Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden este iszik a párom. Van rá esély, hogy ez nem mindig lesz így?
4 éve vagyunk együtt. Ő 30 éves. Minden este iszik, nem mindig sokat, de van, hogy eléggé látszik rajta és én ezt nem igazán bírom elviselni.
Már most egy pár hete mindennap ezt csinálja és mindig van rá "oka", hogy miért. Ha csak itthon megcsinált a háznál valamit, ő akkor is úgy érzi, hogy neki az jár.
Most azzal próbálkoztam, hogy amikor iszik megmondtam ne is közeledjen, mert nem fogok vele lefeküdni. De már 4-5 hete így, hogy nem voltunk együtt. Ma is megkértem, hogy amíg a dolgomat intézem legyen szíves már ne úgy várjon haza, hogy ivott, erre természetesen úgy várt és nem is csak 1-2 sört ivott.
Mit kellene tennem? Hogy tudnám motiválni? Valaki volt már hasonló helyzetben?
Voltam hasonló helyzetben. Heti 3-4 alkalommal ivott. Otthon, presszóban, havernál. Még neki sem volt minden nap ivászat, de már ez is függőség. Saját bevallása szerint is.
Már csak ex, de egy faluban lakunk, gyakran találkozunk. A helyzet változatlan. Ok az ivásra, ha örül, meg az is, ha szomorú. Én évekig próbáltam segíteni, támogatni, aztán feladtam. Motiválni nem lehet. Csak annak van értelme, ha maga elhatározza, hogy ez így nem jó. Ha te mondogatod neki, az csak kukacoskodás, mert szerinte ez nem probléma.
1-es: mondom folyamatosan, de nem látja be, hogy ez probléma, így semmi hatással nincs rá.
2-es: pontosan ugyanez a helyzet itt is. Mindig van oka inni. Én vagyok a "házisárkány" meg minden is, ha szólni merek érte. De amíg nem látja be, hogy ez valóban probléma, addig elhatározni sem fogja magát.
Igen, bele gondolva talán tényleg lépnem kellene, de nem olyan könnyű és egyszerű ez.
Cserben hagyni sem akarom, mert szeretem,de tényleg úgy tűnik, hogy neki fontosabb az ital mint a kapcsolatunk. :(
Nagyon nehéz ebbe bele gondolni is, de 26 évesen nem így képzelem el az életem, hogy erről szóljon minden napom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!