Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként mi a jobb, ha bevállalok egy gyereket a párom kedvéért, vagy ha elhagyom a páromat?
Fogalmam sincs, mit csináljak. Sosem akartam gyereket, nőként ez nagyobb teher is, de a párom nagyon szeretne. Elmondása szerint ő megalkudna azzal, hogy ne legyen gyerekünk, de nem szeretném, hogy ötvenévesen bánja meg, mert mióta összejöttünk (nyolc éve), tudom, hogy ő a jövőben akart gyereket. Én már megismerkedésünkkor mondtam, hogy nekem ki van zárva, és már úgy jöttünk össze, hogy nem bánja, inkább engem választ, mint valaki mást aki szül is neki.
De mostanában kezdem érezni rajta, hogy ő változatlanul egyre jobban szeretne gyereket, ahogy öregszik, az én érzéseim pedig nem változtak. Viszont a páromat változatlanul nagyon szeretem, és szerintem összeomlanék, ha el kéne hagynom. De nem szeretném elvenni a gyerek lehetőségét tőle, van esély, hogy a saját gyerekemet szeretni fogom és boldog család leszünk, ha közben még a terhesség gondolatától is a hideg ráz? Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Terhesség: Szerintem, ha csak ettől féksz ennyire, 1-2 alkalom pszichologus sokat segithet. Egyrészt, ravezetne, hogy menne e a dolog, vagy rávezetne, hogy egyaltalán nem menne! Ha ezek után sem szeretnél, inkább ne vállald be! Szerintem...
11 es voltam

Akik azt tanácsolják, legyen nevelőszülő:
Egyrészt, az egy szakma, el kell végezni a képzést.
Másrészt, a "ha megunja/nem megy/stb a gyerekkel" részhez azért odaírnám, hogy az árva gyerekek sem játékbabák. Undorító, hogy sokan csak szimulációs kísérletként hivatkoztak rájuk.

Nekünk 7 év után ez volt az egyik szakító indok.
Jobb is hogy szétmentünk 🙂 Amúgy többnyire minden rendben volt .

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!