Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek mi a megoldás, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi a megoldás, ha nem tudom elfogadni, hogy a párom tartja a kapcsolatot az exével?

Figyelt kérdés

Elég régi kapcsolatról van szó, viszont sokáig együtt voltak, és a párom saját bevallása szerint évekig futott még a lány után, nem is volt utána komolyabb kapcsolata amíg velem meg nem ismerkedett. Azt mondja, azért beszél vele még mindig, mert már "tét" nélkül el mer mondani bármit a csajnak, mivel ha ő azt mondja, hogy oké, most olyat mondott a párom, hogy ő ezek után többet nem akar beszélni vele, akkor ez van, túléli, míg ha pl. én mondanám ezt neki, az nyilván nagyon megviselné.

Viszont az a baj, hogy én ezt nem tudom elfogadni, hiába próbálom. Még csak fél éve vagyunk együtt, de én már most nagyon szeretem a páromat és kezdem úgy érezni, hogy vele le tudnám élni az életemet (ami nekem nagyon nagy dolog, mert az előző kapcsolatomban sosem jutottam el erre a pontra), már azon is gondolkodtam, hogy az összeköltözést szóbahozom, viszont most elbizonytalanodtam, mert nem akarom, hogy folyamatosan azon kelljen aggódnom, hogy most vajon annak a lánynak írogat-e, hogy vajon találkozgatnak-e a hátam mögött, stb. Nem akarok attól tartani, hogy ha szarul érzi magát valami miatt a párom, akkor ehhez a lányhoz fog futni ahelyett, hogy én tudnám őt támogatni és meghallgatni. Végülis erről kellene, hogy szóljon egy párkapcsolat, nem? Hogy megnyílunk egymásnak, megmutatjuk a jót és a rosszat is, és kölcsönösen ott vagyunk a másiknak.

Nehezen tudom feldolgozni magamban ezt az egészet, mert alapvetően nem vagyok féltékeny típus, de most már eljutottam oda, hogy ahányszor pittyeg a párom telefonja, rögtön azon pörög az agyam, hogy vajon az exe ír-e neki... Ha simán csak egy lány barátról lenne szó, az nem zavarna, nekem is van pasi barátom, de köztünk sosem volt semmi, már rögtön az elején le lett tisztázva, hogy semmit nem akarunk egymástól, és ha a párom azt kérné, akkor akár az egész messenger beszélgetésünket odaadnám neki, hogy nézze meg, tényleg nincs benne semmi titkolnivaló. A legutóbbi exemmel is beszélgettem még egy darabig, de az is csak annyi volt, hogy pár hetente küldtünk egymásnak egy-egy mémet vagy macskás képet, és azóta már vége is az egésznek, letiltottam az illetőt, többet nem fogok vele beszélni. Viszont úgy érzem, hogy ez más tészta, hogy valaki rendszeresen az exével lelkizget.

Őszintén, ti mit csinálnátok a helyemben? Köcsög lennék, ha ultimátumot adnék neki, hogy vagy én vagy az ex? Sosem voltam híve az ilyeneknek, de mostanában szó szerint álmatlan éjszakáim vannak emiatt, és tudom, hogy ha nem változik valami, akkor előbb-utóbb úgyis szakítás lesz a vége. Arra gondoltam, még leülök vele egyszer beszélni erről, hogy több információt megtudjak arról, hogy milyen gyakran beszélgetnek, pontosan milyen témákról, meg hogy találkozni is szoktak-e, de őszintén szólva nem igazán látok rá esélyt, hogy utána meg fogok nyugodni, szerintem csak még idegesebb leszek, ha esetleg megtudom, hogy napi szinten beszélnek vagy találkozgatni is szoktak.

2023. márc. 20. 07:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az újabb válaszokat!

"Ha úgy gondolta, hogy nem gaz, amit csinál vagy téged nem zavarna, akkor mégis miért nem mondta el?" - Erre nem is gondoltam eddig, de elgondolkodtató. Egyébként azzal magyarázta, hogy korábban nem beszélt róla, hogy nyilván az ember nem azzal kezdi az ismerkedést, hogy milyen traumákat okoztak neki a régi exei. Ezt mondjuk meg is értem, de nyilván itt most nem csak erről van már szó.

2023. márc. 20. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A volt párom állandóan beszélt és programokat csinált az exével. Tönkre is ment emiatt a kapcsolatunk, mert nem álltak le, én meg nem asszisztáltam hozzá, mert szerintem ez nem normális dolog.
2023. márc. 20. 12:05
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

"Még csak fél éve vagyunk együtt, de én már most nagyon szeretem a páromat és kezdem úgy érezni, hogy vele le tudnám élni az életemet (ami nekem nagyon nagy dolog, mert az előző kapcsolatomban sosem jutottam el erre a pontra), már azon is gondolkodtam, hogy az összeköltözést szóbahozom"

Majd eltelik pár óra, és néhány vadidegen véleménye alapján már meg is győzted magad, hogy futva menekülj. Hát öcsém (húgom), neked sem lesz könnyű életed ezzel a mentalítással. Először, látszik hogy irdatlan önbizalomhiányod van, emiatt van a féltékenykedés. Másrészt a párod nagyon ragaszkodó típus ez látszik, de ha a szokásos öngyilkos női "praktikákat" el tudnád hagyni, kezeltetnéd az önbizalomhiányodat és nem féltékenykednél, akkor lenne esély arra, hogy beléd szeret még jobban is mint az exébe, és akkor talán már lenne esélye ennek a leélné vele az életed. Persze lehet egyik párkapcsolatból a másikba ugrálni és várni a tökéletest, aztán a saját tökéletlenségünket nem venni észre, csak aztán 35 évesen már elfogynak a jelöltek. Egyébként miért nem a párodnak mondod el ezt amit itt őszintén leírtál, hogy mennyire szereted őt, de ez téged nagyon zavar. Nem kell ultimátum (soha senkinek), de ha van normális a párod akkor ezt meg fogja érteni.

2023. márc. 20. 12:54
 14/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó kommentelő, azért nem minden úgy van, mint ahogy írod.

"Majd eltelik pár óra, és néhány vadidegen véleménye alapján már meg is győzted magad, hogy futva menekülj." - Nem fogok szó nélkül futva menekülni, le akarok ülni beszélni vele erről, csak szeretném mások véleményét is hallani előtte, mert az segít összeszedni a gondolataimat.

"Először, látszik hogy irdatlan önbizalomhiányod van, emiatt van a féltékenykedés." - Abban igazad van, hogy van mit dolgoznom az önbizalmamon (járok is terápiára rendszeresen), viszont nem gondolom, hogy ettől betegesen féltékeny lennék. Az a legkevésbé sem zavar, ha a páromnak lány barátai is vannak, vagy más helyzetben még az sem, ha egy-egy exszel tartaná a kapcsolatot, csak a fent leírt körülmények miatt zavar a dolog.

"Persze lehet egyik párkapcsolatból a másikba ugrálni és várni a tökéletest, aztán a saját tökéletlenségünket nem venni észre, csak aztán 35 évesen már elfogynak a jelöltek." - Nem ugrálok egyik kapcsolatból a másikba, eddig konkrétan egy komoly kapcsolatom volt csak, ami majdnem öt évig tartott. Egyébként a volt párom egyik nagyon közeli barátja is egy nő volt, aki régen ráadásul tetszett is neki, de az nem zavart kicsit sem, teljesen más helyzet volt.

Egyébként miért nem a párodnak "mondod el ezt amit itt őszintén leírtál, hogy mennyire szereted őt, de ez téged nagyon zavar." - El fogom mondani neki, csak előtte át akarom gondolni, és szeretnék más véleményeket is hallani. Gondolom az egyértelmű, hogy nem teljesen értek egyet a kommenteddel, de attól még köszönöm a választ, minden perspektíva segít!

2023. márc. 20. 13:23
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondja, azért beszél vele még mindig, mert már "tét" nélkül el mer mondani bármit a csajnak, mivel ha ő azt mondja, hogy oké, most olyat mondott a párom, hogy ő ezek után többet nem akar beszélni vele, akkor ez van, túléli"

Egy, tehát neked nem mond el mindent, neki igen. Itt már instant dobnám.

Kettő, mégis mi lehet az, ami miatt egy "lelkitárs" többé ne akarna vele beszélni? Ez is elég rossz jel.

Bűzlik ez az egész, egy napig sem tűrném tovább. Aki egy kicsit is szeret az nem tesz ki ennek.

2023. márc. 20. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!