Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kinek kellene fizetni az utat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek kellene fizetni az utat ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

A barátommal 1.5 éve vagyunk együtt. A szülei Spanyolországban élnék és már párszor meglátogattuk őket közösen.

A barátom egy tehetős családból származik, egy repülőjegy nem jelent neki vagy a családjának problémát.

Én meg tanulok, nem keresek sok pénzt.

A barátom (22) felvetette az ötletet, hogy menjünk ki a szüleihez Spanyolországba a tavaszi szünetben mert nem lesz egyetem (Húsvét).

A szüleim nem tudják ezt az utat nekem fizetni és ezt tudattam a barátommal is. Ő erre nem mondott semmit, azt mondta, hogy akkor valószínűleg visszamegy egyedül.

Bár én nem jövök tehetős közegből, amikor nyaralni ment a családom elhívtuk őt is és a repjegyét és a szállást és minden költséget mi fizettünk.

Az ő családja külföldi átlaghoz képest is rendkívül jól él.

Azt gondolom, hogy ha már ők hívtak meg vagy a barátom, akkor illene nekik kifizetni az utamat, hiszen én egyébként nem mennék abba az országba. Csak őket látogatnám meg.

Mit gondoltok? Jogos az aggodalmam? Kinek kellene ezt állnia? A szülőknek kéne ezt fizetnie?

Köszönöm előre is!

2023. márc. 17. 12:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%
#11 Bár nem egészen értek egyet azzal, hogy a szülők fizessék az utat, de a kérdező azt írta, hogy eddig csak egyet fizettek az ötből, ahogy én értelmezem.
2023. márc. 17. 13:49
 22/28 anonim ***** válasza:
93%

Ha szerinted ő veled tervez, akkor miért nem fizeti a repjegyedet? Ha nálunk lenne ez a helyzet, hogy én gazdag vagyok, a párom meg nem tudna jönni valahova, ahova én hívom meg, akkor számomra evidens lenne, hogy én fizetem ki az ő részét is. Úgyis együtt tervezünk, ez egy befektetés a kapcsolatba. Ez a srác nem tervez veled komolyan, az aktuális barátnője vagy.

24N

2023. márc. 17. 13:49
 23/28 anonim ***** válasza:
76%
Te jó ég... Az egész családodra ráférne egy alapos terápia.
2023. márc. 17. 14:20
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Fú szerintem nagyon vakvágányon vagy, mégha itt le is leszek pontozva. Egy családlátogatást ne keverjünk egy nyaralással. Ha a szüleim 200 km-re élnek az egyetemtől, akkor is alap lenne, hogy én, vagy a családom álljuk a vonatjegyet, mert hát mi hívtuk meg a páromat? Voltam kollégista, soha, szóba sem került, ha az aktuális párom családjához, vagy az enyémhez mentünk, hogy a másiknak kéne állnia a jegyeket.

Meghívtak. A meghívásra lehet nemet mondani és megindokolni, hogy ez most anyagilag nem fér bele. Ennyi, pont. Ha erre felajánlja, hogy kifizetik oké, ha nem, akkor meg megy egyedül és kész. Nem kell ennek ekkora feneket keríteni.

Mellesleg a 11-es gondolatmenete mentén, amire helyeseltél, én azt érzem, hogy a párodnak lehet nincs is reális képe az anyagi helyzetedről, hiszen fenntartod a látszatot, hogy neked ezek beleférnek. Most hirtelen miért kellene azt éreznie, hogy mégsem és illene kifizetnie a jegyedet?

Ha ő "életed szerelme", akkor illene korrektül kommunikálni a gyerekes elvárások helyett (nem várod el, de azért a kérdésed még sem erről árulkodik). Pl. az elejétől tudatni vele, hogy neked 2 havonta nem fér bele egy spanyol út. Majd a mostani felvetésre: "Jaj életem, annnnnyira szívesen mennék veled, szeretek a családoddal lenni, de sajnos most anyagilag nem állok úgy, hogy veled mehessek." És akkor visszaugorhatunk a hozzászólásom közepére. Erre vagy felajánlja, hogy kifizeti, vagy azt mondja, hogy "jaajj drágaságom, de sajnálom, nem baj, akkor most egyedül megyek, hiányozni fogsz". Pont. Felnőtt emberek ezt így kezelik és nem gondolom, hogy ebből egy illene/nem illene kérdést kéne nyitni.

2023. márc. 17. 14:26
 25/28 anonim ***** válasza:
77%

Hűha, akkor az utolsó által említett terápia valóban nem jönne rosszul!

Milyen férfiakat találtok ti, hogy hagyják, hogy az apósuk vegyen a lányuknak kocsit????? Most nyilván ne nyávogjon a nővéred AMG Merciért, de azért egy Ford Fiesta csak belefért volna az ő családi költségvetésükbe, mert gondolom a nővéred sem havi 800 fontért mosogat a Mekiben, magas presztízsű egyetem végzettjeként.

Ez mennyire szomorú, hogy ilyen "családok" vannak...mármint tényleg, minden együttérzésem és empátiám a nővéredé, hogy olyan mentális állapotban van, hogy ezt elviseli.

2023. márc. 17. 14:32
 26/28 anonim ***** válasza:
60%
Ne etessétek már trollt....
2023. márc. 17. 14:47
 27/28 anonim ***** válasza:
18%

Evidens hogy fizetnem. Hagyd ott azt a skotot.

Biztos az agyban is puhapcs

2023. márc. 17. 16:08
 28/28 anonim ***** válasza:
79%
Neki kellene fizetnie...az ilyen férfi kuka!
2023. márc. 18. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!