Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi a megoldás, ha nem tudom elfogadni, hogy a párom tartja a kapcsolatot az exével?
Elég régi kapcsolatról van szó, viszont sokáig együtt voltak, és a párom saját bevallása szerint évekig futott még a lány után, nem is volt utána komolyabb kapcsolata amíg velem meg nem ismerkedett. Azt mondja, azért beszél vele még mindig, mert már "tét" nélkül el mer mondani bármit a csajnak, mivel ha ő azt mondja, hogy oké, most olyat mondott a párom, hogy ő ezek után többet nem akar beszélni vele, akkor ez van, túléli, míg ha pl. én mondanám ezt neki, az nyilván nagyon megviselné.
Viszont az a baj, hogy én ezt nem tudom elfogadni, hiába próbálom. Még csak fél éve vagyunk együtt, de én már most nagyon szeretem a páromat és kezdem úgy érezni, hogy vele le tudnám élni az életemet (ami nekem nagyon nagy dolog, mert az előző kapcsolatomban sosem jutottam el erre a pontra), már azon is gondolkodtam, hogy az összeköltözést szóbahozom, viszont most elbizonytalanodtam, mert nem akarom, hogy folyamatosan azon kelljen aggódnom, hogy most vajon annak a lánynak írogat-e, hogy vajon találkozgatnak-e a hátam mögött, stb. Nem akarok attól tartani, hogy ha szarul érzi magát valami miatt a párom, akkor ehhez a lányhoz fog futni ahelyett, hogy én tudnám őt támogatni és meghallgatni. Végülis erről kellene, hogy szóljon egy párkapcsolat, nem? Hogy megnyílunk egymásnak, megmutatjuk a jót és a rosszat is, és kölcsönösen ott vagyunk a másiknak.
Nehezen tudom feldolgozni magamban ezt az egészet, mert alapvetően nem vagyok féltékeny típus, de most már eljutottam oda, hogy ahányszor pittyeg a párom telefonja, rögtön azon pörög az agyam, hogy vajon az exe ír-e neki... Ha simán csak egy lány barátról lenne szó, az nem zavarna, nekem is van pasi barátom, de köztünk sosem volt semmi, már rögtön az elején le lett tisztázva, hogy semmit nem akarunk egymástól, és ha a párom azt kérné, akkor akár az egész messenger beszélgetésünket odaadnám neki, hogy nézze meg, tényleg nincs benne semmi titkolnivaló. A legutóbbi exemmel is beszélgettem még egy darabig, de az is csak annyi volt, hogy pár hetente küldtünk egymásnak egy-egy mémet vagy macskás képet, és azóta már vége is az egésznek, letiltottam az illetőt, többet nem fogok vele beszélni. Viszont úgy érzem, hogy ez más tészta, hogy valaki rendszeresen az exével lelkizget.
Őszintén, ti mit csinálnátok a helyemben? Köcsög lennék, ha ultimátumot adnék neki, hogy vagy én vagy az ex? Sosem voltam híve az ilyeneknek, de mostanában szó szerint álmatlan éjszakáim vannak emiatt, és tudom, hogy ha nem változik valami, akkor előbb-utóbb úgyis szakítás lesz a vége. Arra gondoltam, még leülök vele egyszer beszélni erről, hogy több információt megtudjak arról, hogy milyen gyakran beszélgetnek, pontosan milyen témákról, meg hogy találkozni is szoktak-e, de őszintén szólva nem igazán látok rá esélyt, hogy utána meg fogok nyugodni, szerintem csak még idegesebb leszek, ha esetleg megtudom, hogy napi szinten beszélnek vagy találkozgatni is szoktak.
Összejöttel vele. Ha akkor tudtad a dolgot, akkor elfogadtad azzal, hogy osszejottetek. Utólag semmi jogod nincs ezen problémázni, ezt előbb kellett volna végig gondolni.
Egyébként nem normális, hogy ennyire jóban van vele, valószínűleg azért van veled, mert tudja, hogy az exnek már nem kell és te vagy az, aki éppen ott volt, hogy pótlék legyen.
Szerintem lassan, de biztosan próbáld meg fejben elengedni ezt az egészet.
Nyilvánvalóan kötődik az exhez, nincs túl rajta.
Megérdemled, hogy olyan férfival legyél együtt, aki boldoggá tesz, és aki miatt nem kell majd álmatlanul forgolódni!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Megnyugodtam, hogy akkor nem valami irreális dolgot várok el, és nem alaptalan, hogy zavar a dolog.
Harmadik válaszoló: Eddig nem tudtam róla, most mondta el néhány hete.
Hármas vagyok.
Természetesen amit mondtam, az abban az esetben érvényes, ha a kapcsolat előtt is tudtál róla. Én mindig rakerdezek erre már az első randik valamelyiken, hogy mi van az exszel, tartják e meg a kapcsolatot.
Mindegy, ez nálatok kimaradt. Viszont akkor legyen az intő jel számodra, hogy eddig eltitkolt eloled egy ilyen fontos dolgot. Ha úgy gondolta, hogy nem gaz, amit csinál vagy téged nem zavarna, akkor mégis miért nem mondta el? Ez minimum, fel kellene vessen benned néhány kérdést a kapcsolatotokat illetően.
Bár ez így alapvetően engem is zavarna, egy gondolat a másik oldalról:
Egy volt barátommal 13 évvel ezelőtti szakítás után is tartom a kapcsolatot. Van elképzelésed arról, hogy mint férfi a hátam közepére sem kívánom??!!! Nincs köztük semmi olyan, de semmi, és nem is lesz, ő is így van vele. De hogy szóba se álljunk, mert új kapcsolataink vannak, az is kizárt. Olyanok vagyunk egymásnak, mint valami rokonok, vagy ilyesmi.
Azért a bensőséges beszélgetések száma nyilván csökkent, és ha gondjai vannak a nőkkel, a legfőbb tanácsom, hogy nekik kell erről beszélni tudniuk, és nem tőlem kérni a megoldást... Hisz ha a nő helyében lennék, akkor is úgy gondolnám.
Na szóval nem ismerem a párod, de magamból kiindulva tudom, hogy nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni és féltékenykedni...
Nekem is van olyan exem, akivel sokáig eleg jóban voltam, valakivel gyakran találkoztam is (csak baratként), es volt akivel messengeren tudtam beszélni bármiről, az érzéseimről is. Mindezt ugy, hogy talalkozni már nem is akartam.
De miota együtt vagyok a mostani párommal, erről magamtol leálltam. Hiaba nem kötött már semmi, eleg az hogy tudom a páromnak ez rosszul esne. Engem is zavart mikor szülinapjan ráirt egy tinikori exe (már 4 gyerekes anyuka!), es beszelgettek. Mondjuk ő megmutatta, együtt néztük hogy ez most mi. De ők se folytatták, nekem is rosszul esne.
Mond meg hogy ez téged zavar, rosszul esik, ne csinálja. Aztán nézd meg a reakcióját. Ha zavarja, akkor ott az ajtó, mehet szépen ki hozzá, te pedig kereshetsz egy fejben is szinglit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!