Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kinek kellene fizetni az utat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek kellene fizetni az utat ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

A barátommal 1.5 éve vagyunk együtt. A szülei Spanyolországban élnék és már párszor meglátogattuk őket közösen.

A barátom egy tehetős családból származik, egy repülőjegy nem jelent neki vagy a családjának problémát.

Én meg tanulok, nem keresek sok pénzt.

A barátom (22) felvetette az ötletet, hogy menjünk ki a szüleihez Spanyolországba a tavaszi szünetben mert nem lesz egyetem (Húsvét).

A szüleim nem tudják ezt az utat nekem fizetni és ezt tudattam a barátommal is. Ő erre nem mondott semmit, azt mondta, hogy akkor valószínűleg visszamegy egyedül.

Bár én nem jövök tehetős közegből, amikor nyaralni ment a családom elhívtuk őt is és a repjegyét és a szállást és minden költséget mi fizettünk.

Az ő családja külföldi átlaghoz képest is rendkívül jól él.

Azt gondolom, hogy ha már ők hívtak meg vagy a barátom, akkor illene nekik kifizetni az utamat, hiszen én egyébként nem mennék abba az országba. Csak őket látogatnám meg.

Mit gondoltok? Jogos az aggodalmam? Kinek kellene ezt állnia? A szülőknek kéne ezt fizetnie?

Köszönöm előre is!

2023. márc. 17. 12:19
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:

Ha azt gondoljátok, hogy jogos az aggodalmam, hogyan kéne ezt elmondanom a barátomnak?

Mert nem várom el tőlük és nem is akarom, hogy ezt érezze de szeretném neki elmondani mert zavar és látni fogja rajtam, hogy van valami.

2023. márc. 17. 12:21
 2/28 anonim ***** válasza:
77%

Tehetős családok általában egyrészt azért tehetősek, mert nem gavallérkodták el a lovettát mindenkinek, másrészt adott esetben X évtizeden át valószínűleg nagyon keményen dolgoztak érte.

Ezért kialakulhat az, hogy senkinek nem tesznek szívességet mert attól félnek majd utána le akarják őket húzni. Ezek a szülők is valószínűleg ilyenek. A te szüleid kedvességére valószínűleg csak megvonnák a vállukat, hogy hát nem volt kötelező, ők vállalták a barátod nyaraltatását, sőt lehet örültek is annak, hogy na nem a mi fülünket rágja a kölök utazásért.

Ha sem te, sem a barátod sehogy sem tudjátok összedobni az árát, akkor igen, a barátod majd elmegy egyedül. Ettől nektek nem kell kevésbé szeretnetek egymást, ez nem a barátod hibája, hogy az ő szülei ilyenek, és az sem, hogy nem tudjátok mindkettőtök útját finanszírozni, egyetemistaként mindenki csóró :D

Majd visszajön :( Látogasd meg te is a szüleidet, tölts velük több napot egyhuzamban, biztosan örülni fognak neked :) Ennél már úgyis csak kevesebbet fognak látni, és te is őket, ahogyan egyre inkább önállóan éled majd az életedet.

2023. márc. 17. 12:29
 3/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves válaszoló!

Azt gondolod, hogy nem a barátom tehet erről?

Abban viszont igazad van, hogy a szülei ilyenek és ebbe a barátomnak nincs beleszólása. Úgy gondoltam, hogy ez olyan alap dolog lenne.. hogy gondolsz a fiad barátnőjére, akit a fiad nagyon nagyon szeret és együtt képzelik el a jövőt.

2023. márc. 17. 12:33
 4/28 anonim ***** válasza:
91%
Azt írod már többször meglátogattátok őket közösen korábban. Akkor ki fizetett?
2023. márc. 17. 12:34
 5/28 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem is illene ezt kifizetniük, ha már meg vagy hívva. Főleg így, hogy korábban ti is álltátok a párod költségeit. Ez tipukus helyzete annak, hogy akinek sok pénze van, az fukarkodik mindenen, akinek nincs sok, az a kevésből is próbál adni.
2023. márc. 17. 12:34
 6/28 A kérdező kommentje:
5 alakalommal mentem én is, ebből egy alkalmat fizettek.
2023. márc. 17. 12:37
 7/28 A kérdező kommentje:

Az olyan alkalom volt, hogy én egyáltalán nem akartam menni de meg lettem hívva egy eseményre.

Ráadásul meghívtak a kistesó ballagására is, ahova egyedül kiutaztam (a barátom már ott volt). Rengeteg sok pénz volt a ruha, amit vettem és a smink és minden. A repjegyet nem fizették ki és a testvére ballagására mentem.

Említettem már, hogy a családom nem olyan szinten van mint ők. Karácsonyra azonban összedobtunk neki egy nagyon drága ajándékra, ami az álma volt. Az én családomnak ez már luxusnak számít de tudtuk, hogy nagyon boldoggá tenné

2023. márc. 17. 12:43
 8/28 anonim ***** válasza:
32%

"Úgy gondoltam, hogy ez olyan alap dolog lenne.."

Hát nem jól gondolod. Fizethetnék az utat, ha akarnák, de nem kötelességük. És ezek szerint egyszer már fizették is, tehát nem az van, hogy teljesen elzárkóznak, csak nem akarják a fiuk aktuális csaját évente többször nyaraltatni. Ez teljesen érthető, szerintem vegyél vissza magadból egy kicsit.

2023. márc. 17. 12:43
 9/28 A kérdező kommentje:

Ebben mégis mi a nyaraltatás?

Nem is szeretem az országot. Mikor ott vagyunk nem tudunk sehova menni mert a szülőkkel kell lenni egész nap és még este is.

Én nem mennék abba az országba magamtól, hisz nem szeretem. Az egyedüli ok, hogy meglátogassam őket.

2023. márc. 17. 12:48
 10/28 anonim ***** válasza:
40%
A meghívónak kellene fizetnie, pláne, hogy ekkora anyagi különbségek állnak fenn.
2023. márc. 17. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!