Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Konfliktus saját vállalkozás indítása miatt?
Eldöntöttem, hogy saját informatikai vállalkozást indítok, mert a munkahelyeken nem találtam meg a számításaimat, és enyhén szólva nem jövök ki a vezetőkkel. Sajnos mikor ezt közöltem a feleségemmel, kiborult rajta. Mert hogy ő "nem akar bizonytalanságot" Hogy lenne? Tettem már le annyit az asztalra, hogy tudjam mit akarok. Konkrét terveim vannak.
Más is jár/járt ebben a cipőben? Van egy közös, 4 éves kislányunk és nem akarom, hogy emiatt válásig fajuljon a dolog. De ugyan akkor nagyon eltökélt vagyok, életem nagy célját látom.
Arról nem volt szó, hogy a feleség dolgozik-e, de igazából ha dolgozik is, akkor is elég nagy érvágás, hogy beláthatatlan ideig egy fizetésből kelljen fenntartani a családot.
Egy vállalkozás kiépítése ráadásul az elején csak viszi a pénzt, nem hoz.
Mindezt egy válság közepén, gyerekkel.
És a szomorú valóság az, hogy az nem jelent semmit, hogy neked konkrét céljaid vannak. Hiába vagy eltökélt, ha a kliensek nem jönnek. Ezért bizonytalan az egész, mert nagy a szerencsefaktor, hogy megfelelő időben megfelelő helyen vagy-e.
De mivel el lehet kezdeni a vállalkozást alkalmazotti munka mellett is, így igazából egyáltalán nem vag ymuszáj kockáztatni. A feleség a magas rizikótól fél, nem a karrier álmok megvalósításától. De ha mellékállásban cisnálod, lehet vállalkozást építeni kockázat nélkül is. Legrosszabb esetben elment pár hónapod és let tnémi kiadásod a semmire, de ez nem zavar be a megélhetésbe.
#11 Így van.Mellékállásban semmit nem kockáztat a kérdező.
Egyébként úgy érdemes vállalkozni, hogy félig meddig klientúra is van már hozzá.Mert magát a vállalkozás hivatalos részét 1 napon belül el lehet intézni az ügyfélkapun, meg jól jön egy könyvelő is, persze.
#10 Lepontozók, a nagy pénzekért dolgozni kell és kockázatot vállalni, legalább minimálisan.Sajnálom, ha ti azt képzelitek, hogy azért elég tartani a markotokat, meg ülni a sarokban.Valamit valamiért.
Nem baj, ha valaki fosik mindentől és lusta beletenni a munkát, de akkor elégedjen meg azzal a kis fizetéssel, amit alkalmazottként kereshet.
14, azér tlettél leontozva, mert elkezdtél kötekedni egy feltételezetten anyagias nő kapcsán úgy, hogy semmi köze a kérdéshez. Értjük, hogy pikkelsz a nőkre és pénzéhesnek tartod őket, de nem érdekel senkit sem.
A válllalkozás beindításának meg van kockázatmentes verziója, mint azt itt kitárgyaltuk, tehát tök fölösleges bármit is kockáztatni. Sőt, mivel bizonyos összegig adómentes a vállalkozás profitja, még jobban is jön ki, ha a kockázatmentes verziót cisnálja.
"a nagy pénzekért dolgozni kell és kockázatot vállalni, legalább minimálisan.Sajnálom, ha ti azt képzelitek, hogy azért elég tartani a markotokat, meg ülni a sarokban."
Ez oké, csak amikor az embernek gyereke van, meg családja, akkor már nem csak a saját megélhetését kockàztatja, hanem másét is. Mi is csak akkor mertünk belevágni, mikor itthon voltam már gyeden, fix bevétellel, akkor a gyerek mellett csináltam a dolgokat, mert puff, ha nem jön be, a munkánk még mindig megvan.
De gyerek mellett feleadni a biztos megélhetést, csak az egyik fél bevételére hagyatkozni, az nem csoda, hogy anyukát félelemmel tölti el, én sem merném. Mert könnyű odadobni ezt a kockáztatós szöveget, de kockáztatni az tud, akinek nincs túl sok mindent veszítenie, és csak a saját egzisztenciájàt játszhatja el.
És llegyünk már őszinték, ahogy itt írták, a vállalkozások javarészt befuccsol 1-2-3 éven belül.
Apámra emlékeztetsz. Ugyanezt tolta, soha egyetlen főnökével nem jött ki, nyilván mindig a másik hibájából. Felrúgott mindent, nekiállt vállalkozást építeni, anyám meg lemondhatott bármilyen szakmai fejlődésről 2 kisgyerek mellett, rá hárult minden otthon. Az egész gyerekkorunk arról szólt, hogy szó szerint mindent (időt, kiadást, családi programokat) a vállalkozásnak rendeltünk alá, ha nem, akkor "nem hiszünk benne eléggé és őt senki nem érti meg, pedig értünk teszi". Fenét, egy nárcisztikus ember, aki nem bírt szervezetben működni és meg akarta mutatni, legyen bármi az ára.
Kb hét évig kínlódtak ezzel, aztán a 2008-as válság seggberúgta az egészet (tudod, ami most is készülődik btw).
Imádom, hogy az ilyen kérdések alatt látatlanban keresztre feszítik a nőt, hogy az útjába áll a nagy vállalkozó szellemnek, de azért "biztos tartja majd a markát, ha bejön".
Emberek, felrúgni a biztos munkahelyedet és nekiállni nulláról építgetni valamit a mai gazdaságban őrült nagy kockázat, plusz pénz- és időbefektetés, ami érinti a családot.
Arról nem beszélve, hogy ha az összes főnököddel sz.r a viszony, akkor több, mint valószínű, hogy a hiba nálad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!