Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem rá a barátnőmet a fogyásra?
Jó oké, erős a kérdés, de tűröm a kritikát. De…!
Amig eddig 65-68 kiló volt, most már a 7x felett van és szerintem közel áll a 80 kg-hoz. Sajnos a szép szó, a finom célzások nem használtak és már az otthoniak is szóvátették, hogy ez eddig nem így ment..
Ha meg picit durvábban szólok, akkor le vagyok ordítva.
Kicsit azt érzem, hogy elkényelmesedett ebben a párkapcsolatban, nem érdekli, hogy csinosnak találjam. Amíg ismerkedtünk (2 éve) addig rendszeresen járt futni, stb., hogy jobb formában legyen. Most meg bepunnyadt..
Mondtam neki, hogy ha esetleg nem lenne párkapcsolata, ne adj isten szétmennénk tuti megint visszatérne a helyes táplálkozáshoz és a sporthoz.
Számomra nem ez a megoldás, de valamit ki kell találjak, ha már az egészsége védelmébe is. Ötletek?

Azért az gáz,hogy ha meghízik az egyik fél,már veszélybe kerül a kapcsolat.
Micsoda igaz érzelmek,amik a belső értékekre épülnek...
És ha terhes lenne esetleg?
Mert elhiheted akkor nem csak majdnem 80 kilo lenne.

17-es, igen, veszélybe kerülhet a kapcsolat, ha az egyik fél elhagyja magát, és lesz..ja, hogy tetszik-e a másiknak. Egy kapcsolatnak a fizikai vonzalon is része. És ha valaki 2 év alatt 15 kg hízik, akkor az folytatni fogja 90 kg-ig is. És terhesség alatt sem kötelező elhízni. Én 14 kg szedtem fel a terhesség alatt, mégsem volt rajtam túl sok felesleg, és hamar le is adta a 4 kg pluszt.
Egyedül kamasz koromban jött fel rám nagyobb súlyfelesleg. És nekem is az segített, hogy a családom beszólt. Persze megsértődtem, mivel igazuk volt. Fél év alatt le is adta a felesleget. Azóta is tartom a súlyomat, pedig már nem vagyok fiatal.

Igen, fizikai vonzalom nélkül nem fog működni egy kapcsolat, nem tudom, mi ezen a meglepő. De ez nem azt jelenti, hogy 1 kiló se jöhet fel soha, vagy nem lehet olyan időszak, amikor nincs toppon az ember. De erről tudni kell beszélni. Itt is, ha a másik fél elmondaná, hogy mi a problémája, és azt elkezdenék megoldani, akkor nyilván a kérdező is türelmesebb lenne. De ha az egyik fél csak hízik, és hízik, a kritikától pedig csak támadni kezd, az a kapcsolat halálra van ítélve. És persze, mindenre IS lehet fogni, betegség, trauma, unalom, a másik nem törődik vele...stb. De végeredményben mind az egyén felelőssége, és nem törődömsége. Ha beteg vagy: menj orvoshoz, és addig keresd a megfelelőt, amíg sikerül kontroll alá fogni a problémát. Ha trauma: dolgozd fel, ha egyedül nem megy, kérj segítséget. Senkinek sem jó, ha kényszeresen viselkedik valami ok miatt, márpedig a túlevés is az. A többi pedig teljesen tisztán párkapcsolati. A lényeg, hogy egyik esetben sem megoldás a duzzogás, és tovább zabálás. Igenis illene megtanulnia egy felnőtt embernek problémát kezelni és kommunikálni.
Kérdező, én egy utolsó őszinte beszélgetést adnék a helyedben a dolognak. Biztosítanám, hogy támogatom, bármi is a baj, de beszéljen velem, és keressünk megoldást. Ha nem, akkor ennek itt vége. Fájdalmas lecke, de talán egyszer megtanulja.

1. Szokás szerint nem tudjuk, hogy a kérdező párja hány centihez annyi kiló, amennyi. A kérdező persze saját magáról jó adatokat ad meg: "189 cm magas vagyok, 87 kg". (Tisztában vagyok azzal, hogy a magasság + súly sem elegendő információ, de azért némi támpontot ad.)
2. 18-as mindent leírt, amit érdemes volt.

Ez nem egyszerű dolog, főleg az egészsége miatt nagyon fontos lenne, ha lefogyna.
Ezt tapasztalatból írom, én pajzsmirigy beteg vagyok, tizenévesen lettem az, vagy amúgy is az voltam, (hasimoto) nem tudom, de 15-évesen derült ki.
Mar akkor is elhízott voltam, és rengeteget szenvedtem a súlyfelesleggel.
Bár az én családomban ez borítékolható volt, mert sokan pajzsmirigy betegek, és cukorbetegek is, így én is cukorbeteg lettem az idő elteltével, főleg azért is, mert nem tudtam lefogyni, de tinezévesen nem is volt erre lehetőségem. A szüleim "így szerettek" nem segítettek abban, hogy egészségesen egyek, fogalmam sem volt egyébként, hogyan kell egészségesen fogyni.
Azóta eltelt 10-év, férjhez mentem, a súlyfelesleggel mai napig küzdök. Úgy 3-éve elhatároztam magam (akkor derült ki hogy cukorbeteg vagyok) hogy én ezt a folyamatos leépülést megakadályozom, és életemben először lefogok fogyni, teljesen, és egészségesen.
Azóta 30-kgt fogytam. Bár, még nem teljes a kép. Még szeretnék fogyni, én nagyon kórosan elvoltam/vagyok hízva, 130-kg voltam mikor fogyókúrázni kezdtem. Még szeretnék 30-at fogyni.
Azért írom le mindezt, mert látod, nem fogytam le időben, és cukorbeteg is lettem. Lehet cukorbeteg lettem volna mondjuk idősebb koromban így is úgy is, de nem huszonévesen. Nehogy a barátnőd is beteg legyen... Sok dolgot befolyásolnak ezek a betegségek.
Illetve a kapcsolat margójára, én megértem hogy neked már nem annyira vonzó így ő, nem tesz úgy érte hogy szépnek lásd. Bár, én nem ugyanezt tapasztaltam, az én férjem tényleg, mindenhogy szeret engem. Mikor 130-kgra híztam, akkor is az egészségem miatt aggódott, de ugyanúgy szeretett és kívánt. Pedig a 130-kg, az egy súlyosan elhízott személy a 165-centihez. De, alapvetően nagyon büszke rám hogy 30-kgt leadtam, és egyébként nagyon látványos is, sokkal csinosabb vagyok, nyilván, egészségesebb.
De nem érzem úgy, hogy jobban kívanna, mint évekkel ezelőtt. Ugyanúgy szeret, viszont jobban felnéz rám, büszkébb rám, és már ezer is megérte.
Én is azt tanácsolom, hogy ülj le vele, beszéld ezt meg vele szépen, ne orditozas legyen a vége. Engem is sokan csesztettek a súlyom miatt, szomorú voltam miatta, de nem ez miatt kezdtem el fogyózni. Próbálj rávilágítani arra, hogy ebből betegségek is kialakulhatnak, és csak nem szeretne ilyen fiatalon pl cukorbetegséggel küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!