Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van veszekedéskor ez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van veszekedéskor ez?

Figyelt kérdés

Eltér a veszekedés tárgyától, és az összes többi sérelmeit is akkor zúdítja rám?

Tehát mindent egyszerre.

2023. máj. 5. 06:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ez érvényes arra is mikor megcsalók a masikat hibáztatják. Nem bánják meg. Ha visszamehetnének ugyanugy megtenné megint.
2023. máj. 5. 07:09
 12/27 A kérdező kommentje:

Ötlet arra, hogy hogyan lehet kezelni?

(Csendben végig hallgattam, amíg ő ingerülten magyarázott addig én halál nyugodtan válaszoltam. Aztán olyan is volt amire nem reagáltam.)

2023. máj. 5. 07:16
 13/27 anonim ***** válasza:
92%

Ezt nem lehet kezelni. Amelyik ember nem képes konfrontálódni, nem látja be a hibáit, nem kér bocsánatot, hanem a másikra mutogat, az egy toxikus, önző f*sz (gondolom pasiról van szó, rájuk jellemző ez a viselkedés). Ebből egy csúnyán elnyomó kapcsolat lenne.

Velem akkor csinálta ezt egy srác, mikor rájöttem, hogy mással kavar. Megmondtam neki, hogy ennyi volt. Erre ő: jó, nekem úgyse kéne olyan barátnő, akivel nem lehet megbeszélni dolgokat, hanem egyből eldob és behisztizik. Érted, ő csalt meg, de én vagyok a hisztis meg a problémás xD Ilyeneket kerülni kell messziről.

2023. máj. 5. 07:30
 14/27 anonim ***** válasza:

Mivek ez védekezési mechanizmus(mert vaj van a fején), ezért szimplán ugy lehet kezelni hogy mindent úgy szed ki belőle hogy ne vegye támadásnak, ne kelljen védekeznie.

Erre írtam a 3. szemelyben történő megfogalmazást is.

Vagy úgy kell tenni mintha vele lennél egy csapatban, és nem ellenség.

És nem is a cselekedetéről kéne beszélni hanem annak háttérmotivációját kiszedni belole.

Nem az a lényeg hogy bunkó veled(az csak tünet), hanem annak a miértje a lényeg(az ok), amit direktkérdésekre egyik se fog elmondani. Pláne ha vadolva van. Ahelyett pl hogy azt mondod bunkó vagy velem, azt kell mondani nekem ez rosszul esett. Nem őt támadni.

És amikor épp bunko, abban a helyzetben kéne ismerni a környezetet, az őt ért ingereket, és abbol is összerakni a válaszokat. Megérteni mi váltja belőle ki. A viselkedés sokaknál ösztönös mellesleg, és nem fogalmazódik neg benne az indok, ezért sem tanácsosak a direktkérdések.pl miert vagy velem bunko. Néha maga se tudja így a választ akitől kérdezik. Fejtegetni kell hogy akkor épp mit érzett, mi érte, amire ez a reakciója, ez mellett ismerni ugy alaovetoen a reakcióit hogy mik nála azok a nyomógombok amikre "bekattan", és azok a nyomogómbok miert es hogyan kerültek oda.

De: marhára felesleges ilyenekbe meg az elemezgetésükbe energiát rakni. Ugyanis igy csak te vergődsz egyedül azon hogy harmonikus legyen a kapcsolat, őt meg ez nem motiválja. Ő nem érted harcol mikor védekezik hanem ellened. Mikor anya rászól a gyerekre.

2023. máj. 5. 08:35
 15/27 anonim ***** válasza:
*jav mindent úgy szedj ki belőle h ne vegye támadásnak, hanem mintha mellette vele lennél megértve.
2023. máj. 5. 08:36
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
#14 ezek tök jó módszerek - egy pszichológusnak vagy pszichiáternek, aki az ilyen egyéneket kezeli. Nem a párja dolga ennyi energiát tenni valakibe, aki annyit nem képes mondani, hogy “bocsánat, mivel tehetném jóvá?”, ha hibázott.
2023. máj. 5. 08:43
 17/27 anonim ***** válasza:
Valószínű több sérelme volt tőled amit magába tartott. Ha ezek nincsenek megbeszélve, ott maradnak az emberben mint egy időzített bomba.
2023. máj. 5. 09:25
 18/27 A kérdező kommentje:
Ezt mondtam, hogy ha van valami miért nem akkor mondja? Miért várja meg amíg felhalmozódik és egyszerre zúdítja a nyakamba??
2023. máj. 5. 09:54
 19/27 anonim ***** válasza:
a füle mögött van vaj
2023. máj. 5. 10:21
 20/27 A kérdező kommentje:
19. Azaz? Mire gondolsz?
2023. máj. 5. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!