Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan sértődik meg, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan sértődik meg, hogy nem megyek betegen a családjához?

Figyelt kérdés
A párom szülei vidéken laknak és nagyon ritkán látjuk őket, ünnepekkor szoktunk utazni, ami a páromnak nagyon fontos. Ma mennénk, de én lebetegedtem, és kijelentettem, hogy így nem megyek. A párom teljesen felhúzta magát, hogy csak egy nátha, én lejáratom őt, mert amúgy is szoktak nevetni a szülei, hogy milyen kis kényes pesti lány vagyok, nem győz védeni. És, hogy a testvérének a felesége is beteg, de mégis megy, meg a szülei azt mondják, nem zavarja őket, ha náthásan megyek, be is készülnének sok zsepivel, ők nincsenek cukorból, van immunrendszerük. Én ekkor már kiabáltam vele, hogy NEM ÉRDEKEL, én NEM megyek és kész. Erre vérig sértődött, hogy önző vagyok, és amint le le mosva a porondról a kifogásom, egyből "rikácsolok", és, hogy ő igenis megy, ha kell nélkülem. Holott azt egyszer sem mondtam, hogy ő ne menjen, egyáltalán nem sértődöm meg.

2023. ápr. 7. 13:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#10 “Én ekkor már kiabáltam vele, hogy NEM ÉRDEKEL, én NEM megyek és kész.”
2023. ápr. 9. 16:20
 12/13 A kérdező kommentje:
Ez nem értékrendi konfliktus, hanem szimplán nem megyek betegen sehová.
2023. ápr. 11. 13:11
 13/13 anonim ***** válasza:
62%

#12 Ezt hívják értékrendi konfliktusnak.

“ én lejáratom őt, mert amúgy is szoktak nevetni a szülei, hogy milyen kis kényes pesti lány vagyok”

Vs.

“ nem megyek betegen sehová.”

Szerintük egy nátha nem indokolja, hogy ne menj a családi rendezvényre, szerinted meg igen. Nem most nem volt kedved, ahogy kivettem, ők meg nem most az egyszer mondták azt, hogy menned kell, hanem ez mindig is probléma lesz, mert eltérő az értékrendetek.

Szerinted az a fontos, hogy ilyenkor a beteg embert ne terheljük, pihenje ki magát, gyógyuljon meg. Szerintük az a fontos, hogy ott legyél a családi rendezvényen, akkor is ha utána lassabban gyógyulsz meg végig szarul érzed magad, mert nem vagy jól.

Mi más ez, ha nem eltérő értékrend? :)

2023. ápr. 11. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!