Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem védik otthon jobban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem védik otthon jobban a nőket a bántalmazó férfiaktól?

Figyelt kérdés

Meg persze a bántalmazó nőktől a férfiakat…

nekem most épp egy nő rokonomat tartja terrorban a férje és nagyon féltem őt. Nem tudom mit tehetnénk, mindenki tanácstalan. Tényleg… komolyan meg kell várni, hogy baj történjen? Nem elég a halálos fenyegetés? Nem elég a szexuális bántalmazás? Nem elég, hogy a 2 gyerekkel zsarolja a feleségét ez az állat? Mennyi tragédiának kell még történnie Magyarországon, hogy komolyan vegyék a családon belüli erőszakot?

Amíg nem érintett az ember olyan egyszerűnek tűnik… de nagyon nem az. Ha elszökik az anya a gyerekekkel, akkor bűnt követ el és még tőle vennék el a gyerekeket, ráadásul ki tudja mi lenne ha megtalálja őket a férj?

Vagy ha bántaná a nőt a férfi és kihívja a rendőrséget a nő, lecsukják pár évre a férfit, aztán amikor szabadul, bosszút áll?

Mi ennek a menete, hogy ne történhessen meg ez?

1 éve kattant be a férfi teljesen. Előtte az égvilágon semmi jele nem volt, hogy nem normális.

Annyira félelmetes ez a helyzet!

Anyukának egyik szervezet sem segít, tényleg ez a “majd ha vér folyik, szóljon” mentalitás a normális? 😭

Nincs elég tragédia Magyarországon?

2023. máj. 17. 02:06
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
0%

Amennyi feminista fórum van, amiben: minden férfi egy erőszakos, agresszív bunkó, már az átlag női bíráknak is heróptjuk lehet a rakás férfigyűlölő bolond nőtől, ha a feministákon múlna, az összes férfit a sittre vágatnák....

Persze, itt is már pár válasz után isztambuli egyezményezik valaki, nem is vártam mást itt.

A feministák a legnagyobb ellenségei a hetero, normál nőknek!

Mit lehet tenni ebben a lófütty ítéletes országban?

Szólsz a szomszédnak, rokonnak, rendőröknek felesleges.

NANE-nek pláne, semmit nem csinálnak.

Még mindig a férfiak azok, akik a legjobban megvédik a nőket.

2023. máj. 17. 09:53
 22/42 anonim ***** válasza:
91%

"Aztán sokszor kiderül, hogy a másik csak kitalálta..."

Mondanál 8-10 ilyen esetet?

Bíróságon dolgozol, vagy mi alapján mondod?

A szakirodalom és a bírósági gyakorlat alapján 0,1% az ilyen.

Sokkal több az olyan eset, ahol nem tesznek feljelentést és a bűncselekmény felderítetlen marad. Például sikerrel megölik a nőket, gyerekeket.

2023. máj. 17. 09:59
 23/42 anonim ***** válasza:
31%

22.

[link]

5-20-40% a nemi erőszakot nézve tanulmányoktól és felállított kritériumoktól függően. Ha picit legörgetsz ott van egy táblázatban a különböző tanulmányok különböző százalékos aránya.

2023. máj. 17. 10:04
 24/42 anonim ***** válasza:
90%

23: De ez Kanada, süsd meg!

A kultúra is más, a jogrendszer is más.

Fingom nincs, mi van Kanadában.

És szexuális zaklatásról van benne szó!

A topic témája meg baromira nem az.

Magyarországon nem is létezik szexuális zaklatás nevű bűncselekmény.

Most itt ugye halálos fenyegetésekről és gyilkosságokról beszélünk!

2023. máj. 17. 10:12
 25/42 anonim ***** válasza:
81%

" Ha picit legörgetsz ott van egy táblázatban a különböző tanulmányok különböző százalékos aránya."

Szigorlatoztál büntetőjogból?

Mert szerintem nem érted, miről van itt szó.

Az ártatlanság vélelme miatt csak azzal ítélhetnek el valakit, amire egyértelmű bizonyítékok vannak. Az az elv, hogy inkább elengednek bűnösöket, csak nehogy véletlenül ártatlanokat elítéljenek.

Ebből fakadnak a magas számok: a bíró nem tudta jó szívvel elfogadni a bizonyítékokat, ezért nem ítélte el a vádlottat. Ilyen esetekben a legtöbbször minden dolgozó egyértelműen tisztában van a vádlott bűnösségével, de a bizonyítási protokoll alapján hiányos a bizonyítás.

És olyan kis súlyú cselekményekről van szó, amiket a magyar jog nem is jegyez.

Más a kultúra nyilván.

2023. máj. 17. 10:19
 26/42 Mathus ***** válasza:
32%

"A szakirodalom és a bírósági gyakorlat alapján 0,1% az ilyen."

Ezzel nekem is felkeltetted a figyelmemet, ugyanis forrásmániás vagyok. Honnan ez a .1%? És minek az egytizede ez az egytized?

2023. máj. 17. 10:50
 27/42 Mathus ***** válasza:
94%

A fentebb citált 0.1%-ot sehol sem találtam, az egyszerűen hazugság. A wiki link #36 lábjegyzet összefoglaló kriminalisztika tanulmányt ajánlom, ami rendet vág a számokban és a fejekben. 5%-ra méri a szándékos hamis bejelentéseket, ami 50x több mint a te verziód, de a 40% az barokkos túlzás szintén (bár arra volt írás, de az a hibás kategóriák miatt mérte ilyen magasra, a tanulmány alacsony tudományos minősége egyértelmű volt).

De a 0.1% az SEHOL nem szerepelt, a Lisak-féle összefoglaló végig sexual assaultot, rape-et vizsgál.

2023. máj. 17. 11:19
 28/42 anonim ***** válasza:
82%

26: Most azt nem tudom már fejből, miket olvastam össze 50 év alatt.

hirtelen ezt találtam:

"A nemi erőszak miatti hamis bejelentések aránya körülbelül 2¬2,5% – nem több, mint más bűncselekmények esetében."

[link]

2023. máj. 17. 11:25
 29/42 anonim ***** válasza:
30%

Jaj, kérdező, ezzel az "áldozathibáztatással" is átestek a ló túloldalára és csak felmentetek mindenkit a saját felelőssége alól.

Itt van ez a nöci, akinek kinyomták a szemét, na nyilván senki nem érdemel ilyet, de azért legyünk már őszinték, az is 22-23 éves gyermekes nő létére összejön egy börtönviselt férfival, akiről amúgy már kinézetre lerí, hogy egy agresszív állat, és akkor min csodálkozunk, hogy utána ilyet tesz? Hát látszik rajta messziről, ne mondjunk már ilyeneket, hogy semmi jele nincs ezeknek a dolgoknak, csak sokan egyszerűen buták és erre van igényük, ez az igazság. Börtönviseltekre meg bántalmazókra. Ha ettől megszabadítják, 90%, hogy legközelebb is ilyen pasit fog összeszedni.

Egyébként senki nem veszi el a gyerekeket az anyukától, ha elszökik velük és távoltartásit kér, nem tudom, ezt is honnan szeditek.

Fogadjátok be ideiglenesen, ha nagyon tenni akartok valamit, és segítsetek neki az adminisztráció elvégzésében. De nyilván úgysem fogtok, sőt, nyilván az anyuka sem fog lépni.

2023. máj. 17. 11:25
 30/42 anonim ***** válasza:
70%
Macso orszagban elunk, ahol az asszony verve jo, es legalabb harom hithu gyermeket hord ki. A vak kommondoros kepviselok ezen sose fognak valtoztatni, az isztambuli egyezmenytol meg ugy felnek, mint ordog a semjenfusttol. Amikor lehetelen orszagrol beszelnek a magyarok, akkor pont az ilyeneket ertik alatta. A legtobb ember nem kepes felfogni, hogy miert kell szabalyozni ezeket, es mennyivel fontosabb egy ilyen kerdes, mint az, hogy ki, kinek, mit dug be es hova. Nekik ezt jelenti a politika, a tomeg pedig erre a politikara elvez. A baratnodre visszaterve, kerjen segitseget a csaladjatol, barataitol, akar a munkahelyen is a HR osztalyon. Minel szelesebb korben von bele masokat a problemajaba, annal kevesbe tudja sakkban tartani a ferje. Ott vagy peldaul te. Te miert nem segitesz neki? Tudom messze vagy. De akkor is tudnal neki penzt kuldeni alberletre (hiszen gondolom kulfoldon jobban keresel), ahova elkoltozhetne attol az allattol a gyerekekkel. Ez lenne a legfontosabb, hogy ne eljen egyutt vele. Utana beadhatja a valopert es kerhet tavolsagtartasi vegzest is a birotol. Ne szornyulkodj, hanem cselekedj. Utazz haza ket hetre, segits neki a koltozesben. Ahhoz, hogy ki tudjon lepni a helyzetbol, meg kell torni azt a kort, ahol hatni tud ra a ferje. Ha nem koltozik, akkor semmi nem fog valtozni.
2023. máj. 17. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!