Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan adjam a tudtára a barátnőmnek, hogy nekem több idő elmegy a tanulmányaimra mint neki, mert amire én járok az nem alibi egyetem alibi szakja?
Főállásban dolgozom, mellette pénzügy mesterszakon tanulok, már az utolsó félévemben vagyok, viszont mióta együtt vagyunk folyamatosan csesztet, hogy túl sok időt ölök bele a tanulmányaimba, biztos lehetne ezt kevesebb energiabefektetéssel is.
Ő a Kodolányin közösségszervező szakra jár, mellette 20 órában cukrászdában dolgozik.
Már mondtam neki többször, hogy hát én mesterszakra járok, azért az nehezebb, ne a saját szakjából induljon ki, meg ez pénzügy, azért mély témakör, de folyamatosan cseszeget, hogy sosem érek rá, ami nem igaz, csak kevesebbet érek rá, nem állok minden nap rendelkezésre, hogy akkor csináljunk valamit.
Most legutóbb azon vesztünk össze, hogy nem akartam menni színházba művelődni, hogy a szavaival érjek, mert holnap lesz szakdolgozati konzultációm, és azzal kell haladnom.
A fejemhez is vágta, hogy akkor elmegy egy szaktársával, furcsa mód Ő is főállásban dolgozik, és ráér.
Már kezd nagyon nagyon idegesíteni, legszívesebben megmondanám neki, hogy cseréljünk 1-2 hétre munkahelyet és egyetemet, azt sem tudom egyáltalán hogyan helyezteti az én szakomat meg az övét egy lapra, a legutóbbi tárgyán újságokból kellett kivágni 20db embert, és megkaptad rá a megajánlott ötöst, ennyi teljesíteni egy tárgyat, oké a pénzügy mesterszak sem egy orvosi/mérnöki/informatikai vagy ügyvéd szak de azért na :D
Hát figyu, én is pénzügyön végeztem, és meglep, hogy ennyire keménynek találod.
Ettől függetlenül ha nem értitek meg egymást, akkor kár a gőzért.
Anno mikor joghallgató voltam, nekem is volt egy ilyen párom.
A múlt időn van a hangsúly.
Szerintem felesleges energia és időpocsékolás ez a kapcsolat, soha nem fogja megérteni a későbbiekben sem, ha a jövődbe fektetsz időt és energiát (munka,tanulmány,nyelv,stb.).
Mennyire komoly ez a kapcsolat? Hány évesek vagytok, mióta vagytok együtt?
Sajnos egyet kell értenem az előzőekkel: ez a kapcsolat nem fog működni.
Önmagában az, hogy valakinek több ideje van, mint a másiknak, és szeretne több programot a párjával, az érthető, és valóban konfliktus-helyzetet szül.
No de mik lenne a normális (előrevivő, konstruktív) viselkedés?
1. Először is megérti a te helyzetedet. Lehet, hogy boldogan mennél te is, csak nem teheted, mert tanulnod kell.
2. Elmegy egy szaktársával, de nem cirkuszolva és rád megsértődve. Gondolom, önmagában azzal nincs kifogásod, ha mással csinál programot, ha te nem érsz rá.
3. Fölfogja, hogy EZ AZ UTOLSÓ ÉVED! Most van április eleje. Kb. 2-3 hónapig tart még ez az állapot, majd véget ér az államvizsgával, és onnantól több időd lesz rá. Aki ideiglenesen 3 hónapra nem képes ezt elfogadni, az egy alkalmazkodásra képtelen alak, aki mindig hisztizni fog, ha egy pillanatra is ki kell lépnie a komfortzónájából. Ilyen emberrel együtt élni nem lehet (ill. lehet, csak borzalmas rossz).
Mittudjamén, én is pénzügyet végeztem, de nem haltam bele a tanulásba. Ettől függetlenül, ha a párod ezzel csesztet, akkoe később mással is fog. Majd utána minek dolgozol annyit, minek van hobbid, stb.
Semmi jó nem lesz ebből.
34N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!