Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem védik otthon jobban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem védik otthon jobban a nőket a bántalmazó férfiaktól?

Figyelt kérdés

Meg persze a bántalmazó nőktől a férfiakat…

nekem most épp egy nő rokonomat tartja terrorban a férje és nagyon féltem őt. Nem tudom mit tehetnénk, mindenki tanácstalan. Tényleg… komolyan meg kell várni, hogy baj történjen? Nem elég a halálos fenyegetés? Nem elég a szexuális bántalmazás? Nem elég, hogy a 2 gyerekkel zsarolja a feleségét ez az állat? Mennyi tragédiának kell még történnie Magyarországon, hogy komolyan vegyék a családon belüli erőszakot?

Amíg nem érintett az ember olyan egyszerűnek tűnik… de nagyon nem az. Ha elszökik az anya a gyerekekkel, akkor bűnt követ el és még tőle vennék el a gyerekeket, ráadásul ki tudja mi lenne ha megtalálja őket a férj?

Vagy ha bántaná a nőt a férfi és kihívja a rendőrséget a nő, lecsukják pár évre a férfit, aztán amikor szabadul, bosszút áll?

Mi ennek a menete, hogy ne történhessen meg ez?

1 éve kattant be a férfi teljesen. Előtte az égvilágon semmi jele nem volt, hogy nem normális.

Annyira félelmetes ez a helyzet!

Anyukának egyik szervezet sem segít, tényleg ez a “majd ha vér folyik, szóljon” mentalitás a normális? 😭

Nincs elég tragédia Magyarországon?

2023. máj. 17. 02:06
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Én azt a részt nem értem, hogy a szervezetek sem segítenek neki.

A nane se?

2023. máj. 17. 11:39
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan a szememet nem nyomta ki senki, de halálosan fenyegetve voltam már + a kedves exem meg is erőszakolt (nem úgy kell elképzelni, hogy belopózott az otthomba, elkapott, befogta a számat és erőszakolt, miközben én szabadulni próbáltam, nem ez a fajta volt, de ettől még erőszak). Egyáltalán nem rítt le ránézésre. Nem volt börtönviselt, sem agresszív, erőszakos kinézete stílusa nem volt. Vasággyal 50 kilós h.ülyegyerek volt, ráadásul előttem egyetlen nőnek sem kellett.

A kapcsolat első kb. 3 hónapjában egyetlen rossz megmozdulása sem volt.

Összesen nem tartott 1 évig az egész, ki tudtam lépni, de ettől még súlyos lelki sebeket szereztem.

Amikor bántalmazott, senki nem segített, mindenki csak nevetett, hogy kis szerencsétlen, miközben már fojtogatással, veréssel, gyilkossággal fenyegetett írásban.

Amikor megerőszakolt, nem fogtam fel sem én, sem a barátnőim, sem a fiú barátaim, hogy ez nemi erőszak, tulajdonképpen a metoo és az érzékenyítés értette meg velem a dolgot. Nem ellenkeztem, nem sikítottam, de mielőtt megtörtént volna az aktus, kb. 20x mondtam, hogy NEM + pontosan tudta, hogy durva húgyúti fertőzésem volt éppen akkor és azért nem akartam szexelni, mert 1. rosszat tett, 2. rohadtul fájt. Ennek ellenére 20 nem, 10 hagyjálmárbékén után belém tette, mert ő eszmétlenlenül kanos volt. Sajnos lefagytam.

Semmilyen felelősséget nem vagyok hajlandó vállalni abban, hogy velem ez történt.

Örülök, hogy azóta változás történik a világban, és lesz.arom a pár % ártatlanul bejelentett f.aszit őszintén szólva, ameddig a bejelentett esetek több mint 90%-a helytálló + ki tudja mennyi eset nincs bejelentve (az enyém sem volt).

2023. máj. 17. 15:05
 33/42 anonim ***** válasza:
0%

"előttem egyetlen nőnek sem kellett"

Incelgyulolo propaganda?

Amugy meg a szigorlatos sziporkaknak uzenem, hogy jelenleg Magyarorszagon a buntetougyek vadlottjait tobb, mint 90%-ban elmarasztaljak, meghozza ugy, hogy a vadirat az itelet. Copy-paste, oszt atirjak a fejlecet, hali. Nagyon keves orszag van, ahol effajta jogi gyakorlat van, max. Eszak-Korea, Jemen, meg par latin-amerikai koszgodor. Erdekes modon errol a nagy melldongeto, "jogvedo" libsik is melyen kussolnak, viszont az o "uralkodasuk" idejen is igy volt az ordas gyurcsanyizmusban.

Annak a valaszolonak viszont igaza van, aki szerint "macho" orszag ez, bar en nem ezt a szot hasznaltam volna, hanem joval csunyabbat. Nem hiaba Magyarorszagon tobzodnak az ujfasisztak egesz Europabol. Viszont elokerult a vak komondor elleneben az isztambuli egyezmeny, ami a masik veglet. Valahol a ketto kozott nem lehetne kikotni?

38F incel

2023. máj. 17. 17:24
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

"Incelgyulolo propaganda?"

Bocs, legközelebb majd a kedvedért hazudozok róla, hogy nagy nőcsábász volt.

2023. máj. 17. 17:27
 35/42 anonim ***** válasza:
0%

32. "lesz.arom a pár % ártatlanul bejelentett f.aszit őszintén szólva"

Rendben, ha ti így, akkor mi is úgy.

2023. máj. 17. 17:35
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Felőlem csinálhattok "ti is így", nekem nincs mitől tartanom.
2023. máj. 17. 17:50
 37/42 anonim ***** válasza:
0%

36. Nem neked kell tartanod, hanem ez a fajta kompromisszumképtelen hozzáállás az, ami ellenérzéseket szül sokakban és ami miatt nincs és kicsi eséllyel lesz széles körű társadalmi támogatottsága ennek. Pl. a liberális emberek mindig úgy állítják be magukat, hogy ők jobbak, felette állnak másoknak, mindenkivel iszonyatosan együttérzőek, empatikusak. Meg demokráciáról, jogállamról beszélnek, aztán 2 perc után kiderül, hogy nem, mert leszarják az ártatlanul elítélteket, vagy hogy a törvényeknek ilyen esetekben is meg kell felelni.

(És ezt a liberális dolgot ne úgy értsétek, hogy én meg fideszes vagy mihazánkos vagyok, mert nem vagyok, és nem így értettem ezt. Liberális (vagy akkor inkább feminista) alatt most ezt a nane-s, isztambuli egyezményes réteget értem.)

2023. máj. 17. 17:55
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

37

Nem úgy értettem, hogy nyugodtan le lehet ültetni ártatlan embereket, vagy, hogy nem vagyok együttérző, ha kiderül valakiről, hogy ártatlanul vádolták meg.

Hanem inkább úgy értem, hogy amikor azt mondom, hogy zéró toleranciám van a fizikai/szexuális erőszak felé, akkor nem fogok arra gondolni, hogy mennyi szegény ártatlan van, mivel a jelenleg vizsgált esetek kevesebb mint 10%-a az.

Inkább úgy értem az egészet, hogy ha egy nő bejelent ilyesmit, akkor a hatóságok segítsenek neki, ameddig a nyomozás/bírósági hercehurca tart, addig védjék az életét, épségét. Bármikor kérhessen távoltartásit és tartassák be a pasassal. Ha elmérgesedik a helyzet, akkor legyen lehetősége eldugott, védett házba menni (most is van ilyen, de általában alapítványi pénzből). Ha van gyerek, akkor addig ne láthassa a pasas, ameddig fel nem menti a bíróság.

Ilyesmikre gondolok.

Nem arra, hogy nyugodtan üljenek ártatlanok, vagy hazug nőket ne büntessünk meg rágalmazásért, hatóságok megtévesztéséért, hamis tanúzásért, stb.

Ja, és amit leírtam, azt bántalmazott férfiak esetében is támogatom ugyanúgy.

2023. máj. 17. 18:05
 39/42 anonim ***** válasza:
86%
Kieg.: Ez nem az ártatlanság vélelme témához tartozik, de azt is szeretném, ha nem létezne olyan, hogy egy nőt bántalmaznak, megerőszakolnak, aztán sikerül egy jól irányzottat ütni/rúgni a nőnek, és netalán csontot tört vagy belső sérülést okozott, akkor még őt hurcolják meg.
2023. máj. 17. 18:12
 40/42 anonim ***** válasza:
73%

"aztán sikerül egy jól irányzottat ütni/rúgni a nőnek, és netalán csontot tört vagy belső sérülést okozott, akkor még őt hurcolják meg"

Hat igen, ez nem jogallam, hanem jogaszallam. Barom politikusok csak barom torvenyeket tudnak gyartani....

38F incel

2023. máj. 18. 01:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!