Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet ebből kikeveredni?
Összevesztünk a férjemmel. Dióhéjban: az ő nagyon rosszul megválasztott szavai durván a szívembe gázoltak, és bár megmagyarázta, hogy nem úgy értette, ahogy bárki értette volna (elfogadom, az ő agya eléggé máshogy van bedrótozva, mint az átlag embereké), jólesett volna, ha annyit mond, hogy "sajnálom, hogy megbántottalak". Ennyi. Nem várok Canossa-járást, csak hogy ismerje el az én érzéseimet is.
Hát nem hajlandó bocsánatot kérni, mert hogyaszongya "ne kényszerítsem színlelésre", különben is nekem "hormonjaim vannak" (terhes vagyok és pont ezzel kapcsolatban bántott meg nagyon). Szóval az ő olvasata: egy elhibázott kifejezést a hormongőzös felesége félremagyarázott, túlgondolt és túlreagált, de ő mossa kezeit.
Szóval patthelyzet. Mindkettőnknek meggyőződése, hogy a másik megy rossz irányba az autópályán...
Ráadásul tegnap éjjel még rátett egy lapáttal: a gyerekünk éjjel (amikor én már aludtam, a férjem meg még játszott a gépén), sírt, hogy pisilnie kell. Elég nagy már, de félálomban sokszor nem jut eszébe, hogy elinduljon vécére, csak ül az ágyban és ordít. Ha ilyenkor szólunk neki, hogy indulás, szépen pisil egyedül. Szóval én lent aludtam, férjem meg a gyerekszobával szomszédos szobában gépezett, mégis nekem kellett felcaplatnom az üvöltő gyerekhez, mert az apja nem volt képes megemelni a seggét vagy legalább csak átszólni neki, hogy menjen ki. Merhogy ilyen nagy gyereknek ne kelljen már segíteni. Én meg majd a dögalacsony vérnyomásommal elájulok az ágyból kiugorva, vagy pucolhatom a pisis matracot.
11 éve vagyunk együtt, volt már nem kevés mosolyszünettel végződő összezördülés ez idő alatt, és valahogy mindig úgy alakult, hogy én kezdeményeztem a békülést. (Én rosszabbul viselem a békétlenséget meg a "csenddel verést", teljesen felemészt, zsarolható is vagyok vele.) De most nem bírok odamenni pitizni. Többnyire ha lemegy a gőz az agyamról, meg tudom érteni az ő álláspontját, bocsánatot tudok kérni a saját hülyeségeimért és tudunk kommunikálni, de most már vagy egy hete forgatom magamban a dolgokat, és folyton úgy látom, hogy az én vétkem messze eltörpül az övé mellett, a seb pedig, amit okozott, nem gyógyul.
Az a fura, hogy "amúgy" nagyon jó ember, okos, kedves, gyengéd, különleges módon intelligens, lovagias, nem véletlenül vagyok vele, szeretem és tisztelem. Nem ezt vártam volna tőle. Az egója nem kicsi, van is rá alapja, de emellett van benne jó adag alázat is. Hát most mintha csak az egója működne. (Nyilván nem teljes a jellemrajz, nem lehet egy embert vagy egy házasságot pár sorban leírni.)
Alig szólunk egymáshoz már egy hete, szenvedek tőle, amúgy is stresszes ez az időszak, nem hiányzik a plusz idegeskedés.
Ha egyikünk sem hajlandó bocsánatot kérni vélt vagy valós elcseszéseiért, akkor hogy lehet egy ilyen sz@r helyzetből kijönni?
Borzasztó, hogy hány ilyen aljadék féregnek szülnek a nők több (!!!) gyereket...
Ez a szitu a gyerekkel már önmagában válóok! Egy dolog, ha sértődöset játszik (én mondjuk az első ilyennél röptettem volna), de ezt egy terhes nővel teszi(!), ahelyett, hogy kímélne és segítene. Az meg, hogy a gyereken áll bosszút... ez undorító!
Az esetek többségében az van, hogy egyik nő sem "röpteti" az illetőt, mert hová is menne 1-2 gyerekkel.
Ugyanis a nők kb. 80%-nak nincs hová menni, még a szülőkhöz sem tudnak visszamenni, ők sem veszik szívesen, ha két sírós gyerekkel kell együtt élniük.
Sokan írják hogy váljon el, de ritka aki megteszi. Ilyenkorra már olyan pénzügyi összefonódások vannak a férjjel, hogy ha akarnak se tudnak tőle megszabadulni (nincs hová menni, nincs munkahelyük, gyerekek sokszor betegek).
Így ahol konfliktus van a felek között, ott ez általában nem változik (vagy rosszabb lesz), de hogy nem lesz senki "röptetve" az is tuti.
Hanem szépen tűrnek a nők!
Aztán sokszor annyira elmérgesedik a helyzet, hogy valamelyik (vagy mindkét) félnek szeretője lesz, csak hogy el tudja viselni a hétköznapokat. Manapság ez így megy igen sok házasságban. A hitelek jó sok sz_r házasságot tartanak össze.
A másik személyiségét pedig úgysem tudják a saját megelégedettségükre formálni.
Igen, ő az.
Hát kérdező, ez most nagyon nehéz helyzet. Sajnos a féejed tisztában van vele, hogy függő helyzetben vagy, nem tudsz lelépni, azt tesz veled, amit csak akar. És meg is teszi. Őszintén, én próbálnék lenyugodni, de nem pitiznék. Élném tovább a kis életem, köszönnék és a nagyon fontos dolfokat 1-2 mondatban megbeszélném, de ennyi. Lássuk, meddig oké ez így neki.
Tudod, én pont akkor mondtam ki, hogy akkor most válás, amikor 2 hétig nem szóltunk egymáshoz EGYETLEN SZÓT SEM, és ő amikor megkérdeztem, szerinte ez így rendben van-e, annyit mondott, hogy hát nem kell folyton pofázni, jó az a kis nyugalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!