Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden este iszik a párom. Van rá esély, hogy ez nem mindig lesz így?
4 éve vagyunk együtt. Ő 30 éves. Minden este iszik, nem mindig sokat, de van, hogy eléggé látszik rajta és én ezt nem igazán bírom elviselni.
Már most egy pár hete mindennap ezt csinálja és mindig van rá "oka", hogy miért. Ha csak itthon megcsinált a háznál valamit, ő akkor is úgy érzi, hogy neki az jár.
Most azzal próbálkoztam, hogy amikor iszik megmondtam ne is közeledjen, mert nem fogok vele lefeküdni. De már 4-5 hete így, hogy nem voltunk együtt. Ma is megkértem, hogy amíg a dolgomat intézem legyen szíves már ne úgy várjon haza, hogy ivott, erre természetesen úgy várt és nem is csak 1-2 sört ivott.
Mit kellene tennem? Hogy tudnám motiválni? Valaki volt már hasonló helyzetben?
Sajnálom, hogy így alakult és hogy nem ismerte fel a helyzet súlyosságát a párod.
Sajnos nekem is volt egy időszakom, amikor minden nap ittam. Hosszú időn keresztül. Addig nem is volt gond, amíg csak napi mondjuk 1 sör volt. Igaz, részegségig szinte sosem ittam magam le, de amikor már legalább 2 sör kellett, plusz ha volt itthon, ittam még bort is rá és töményet is.
Mindemellett elhíztam, elhagytam magam, borzasztóan néztem ki.
A feleségem persze folyamatosan mondta, hogy ez így nagyon nem lesz jó. Félt is, mert sajnos az apukája durván alkoholista volt. Szerintem csak a gyerekek miatt maradt velem, de pont miattuk komolyan fontolta azt is, hogy elhagy.
Aztán én valahogy megéreztem, hogy ez így nagyon nem oké. Ráadásul nem is éreztem jól magam, csak ugye ez függőség, sokszor nem azért csinálja az ember, mert annyira jó... Rettenetesen éreztem magam mindig egész nap, maximum az estét vártam, hogy ihassak.
Aztán jött az átfordulás, leraktam a piát, plusz teljes életmódváltás jött, elkezdtem edzeni, többféle sportot űzni.
Leadtam vagy 30 kg-t, sportos alkatom lett, egészségesen eszek. Összehasonlíthatatlan a 10 évvel ezelőtti énem/képem a mostanival. Szuperul érzem magam testileg, lelkileg.
A környezetemben mindenki csodálja, hogy hogy megváltoztam.
Olyan jó lenne, ha ezt sok hozzám hasonló ember megérezné, megértené és képes lenne a váltásra, változásra.
Sajnálom, hogy nálatok nem így alakult :(
21 Gratulálok! Te tényleg büszke lehetsz magadra, nagyon jó apa és férj vagy.
Itt már az orvos is kérte, hogy tegye le a piát. Sokat fájt a hasa, elment vérvételre és kiderült, hogy tönkre van a mája. Kérte a doki, hogy ne igyon, mert fullra látszik, hogy attól van. Max egy hét, és újra kezdte. Ahhoz, hogy valaki megtegye a lépést és be is lássa, hogy probléma van vele, kell szerintem bizonyos mértékű intelligencia is. Én nem bánom hogy így történt, mindenki a maga élete kovácsa, nekem nem feladatom ennél több energiát beletenni. Sajnálom őt, de, hogy így alakult, azt nem. Most vagyok boldog.
És neked 21-es,még egyszer gratulálok! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!