Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Terhes vagyok, és a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhes vagyok, és a férjem kifordult önmagából, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy így sem annyira rossz a helyzet. Egyáltalán nem bántalmazó kapcsolat, vagy annyira rossz a helyzet, mint általában lenni szokott itt a kérdéseknél.

Nagyon régóta együtt vagyunk a férjemmel (10 éve), egy teljesen ideális kapcsolatba vállaltunk gyereket. Sokat voltunk együtt, de hagytunk egymásnak teret, mindketten szerettünk volna gyereket, megvoltak a feltételek, rengeteg mindenről beszéltünk (pl. a férjem is itthon marad a gyerekkel pár hónapot stb.).

A harmadik trimeszterben vagyok és azt érzem, hogy a férjem eltávolodott tőlem. Sosincs itthon, ha itthon van sem foglalkozik velem. Ha hívom, hogy nézze meg, hogy rúgott a baba nem érdekli. Késő estig dolgozik, máshol van stb., ami előtte nem volt rá jellemző. A megkérdezésem nélkül szervez be magának programokat. Sajnos már egyedül, segítség nélkül nem tudok tömegközlekedni a városból, mert annyira magasan van a lépcső, hogy a hasammal segítség nélkül nem tudok felszállni. Ezért a férjemet kértem meg, hogy kísérjen el a terhesgondozásra, mert ezen a héten a kocsim szervizben van. Bele is egyezett, de haza már nem tud hozni, mert más programot szervezett utána, ahova kell az ő kocsija. És ezek a figyelmetlenségek is nagyon fájnak, hogy akkor hogy jutok haza?

Bekerült elég erősen anyósom is a képbe, és folyamatosan “jó tanácsokat osztogat”, hisztizik a gyerek nevétől, azon át, hogy mikor megyek vissza dolgozni, odáig, hogy együtt vagy külön ágyban alszunk, a gyerekkel, konkrétan mindenen. (A gyerek nevét a férjem miatta változtatta meg). Egyszer felvetettem, hogy milyen jó ötlet az osztrák határ mellé költözni, vagy átmenni a határ túloldalára lakni (egy cikkben olvastam), mint érdekesség. Azóta azt magyarázza, hogy nem költözhetünk külföldre és amúgy is van annyira jó fizetésünk, hogy kifizessük a magán iskolát a gyereknek Budapesten, azóta rendszeresen ezt magyarázza a férjemnek.

A férjem meg nem teszi helyre az anyját, hanem, mint a névválasztás esetén is, igaziból hosszú távon elhiszi, hogy ezt ő akarja. (Pedig ott is onnan indultunk, hogy nem változtatunk nevet).

Teljesen el vagyok keseredve, folyton attól félek, hogy a végén egyedülálló anyuka leszek vagy nem számíthatok majd a férjemre.

Lehet csak én dramatizálom túl, a hormonokkal és nem ennyire rossz a helyzet. Nektek hogy tűnik, van okom aggódni? Ma még nem ért haza :(.

2023. máj. 17. 19:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű most realizálódott benne, hogy apa lesz és lef_osta a bokáját a felelősségtől, bepánikolt, hogy vége a szabad életnek. Ha anyósod ilyen szarkavaró típus, akkor valószínűleg ő is könyékig benne van, duruzsol a fülébe, uszítja ellened. Nagyon sürgősen le kell üljetek egy komoly és őszinte beszélgetésre. Csak itt mindig az a baj, hogy ezek a beszélgetések akkor működnek, ha mindkét fél akarja. Ha ő homokba dugja a fejét, mert szerinte minden a legnagyobb rendben, akkor te fejre is állhatsz. Komolyan tudatosítanod kell benne, hogy most a házasságotok, a családotok a tét.
2023. máj. 18. 00:32
 22/33 A kérdező kommentje:

Volt amúgy ma beszélgetés, mikor hazaért beszélgettünk 3-4 órát.

Így utólag, hogy eltűnt a vörös köd, valószínűleg én is túlérzékeny vagyok jelenleg. (Mármint nem anyósom kapcsán, azt tényleg tudom pár éve, hogy nem lesz könnyű menet, bár ahogy öregszik ő is egyre erőszakosabb szerintem). De sajnos az egyik rokonomnál van egy súlyos eü probléma és tegnap elég rossz híreket kaptunk.

Az is igaz, hogy a héten csak egy este volt itthon 8 előtt, pedig ma direkt korábban eljött a programjáról, mert nap közben mondtam neki, hogy magam alatt vagyok. A hétvégéink szintén be vannak táblázva jópár hete, mert a rokonom betegsége miatt egy felújítás is a nyakunkba zuhant (ő kórházba került így nem tudja megcsinálni, viszont az albérlő jön júliustól).

De amikor a férjem “rámér”, akkor általában olyan, mint régen. Mikor tegnap nem éreztem jól magam, elment a patikába nekem gyógyszerért, főzött és egy filmet is megnézett velem, amit ő annyira nem kedvel. Közben berakott két mosást és kiteregetett, és ez nem kifejezetten szokatlan dolog tőle. Ma a munkahelyén felvette a telefont (általában fel szokta) és beszélgetett velem 20-25 percet. Mikor hazajött hozott sütit és megmasszírozta a lábam.

Szóval egyértelműen nem temetném a kapcsolatot, csak zavar, hogy pont most, mikor jó lenne, ha itthon lenne velem, akkor esik be minden probléma, és nincs ideje foglalkozni még velem is.

De csak túl leszünk ezen az időszakon.

2023. máj. 18. 03:15
 23/33 anonim ***** válasza:
22%

Na azt ne mondd, hogy csak a terhesség alatt lett ilyen! De gondolom, hejjespaseeee, az a fontos ugyis!

(Mielott incelt kialtanátok, nőként irom a kommentet)

2023. máj. 18. 06:47
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam apja kb a terhességem felénél dobott egy hasonló hátraarcot, pedig szintén tervezett gyerek volt. Ha lett volna hozzá pofája, sztem otthagyott volna a francba, de azt a taktikát választotta, hogy ezt belőlem provokálja ki. A terhességi hormonok meg a ragaszkodás miatt nem vágtam ki, csak a gyerek 1,5 éves korában költöztünk végül el. Egyébként ehhez képest apának egész jó lett, nem panaszkodom, ezek után sokkal rosszabbra számítottam tőle.
2023. máj. 18. 10:10
 25/33 anonim ***** válasza:
52%

Egyedulallo anya leszel.

A pasi inkabb elmegy squasholni, orvoshoz, barhova csak veled ne kelljen lennie es otthon.

Jo esellyel mar kurogat is valakit delutanonkent.

Gyere vissza amikor a gyerek 1eves lesz, kivancsi leszek miket fogsz irni.

Ha lehetne ra fogadni siman tennek ra penzt hogy ennel csak rosszabb lesz, foleg amikor megszulsz.

2023. máj. 18. 10:25
 26/33 A kérdező kommentje:

#25 Mondjuk nem annyira egyszerű lemondani a programjait.

Az orvost amúgy én mondtam, hogy menjen már el, és közösen foglaltuk kb. 2 hónapja. A kocsim szervízeltetését szintén. Sqasholni a legjobb barátjával jár, akinek most követett el öngyilkossági kísérletet az exe, valahol megértem, hogy nem most akarja “magára hagyni”, bár rosszul esik, hogy így rám nem jut annyi idő.

Csapatsporttal készülnek versenyre, és a baba miatt ez az utolsó félév, mikor jár. Júniusban vannak a versenyek, csak persze szokásosan ilyenkor még utolsó hetekre bekerül néhány “stratégiai megbeszélés” (technikailag ezt is ismerem, mert minden évben ez volt eddig is). Ráadásul 4 hónapja bevállalta, hogy intézi egy részét a szervezésnek, amivel szintén rengeteg melója volt, ha itthon volt is.

Aztán még van két nagy évzáró buli is lesz a csapattal. Egy esti program, meg egy hétvége, ez is minden évben (ugye a baba után elvileg megbeszéltük, hogy 1-2 évet kihagy, ez eddig is heti két nap volt, mikor 10 után ért haza).

Miközben az én rokonom kórházba kerülése miatt pluszba van a felújítás, és amúgy kellett túlórázniuk is. Mivel én hoztam el többször, meg amúgy szoktam látni, mikor este beírja, hogy mivel foglalkozott, hogy tényleg van túlórája, ebben a hónapban 20 óra (kártyás rendszer, azt is mérik, ha wc-re kimennek), amit pluszban bent töltött az irodában, ezért tudom, hogy nem kamuzik, és open office-ban csak nem áll neki megcsalni.

Csak ugye így is zavar, mert én is most kaptam rossz hírt, amit nyilván nem viselek jól, a családom sem, mindenki maga alatt van.

2023. máj. 18. 11:53
 27/33 anonim ***** válasza:
81%
Nem azt mondtam hogy nem squasholt vagy nem orvoshoz ment, csupan probaltam ravilagitani hogy nem normalis ha sosincs otthon. Lehet es kell is emido, sajat program, foleg a baba elott, de amit csinal az tulzas. Vagy azert mert befosott hogy jon a gyerek es vege a szabadsagnak, vagy csak siman van valaki pl a munkahelyerol akivel ha nem orvosnal van vagy squashozik akkor beul valahova a varos masik felen.
2023. máj. 18. 12:40
 28/33 anonim ***** válasza:
89%
Miért tetted fel a kérdést, ha úgyis csak véded, kifogást keresel arra, hogy miért ilyen? Magadat akarod meggyőzni, hogy normális, pedig nagyon nem. Igen is van okod félni. Vagy megcsal, vagy el fog hagyni vagy mindkettő. A férjem az utolsó trimeszterben vidéki munkát se mert vállalni, hogyha beindul a buli akkor azonnal tudjon jönni. Munka után mindig sietett haza hozzám, hogy segítsen. Nem pedig állandóan squasolni, haverozni stb. ment. Ne dugd homokba a fejedet, mert minél később ismered fel a problémát, annál jobban fog fájni neked.
2023. máj. 18. 12:54
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy terhes feleségnek nagyobb prioritást kéne élveznie. Nem csak akkor kéne foglalkoznia veled mikor rászólsz hogy magad alatt vagy.
2023. máj. 18. 13:12
 30/33 A kérdező kommentje:

Az lehet, hogy prioritásban nem vagyok elég elől. De az tuti, hogy nem csal meg, semmi ideje nem lenne rá és szerintem kedve sem. Azért magyarázom ennyit mert valahogy ez nem megy át több válaszolónak sem.

A prioritás kérdésében tényleg bizonytalan vagyok, hogy jogos elvárás-e.

Amúgy ő is ho-t kért, az utolsó hónapra, hogy tudjon vinni vizsgálatokra (mi most két hetente járunk és eddig mindig ott volt, pedig ilyen 1-2 órás várakozások simán vannak a vizsgálatok előtt), csak még nem tartunk ott, jelenleg még tudok vezetni.

2023. máj. 18. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!