Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha szeretjük egymást de nem működik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal másfél éve együtt vagyunk. Most egy nagyon stresszes időszakomat/időszakunkat éljük. Én ezt nagyon rosszul kezelem, rengeteget árt a mentális egészségemnek és ez kihat a kapcsolatunkra, illetve az sem segít hogy már mindketten sokkal szókimondóbbak is vagyunk, nincs erőnk szépen megfogalmazni valami bántó, esetleg sértő dolgot, így ez még olaj is a tűzre. Persze megbeszéljük, de érezhető a feszültség a levegőben még ezek után is.

A konfliktusok úgy 90%-ban az én hibám, mert nagyon rosszul kezelem a stresszt és nagyon látszik a hangulatom az arcomon, úgyhogy még titkolni sem tudom hogy minden rendben. Ha találkozunk csak testben vagyok ott, nem lehet velem normálisan kommunikálni, könnyen ideges leszek. Ez is közrejátszik abban, hogy egyre gyakrabban hozza fel a párom hogy nem illünk össze, nem passzol a jövőképünk, jobb lett volna hogy ha csak barátok maradunk ami nekem még egy plusz stressz forrás. Holnap lesz egy remélhetőleg hosszú beszélgetésünk ezzel kapcsolatban, de félek hogy még jobban összekapunk.

Nagyon szeretem őt, de nem bírom ezt a folyamatos stresszt és kezdem feladni.

2023. ápr. 30. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Őt szereted vagy azt a biztonságot amit egy hozzád sokkal jobban illő embertől is megkaphatsz majd?

Nem akarlak elkeseríteni, de egy rossz kapcsolatnak előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de vége lesz. Nem csak szimplán szeretet de szerintem tisztelet is az a másik felé hogy nem rabolod tovább az idejét.

2023. ápr. 30. 18:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Előző kapcsolataink után egymást raktuk össze. Nagyon kötődünk egymáshoz ezért. Csak ahogy fáradok már azon is robbanok ha meg kell ismételnem magam mert nem értette tisztán amit mondtam. Így ő is ideges lesz és kezdődik is a vita...
2023. ápr. 30. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy kötődtök, de szerintem jobb lesz ha egy szép emlékként tudsz majd erre emlékezni. Lehet valaminek a hatására változtál, ő meg nem tud téged kezelni, vagyis a leírtak alapján ez inkább kölcsönös dolog. Kár lenne tönkretenned magadat és őt is.
2023. ápr. 30. 18:56
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Ha bajban csak púp a hátadon mi lenne nehézségekben?
2023. ápr. 30. 19:15
 5/7 anonim ***** válasza:

A stressz a probléma, nem a kapcsolat. A stresszt kellene offolni, de kérdés mi okozza. Lehetne melletted a legtökéletesebb társ is, most a stressz miatt bármilyen kapcsolat esélyes, hogy elromlana. Erről nem a másik tehet. Főleg, mert alapból őt szereted, és vele szeretnél lenni.

Tartsatok egy hosszú hétvégét, és csak egymással foglalkozzatok.

De momdok mást. Ha ezt a vihart túléli a kapcsolat, akkor elég sok mindent túl fog élni később is.

2023. ápr. 30. 19:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Bocsánat hogy nem írtam le, a stresszt a vizsgaidőszak okozza. Nekem fontos hogy minél jobban sikerüljenek, és június végén lesz az utolsó. Ő már a nagyjával végzett, rajta nincs akkora nyomás.

2023. ápr. 30. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nem érti meg, hogy neked fontos a vizsgaidőszak, akkor szakíts! Önző dög, aki nem érdemli meg, hogy ő érte szenvedj!
2023. ápr. 30. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!