Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan vagyok kiakadva, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan vagyok kiakadva, vagy én vagyok az ufó?

Figyelt kérdés
A férjem is olvassa, szerinte én teljesen rosszul látom a dolgot, és szívesen megkérdezne róla másokat is. Nagyobbik, 3,5 éves kislányunk beteg, a picivel (1,5 éves) próbáltam egyszerre altatni őket ma délután. A nagy épp elaludt, de nagyon nyűgösen, nehezen, a pici pedig a másik szobában hamar felébredt. Bementem visszaaltatni, az ölemben aludt épp vissza (szopizott), mikor a nagyobb megébredt, és elkezdett utánam sírni, rimánkodni. Próbáltam átsuttogni neki, hogy most nem tudok menni, majd ha elalszik a pici. Közben bejött a férjem, aki kint munkálkodott addig az udvaron. Megörültem, hogy rá tud nézni a nagyra, esetleg megnyugtatni. Ahogy elment a nyitott szobaajtó mellett, benézett, én meg mondtam neki, hogy nézze meg, mit csinál a nagy. Hallotta, de teljesen figyelmen kívül hagyva (látszott rajta, hogy ideges valami miatt) kiment. Mikor később bejött, megkérdeztem, hogy ezt mért kellett. Az egy dolog, hogy engem levegőnek néz, de itt a gyerekekről volt szó. Szerinte ő ideges volt épp, és nagyon benne volt valamiben (épp a szerelőt akarta visszahívni), és szerinte nem igaz, hogy az ember ne engedhetné meg magának, hogy néha ne vegyen tudomást a másikról, csak menjen a dolgára. Szerinte én hülyén látom a dolgokat. Ebben is... Általában ez a dolgok menete azzal kapcsolatban, ha engem valami bánt. Sosem ő hibázik, a baj az, hogy én kezelem rosszul a dolgokat, hisztizek, megsértődök (mert imádok megsértődni), stb. Én vagyok a szemét most is, hogy ki vagyok akadva, azt mondta, nem akar állandóan az én sértett egómmal foglalkozni, ahogy fogalmazott. Tűnhet ez bagatell dolognak, persze csak a jéghegy csúcsa. Nekem sem az a bajom, hogy épp nem szólt vissza (olyan jó lenne, ha azt mondaná, ne haragudj, ideges voltam, legközelebb figyelek), hanem hogy az az állandó narratíva, hogy ha megbánt, én vagyok a túlérzékeny, ha dührohama van, és szólok (akár csak annyit, hogy nyugi), én nem kezelem jól, nekem kéne jobban hallgatnom olyankor. Sokszor azt érzem, megőrülök, annyira nem tudom már, az én valóságérzékelésemmel van-e tényleg ekkora gond... Nekem kéne segítséget kérnem, akár pszichológustól? Szerinte igen. Nagyon kíváncsi vagyok, kívülállóként milyennek tűnik akár csak egy ilyen hétköznapi helyzet. Próbáltam teljesen racionálisan leírni...

2023. ápr. 24. 16:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13%

Te toltad túl.

Nem igaz, hogy a férjed levegőnek nézte a kérésedet. Hallotta, hogy a gyerek csendben van. Minek ment volna akkor be hozzá? Lehet, hogy az elalvás szélén levő gyerek pont akkor ébredt volna fel. Te kértél tőle olyat, amit az adott helyzetben nem volt célszerű teljesíteni. És a sértett egódat illetően is igaza van. Nem azon bosszankodsz most sem, hogy a gyerek, szegény, sírdogált mert nem ment be hozzá az apja, aki megvigasztalta volna. (Hiszen nem sírdogált.) Hanem azon, hogy a férjed nem teljesítette az utasításodat. Hogy az utasításod ésszerű volt-e vagy sem, az neked mellékes.

Kérdező, arról van szó, hogy a férjed célorientáltan gondolkodik. Akkor lett volna értelme benéznie, ha a gyerek sír. Nem sírt, tehát nem nézett be. Te meg elvárás-logika alapján gondolkodsz: kértél valamit és nem teljesítette, sőt utólag sem érzi úgy, hogy teljesítenie kellett volna.

Én ezt játszmázásnak érzem. Lehet, hogy nem tudatos, de játszmáztok egymással.

Jó lenne párterápiára mennetek, mert alapvetően nincs nagyobb baj, csak rosszul kommunikáltok és ez sok felesleges sértődést és konfliktust szül köztetek. És hosszú távon megrontja a házasságotokat.

2023. ápr. 24. 18:35
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

11#

Te végig olvastad, hogy ez nem egyszeri eset? Full hisztis és túlérzékeny nőnek tekinti, figyelembe se veszi őt, ez nem kicsinység, meg játszmázás, ez gaslighting. Nagyon komoly dolog!

2023. ápr. 24. 18:45
 13/16 anonim ***** válasza:
94%

#11 "szerinte nem igaz, hogy az ember ne engedhetné meg magának, hogy néha ne vegyen tudomást a másikról, csak menjen a dolgára"

A férj maga elismerte, hogy levegőnek nézte a feleséget. Az meg, hogy csendben maradt a 3 éves, egyáltalán nem azt jelenti, hogy békésen alszik, ezért kell ránézni.

2023. ápr. 24. 19:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti, köszönöm a választ. Nem hallotta, hogy mit kérek tőle. Csak azt hallotta, hogy valamit beszélek. És igen, pocsék érzés, ha az ember segítséget várna, és bízik benne, hogy kap, konkrétan tényleg levegőnek nézik. Beszélek ott valamit, de kit érdekel, nem is kíváncsi rá, hogy mit. És igen, érdekel az is, ha adott esetben a gyerekkel nem foglalkozik. De egy házasságban hadd érdekeljen az is, ha engem bánt meg. És talán nem olya hatalmas bűn néha a saját sértett egómmal foglalkozni. Nem estem neki, csak egyszerűen próbáltam kommunikálni felé, hogy ez nem esett jól. Nem is ez az adott dolog esett olyan rosszul, hanem hogy rendszeresen én vagyok a hülye, ha az érzéseimet próbálo kommunikálni felé, nem bántóan. Igyekszem asszertívan kommunikálni, hidd el, de már kifogyott az eszköztáram. És persze, nyilván már játszmázunk is egymással, nem egyszerű, de nagyon szeretnék megoldást találni.
2023. ápr. 24. 19:01
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Erre a megoldás egyedül, pszichológus/pszichiáter, párterápia és legvégső sorban a válás segíthet.
2023. ápr. 24. 19:10
 16/16 anonim ***** válasza:
92%

Nincs ilyen, soha nincs ilyen, hogy MINDIG csak egyvalaki a hibás es a másik meg soha. A férjednek rohadtul kényelmes, hogy csak annyit mondjon, folyton hisztizel, es erre fogva soha semmit ne kelljen komolyan vennie abból, amit mondasz. Szerintem most egy kicsit túltolod, de csak azért, mert már annyiszor voltal leszarva, elbagatellizálva, hogy nagyon lent van az ingerküszöböd. A férjed, ha férfiként akar viselkedni es nem dackorszakos óvodásként, akkor figyeljen oda arra, amit a felesége mond és gondolja végig, akkor is, ha szerinte az "hülyeség", ugyanis a feleségének fontos az a valami, és egy igazi felnőtt férfi törődik azzal, hogy mit erez a felesége. Te pedig vegyél egy nagy levegőt és lépj egyet hatra, ha a férjed változni próbál, akkor te pedig próbálj türelmesnek lenni vele.

Ha nem változik, ha meg sem próbálja, akkor ennek a házassagnak annyi. Én nem tudnék szexuálisan kívánni, férfinak tekinteni egy infantilis embert, aki mindent annyival intéz el, hogy én hisztizek.

2023. ápr. 25. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!