántalmazó kapcsolat, vagy annyira rossz a helyzet, mint általában lenni szokott itt a kérdéseknél.
Nagyon régóta együtt vagyunk a férjemmel (10 éve), egy teljesen ideális kapcsolatba vállaltunk gyereket. Sokat voltunk együtt, de hagytunk egymásnak teret, mindketten szerettünk volna gyereket, megvoltak a feltételek, rengeteg mindenről beszéltünk (pl. a férjem is itthon marad a gyerekkel pár hónapot stb.).
A harmadik trimeszterben vagyok és azt érzem, hogy a férjem eltávolodott tőlem. Sosincs itthon, ha itthon van sem foglalkozik velem. Ha hívom, hogy nézze meg, hogy rúgott a baba nem érdekli. Késő estig dolgozik, máshol van stb., ami előtte nem volt rá jellemző. A megkérdezésem nélkül szervez be magának programokat. Sajnos már egyedül, segítség nélkül nem tudok tömegközlekedni a városból, mert annyira magasan van a lépcső, hogy a hasammal segítség nélkül nem tudok felszállni. Ezért a férjemet kértem meg, hogy kísérjen el a terhesgondozásra, mert ezen a héten a kocsim szervizben van. Bele is egyezett, de haza már nem tud hozni, mert más programot szervezett utána, ahova kell az ő kocsija. És ezek a figyelmetlenségek is nagyon fájnak, hogy akkor hogy jutok haza?
Bekerült elég erősen anyósom is a képbe, és folyamatosan “jó tanácsokat osztogat”, hisztizik a gyerek nevétől, azon át, hogy mikor megyek vissza dolgozni, odáig, hogy együtt vagy külön ágyban alszunk, a gyerekkel, konkrétan mindenen. (A gyerek nevét a férjem miatta változtatta meg). Egyszer felvetettem, hogy milyen jó ötlet az osztrák határ mellé költözni, vagy átmenni a határ túloldalára lakni (egy cikkben olvastam), mint érdekesség. Azóta azt magyarázza, hogy nem költözhetünk külföldre és amúgy is van annyira jó fizetésünk, hogy kifizessük a magán iskolát a gyereknek Budapesten, azóta rendszeresen ezt magyarázza a férjemnek.
A férjem meg nem teszi helyre az anyját, hanem, mint a névválasztás esetén is, igaziból hosszú távon elhiszi, hogy ezt ő akarja. (Pedig ott is onnan indultunk, hogy nem változtatunk nevet).
Teljesen el vagyok keseredve, folyton attól félek, hogy a végén egyedülálló anyuka leszek vagy nem számíthatok majd a férjemre.
Lehet csak én dramatizálom túl, a hormonokkal és nem ennyire rossz a helyzet. Nektek hogy tűnik, van okom aggódni? Ma még nem ért haza :(.
Miutan elolvastam nekem egybol az ugrott be, hogy valamelyik haverja odaszurhatta neki, hogy na ha megszuletik a gyerek nem lesz ennyi szabadidod..😅 vagy sajat maga realizalta es egy kicsit megijedt. Probalja veled ereztetni most is, hogy attol mert terhes vagy nem szeretné ha korlátozva lenne, elni szeretne az eletet.
Tehat megszoksz vagy megszöksz. Ha meglesz a baba valoszinu ugyan ez lesz (vagy hat kitudja, en csk feltetelezek, nem ismerem) Egyebkent ezt olvasva unokatesomek hazassaga jutott eszembe. Unokatesom egesz nap otthon volt a gyerekkel, a parja munka utan szinten squasholni jart el es estere hazaesett, de emellett nagyon szerette a kisbabat es a felesehet. Jelenleg otthon rendeznek hetvegente grillpartikat amire meghivjak a haverokat.
Szoval szerintem csak fél a valtozastol, es nem szeretne ha "serulne" a szabadsaga. De ha te elfogado vagy vele es megtalaljatok az arany kozeputat akkor happy end. Mert ha elkezded baszogatni, hogy "sose foglalkozol velem" stbstb akkor csak osszevesztek majd. Szoval vmi komprumisszumra kene jutni. Mert pl unokatesom ferje es eljarogat ide-oda, de mellette mindent megtesz a csaladjaert..es ez nagyon fontos szempont. Hagyni kell eljarogatni is, de kellenek olyan napok amik csak a tietek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!