Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lehet ebből kikeveredni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet ebből kikeveredni?

Figyelt kérdés

Összevesztünk a férjemmel. Dióhéjban: az ő nagyon rosszul megválasztott szavai durván a szívembe gázoltak, és bár megmagyarázta, hogy nem úgy értette, ahogy bárki értette volna (elfogadom, az ő agya eléggé máshogy van bedrótozva, mint az átlag embereké), jólesett volna, ha annyit mond, hogy "sajnálom, hogy megbántottalak". Ennyi. Nem várok Canossa-járást, csak hogy ismerje el az én érzéseimet is.

Hát nem hajlandó bocsánatot kérni, mert hogyaszongya "ne kényszerítsem színlelésre", különben is nekem "hormonjaim vannak" (terhes vagyok és pont ezzel kapcsolatban bántott meg nagyon). Szóval az ő olvasata: egy elhibázott kifejezést a hormongőzös felesége félremagyarázott, túlgondolt és túlreagált, de ő mossa kezeit.

Szóval patthelyzet. Mindkettőnknek meggyőződése, hogy a másik megy rossz irányba az autópályán...

Ráadásul tegnap éjjel még rátett egy lapáttal: a gyerekünk éjjel (amikor én már aludtam, a férjem meg még játszott a gépén), sírt, hogy pisilnie kell. Elég nagy már, de félálomban sokszor nem jut eszébe, hogy elinduljon vécére, csak ül az ágyban és ordít. Ha ilyenkor szólunk neki, hogy indulás, szépen pisil egyedül. Szóval én lent aludtam, férjem meg a gyerekszobával szomszédos szobában gépezett, mégis nekem kellett felcaplatnom az üvöltő gyerekhez, mert az apja nem volt képes megemelni a seggét vagy legalább csak átszólni neki, hogy menjen ki. Merhogy ilyen nagy gyereknek ne kelljen már segíteni. Én meg majd a dögalacsony vérnyomásommal elájulok az ágyból kiugorva, vagy pucolhatom a pisis matracot.

11 éve vagyunk együtt, volt már nem kevés mosolyszünettel végződő összezördülés ez idő alatt, és valahogy mindig úgy alakult, hogy én kezdeményeztem a békülést. (Én rosszabbul viselem a békétlenséget meg a "csenddel verést", teljesen felemészt, zsarolható is vagyok vele.) De most nem bírok odamenni pitizni. Többnyire ha lemegy a gőz az agyamról, meg tudom érteni az ő álláspontját, bocsánatot tudok kérni a saját hülyeségeimért és tudunk kommunikálni, de most már vagy egy hete forgatom magamban a dolgokat, és folyton úgy látom, hogy az én vétkem messze eltörpül az övé mellett, a seb pedig, amit okozott, nem gyógyul.

Az a fura, hogy "amúgy" nagyon jó ember, okos, kedves, gyengéd, különleges módon intelligens, lovagias, nem véletlenül vagyok vele, szeretem és tisztelem. Nem ezt vártam volna tőle. Az egója nem kicsi, van is rá alapja, de emellett van benne jó adag alázat is. Hát most mintha csak az egója működne. (Nyilván nem teljes a jellemrajz, nem lehet egy embert vagy egy házasságot pár sorban leírni.)

Alig szólunk egymáshoz már egy hete, szenvedek tőle, amúgy is stresszes ez az időszak, nem hiányzik a plusz idegeskedés.

Ha egyikünk sem hajlandó bocsánatot kérni vélt vagy valós elcseszéseiért, akkor hogy lehet egy ilyen sz@r helyzetből kijönni?

2023. máj. 2. 10:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%
Válás
2023. máj. 2. 10:34
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

Egyik ismerősöm is megunta a férje bszakodásait.

Megfogta a gyereket (ált. isk. gyerek), összepakolta a cuccaikat, kihívta a költöztetőket, és elköltözött (bútorokat is vitte).

Kb egy két hónapig bírta egyedül a férje, addig folyamatosan udvarolt neki hogy menjenek haza. Egy idő után a csaj hazaköltözött a gyerekkel, azóta normális a férje.

Azt hitte a pasas, hogy bármit megtehet a csajjal és nem lesz következménye. Csakhogy a csaj eléggé talpraesett volt és nem hagyta magát. Volt ideje a pasinak egyedül átgondolni, hogy hogyan szeretne élni. Miután rájött hogy hiányzik a családja, átgondolta a saját viselkedését is.

Ezzel nem azt akarom mondani hogy költözz el, de ha a szüleidnél esetleg nyugalmat találsz akkor érdemesebb ott lenni egy kicsit. Jobb mintha folyamatosan stresszelnéd magad.

Viszont azt nem gondolnám, hogy egy felnőtt embert meg tudnál változtatni. Neki magának kellene rájönni, hogy hol hibázik, de amíg te mindent "alátolsz", mindig ott vagy neki, addig ő sem fog a fejéhez kapni, nem fog a hozzáállásán változtatni.

2023. máj. 2. 10:34
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
Én bizony hasonló esetben kikapcsoltam az agyam és levegőnek néztem. Egy idő után elég volt hogy mindig én pitizek meg kérek bocsánatot.
2023. máj. 2. 10:36
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Miért kell egy szr kapcsolatba még egy gyereket szülni? Ezt sose értettem.
2023. máj. 2. 10:36
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem szr a kapcsolat, és nem, nem válok el ennyiért. Most épp pocsék, meg kell javítani.
2023. máj. 2. 10:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Megjavítani? A férjed egy tahó paraszt, aki képes elnézni, hogy a terhes felesége rohangáljon az emeletre, miközben ő lövi a katonákat a Call of dutyban. Ebben az esetben én biztos reptetném a férjemet, mert nincs tekintettel se rám, se egyik gyermekére sem. Valószínűleg a férjed mindig is ilyen volt, de könnyen lehet, hogy a második gyereket se akarta. Ha minden annyira habos babos rózsaszín lenne, akkor nem írtál volna ide ki egy regény hosszúságú kérdést. Nagyon nagy hiba második gyereket vállalni annak reményében, hogy megjavítja a dolgokat. Mert biztos eddig minden tökéletes volt, csak most lett pocsék. Aha, persze.😅
2023. máj. 2. 10:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem volt minden tökéletes, voltak, vannak, lesznek problémák, az élet nem tündérmese. A második gyereket ő jobban akarta, mint én, és eszembe sem jutott, hogy majd a gyerek "megjavítja a dolgokat".

A helyzet adott, ebből kell főzni.

Nem hiszem, hogy egy házasságot az idő 1 ezrelékét kitevő viszályok alapján kéne megítélni vagy végképp leírni, de nyilván nem tudom az elmúlt 10 évünket ismertetni itt.

2023. máj. 2. 10:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Bármit javasoltak, csak véded ezt a lusta, tahó, téged semmibevevő aranyembert. Ok, ezt választottad, ezt kell szagolni, ebben teljesen igazad van, ráadásul úgy, hogy most igyekszel mégszorosabbra venni a kettőtök közötti köteléket. Ő változni így nem fog, sőt, rosszabb lesz, mert majd két gyerek amortizálja az otthonát és az idegrendszerét, sőt, neked is.

Mit akarsz akkor ebből kifőzni? Arra vársz tippeket, hogy terhesség alatt, meg után milyen lazító szert lehet szedni, inni, ami mellett nem fog zavarni mindez? Mondogathatod magadnak vigaszul, hogy az élet nem tündérmese, de ez nem igaz. Az ember maga alakítja az életét, és úgy, hogy abban boldog legyen. Egyébként mi értelme van? Azért élünk, hogy szenvedjünk? Vannak nehézségek, de azokat megoldani kell, viszont sz--ból nem lehet légvárat építeni. Az egyetlen megoldás, hogy befogod a szádat, és a férjed óhaja szerint ugrálsz, és akkor nem lesz se konfliktus, se probléma.

2023. máj. 2. 11:35
 9/14 anonim ***** válasza:
89%
Becsicskultál már rég egy olyan alaknak, akinek sok személyisége van. És most is ez a célod egy kis lázadással megspékelve. A vége úgyis az lesz ami eddig is volt. Ő szarik a fejedre, te meg alázatosan nyalod a szőrös seggét továbbra is, mert nehogy szembe kelljen nézned a valósággal. A férjed nem fog változtatni magán. Semmi érdeke nem fűződik hozzá, hiszen Maris(lehet helyettesíteni) mindig ott lesz neki, bármit is csinál. Függő vagy tőle, de kvára. És ezzel teljesen tisztában van. Nem lehet rajtad segíteni, hiszen most is csak azon jár az eszed, hogy dörgölőzz hozzá. Semmi büszkeség, tartás nincsen benned. Egy házasság nem attól lesz jó, hogy lábtörlőt csinálsz magadból.
2023. máj. 2. 12:33
 10/14 anonim ***** válasza:
92%

A problemadat eleg vilagosan irtad le. A ferjed semmibe veszi az erzedeid, ahogy olvasom a sorok kozott, ez rendszeres. Ezt edukacioval tudna fejleszteni, de gyanitom felnyeritene, ha javasolnad neki. Ugyanez a helyzet a pszichologussal is, boritekolom, hogy nem menne el oda, ha javasolnad neki. Szoval megoldas nem lesz, te megvaltoztatni ot nem tudod, az eszkozkeszleted meg nem alkalmas arra, hogy hatni tudj ra. Neki egy olyan nore van szuksege nagyjabol, mint te, csak nyeld le szo nelkul, amikor problema van. Eddig jo voltal neki, de te is erzed, hogy ez nem mehet tovabb igy. Erzelmileg ki fog csinalni, tonkretesz.

8-as jol vette eszre, a ferjed tavolrol sem aranyember. Az olyanokra hasznaljuk ezt a kifejezest, aki EQ-ban top szinten van. A flegma, lekezelo, erzeseidet annulalo emberrol sut, hogy nem a tarsad. Inkabb az eltarto tiszted. Durvan erzodik a viselkedesebol, hogy ala-fole rendeltseg van. Raadasul szegenyke meg azt se fogja fel, amikor "veszhelyzet" van. Nem erzekeli, hogy a gyerek bajban van. Azt se, hogy te mented meg a gyereket, eron felul, mikozben o szepen gepezget. Ha elcsusztal volna a lepcson es komoly baj lett volna, akkor is te lettel volna a hibas, ezt lefogadom. Azt se veszi eszre, hogy eppen kinyirja a hazassagat, ahogy adagolja a lassan olo merget. A helyzet az, hogy at kene gondolnod, hogy a kovetkezo 20 evben szeretnel-e erzelmileg teljes eletet elni, vagy inkabb ahhoz ragaszkodsz, hogy a gyerekek egy ilyen apa mellett nojjenek fel, atadva a noket semmibe vevo mintait az utodoknak. A lenygyermeknek, hogy tudja hol a helye a csaladban, (ezt toled tanulja meg), a fiunak meg, azt, hogyan kell kutyazni es cseledsorban tartani a not erzelmi zsarolassal. Nagyobb a problemad, mint gondolod. Lassan kezd kinyilni a szemed, es megszunni a latszat a mintaferjrol. Elerkeztel a tagadasi fazishoz.

2023. máj. 2. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!