Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg ennyire gyakori a válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire gyakori a válás?

Figyelt kérdés
Mostanában akárhányszor találkozok ismerősökkel, mindegyik vagy most vált el, vagy válófélben van. A hónapban kb 7 olyan emberrel találkoztam, akik elváltak. Én még csak 25 éves vagyok, de ámulok azon hogy sok ember 10-20 éves házasságból, egyik napról a másikra szemrebbenés nélkül kilép.

2023. ápr. 15. 02:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

A nagymamám (80) 2x vált el és a papámat is el akarta hagyni anno.

Anyám (54) is 2x vált el igaz ő 2 házasodott a mostani férjével.

Tesóm szintén elvált (36n) 1x 2 gyerekkel, mondta azt, hogy elég.

Nálunk mindig a nők mondják, hogy elég.

2023. ápr. 15. 08:55
 22/27 Lazy Lover ***** válasza:
44%
Igen pontosan ezért nem házasodok össze senkivel az ismerőseim 90 %a elvált csak csóró gyerekeket sajnálom hogy család nélkül kell felnőniük de gondolhatod mi lesz belőlük ha fel nőnek egy lelki roncs
2023. ápr. 15. 09:15
 23/27 anonim ***** válasza:
76%
Igen, gyakori és tényleg a nők kezdeményezik általában. Ennek viszont az okai elsősorban gazdasági jellegűek, mert régen a nők nem dolgoztak, jobban ki voltak szolgáltatva a férjüknek, ma meg önállóan is megtudnak élni, így boríthatják a házasságot, ha úgy érzik már nem felel meg nekik. Meg az is érdekes kérdés, hogy egyre tovább élünk és egyre több ideig kéne kibírni a másikat, ami nem egyszerű. Régen kb meghaltak az emberek addig, amikor most elválnak.
2023. ápr. 15. 11:04
 24/27 anonim ***** válasza:
83%

Igen a környezetemben is sok volt a válás és mindig a feleség lépet le.

Nálam is ez volt a helyzet hiába probáltam megadni mindent neki nem volt elég.

Nem voltam alkoholista sőt egyáltalán nem iszom nem vertem nem veszekedtem volt mellék állásom a pénzt mindig haza adtam és még sem voltam jó.

És csodálkozik,hogy mindenki haragszik rá a gyerekeket nem látta amiota elment nem is igen beszélnek.

A mostani pasija 10 ével idősebb gazdag agglegény.

Ugylátszik a pénz többet ér a családnál de remélem egyszer pofára esik.

2023. ápr. 15. 11:49
 25/27 anonim ***** válasza:
54%
Mo.-n nem tudnak a zemberek egymással mit kezdeni, így igen sűrű ma a válások száma.
2023. ápr. 15. 16:14
 26/27 anonim ***** válasza:
Pár éve olvastam erről tanulmányt, ahol azt hozták ki, hogy a gyerek elhelyezése miatt kezdeményeznek a nők többször válást. Akkor Szlovénia volt talán az ellenpélda, ahol bevezették a váltott felügyeletet, és onnantól a válást kezdeményezők aránya is eltolódott 3-4 év alatt. Még mindig a nők voltak többen, de nem jelentősen. De lehet, hogy az országot rosszul mondom.
2023. ápr. 17. 02:13
 27/27 anonim ***** válasza:
35%

21-ik század hozománya. Így lett kitalálva, korunk arról szól, hogyan lehet az embereket szembeállítani egymással. Ez tökéletes ahhoz, hogy a következő generáció már iránymutatás nélkül tengődjön a világba, így az egész öngerjesztő. Aztán olyan gazdasági és társadalmi környezetbe helyezi az embereket, ami egy önző, tapisó, könyöklő lénnyé változtatja őket. Persze a luxus lehetőségét megvillantja. Az internet sem értünk van, az a kis szórakozás elenyésző, ami a lenyeget illeti! Az emberek idejének nagyrészét leköti, vásárlásra ösztönzi őket, tökéletes a folyamatos agymosáshoz, végtelen lehetőségeket kínál a párkereséshez, a félrelépésekhez, központi nevelő szerepet tölt be a család helyett. Elveszi az emberek idejét egymástól, elszakítja a természettől, gamis önértékelést alakít ki. Sorolhatnám még!

A házaspárok az egymás mellett élés, a kötelező szex, a felszínes kommunikáció mellett mikor dolgoztak együtt? Nem wellnessezni kellene járni meg párterápiára, hanem pl. közösen dolgozzanak végig egymás mellett egy napot. Aranyat ér!

2023. ápr. 17. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!