Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Konfliktus saját vállalkozás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Konfliktus saját vállalkozás indítása miatt?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem, hogy saját informatikai vállalkozást indítok, mert a munkahelyeken nem találtam meg a számításaimat, és enyhén szólva nem jövök ki a vezetőkkel. Sajnos mikor ezt közöltem a feleségemmel, kiborult rajta. Mert hogy ő "nem akar bizonytalanságot" Hogy lenne? Tettem már le annyit az asztalra, hogy tudjam mit akarok. Konkrét terveim vannak.

Más is jár/járt ebben a cipőben? Van egy közös, 4 éves kislányunk és nem akarom, hogy emiatt válásig fajuljon a dolog. De ugyan akkor nagyon eltökélt vagyok, életem nagy célját látom.

2023. febr. 23. 12:19
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
95%
Èn támogattam a párom a vállalkozása beindításánál. Nagyon kemèny időszak volt, rengeteg pènzt ès időt felemèsztett. Rengeteg lemondással járt, de sikerült megcsinálni. De tènyleg nehèz volt. Nagyon sokszor a fáradtsága rajtam is csattant, de ezeket akkor nem vettem fel, mert tudtam hogy ez csak a kimerültsèg jele volt.
2023. febr. 23. 12:25
 2/30 anonim ***** válasza:
90%
Egy vállalkozást indítani rohadt nehéz, és hosszú folyamat. Nem mindenkinek van ereje ezt kibírni. Nincs pénz, nincs közös idő, nincs semmi, csak a munka és munka és nélkülözés.
2023. febr. 23. 12:35
 3/30 anonim ***** válasza:
36%

Nem találtam meg a számításaimat = alul vagy fizetve és te akarsz főnök lenni.

Egyébként nem csoda, hogy kiakadt, az életben a pénznek nem célnak kellene lennie, hanem eszköznek. Most jól megéltek (gondolom), van egymásra időtök, amit te felrúgnál. Amíg tető alá hozod a vállalkozásodat valahol az irodában, addig az asszonyt helyetted kúrnák, jogosan.

2023. febr. 23. 12:40
 4/30 anonim ***** válasza:
91%
Az induló vállalkozások nagy része 1 év után befuccsol. Ha úgy vágsz bele, hogy közben magad mögött minden hidat felégetsz, az veszélyes, pláne manapság, amikor a csapból is a bizonytalanság folyik. Nem csoda, hogy a feleséged bepánikolt. Ha valóban van terved, akkor üljetek le és higgadtan, alaposan beszéljétek át. Legyen vészterv is, hogy ha semmi nem jön össze, akkor hogyan tud talpra állni a család. Meg lehet csinálni természetesen, de ahhoz csapatként kell együttműködnötök. Ehhez neki is hinnie kell a sikerben, azt pedig úgy tudod elérni, hogy bevonod és számára is átláthatóvá teszed a terveidet.
2023. febr. 23. 12:42
 5/30 anonim ***** válasza:
25%
Sajnalom, hogy egy ilyen novel kotott ossze az elet. Csak csinald, egyedul tamogatas nelkul, sikerulni fog es halas lesz majd, hogy nem hallgattal ra.
2023. febr. 23. 12:47
 6/30 anonim ***** válasza:
93%

Igen, jellemzően a nők a kockázatot nézik először, és ha van gyerek, akkor minden arra van fogva. Ha tényleg megtervezted, van tőkéd elindítani, van B terved, akkor hajrá!

És talán informatikában nem lesz olyan kínszenvedés elindítani, mint pl a vendéglátásban.

2023. febr. 23. 12:50
 7/30 anonim ***** válasza:
37%
A feleseged helyeben nem tamogatnam. Egyreszt mert most rahagyod a munkat,nekik is szenvedni, nelkulozni, kemenyen dolgozni kell hogy felepitsd a vallalkozast, de igazabol csak magadnak kaparod a gesztenyet es a feleseg viseli a kockazatot ( gyerek eltartasa ha befuccsolsz). Ha meg megis bejon, lecsereled egy fiatalabbra, igy szokott ez lenni. Nem kockaztatnek. Igenis legyen fix melod, vallald az anyagiak rad eso reszet, vedd ki a gyeteknevelesbol is a reszed. Mellettr pedig amikor ok alszanak vagy epp mast csinalnak, akkor epitgesd a vallalkozast.
2023. febr. 23. 12:51
 8/30 anonim ***** válasza:
85%

Az miért nem opció, hogy másodállásként indítod be a válalkozásod? Úgy évi 2millió forintig még adómentes is amúgy, szóval még jobb is, mint főállásban.

És mivel megvan az alkalmazotti főállásod, így megvan a stabil anyagi háttér, miközben ki tudod építeni a vállalkozásodat, fel tudod mérni a piaci igényeket, ki tudod építeni a klienskört, stb...

Ha meg a vállalkozás hoz legalább annyit mint a főállás és látod még, hogy hogy lehetne továb bnövekedni, akkor felmondasz a munkahelyeden és tolod a vállalkozást telierővel.

Így nem lesz semmilyen bizonytalanság.

Ha visoznt felmondasz és úgy próbálod beröffenteni a 0-ról a vállalkozást, hogy közben a tartalékokat élitek fel.. nahát, az para.

2023. febr. 23. 12:51
 9/30 anonim ***** válasza:
11%

A #8 álláspontján vagyok én is.

Amúgy a feleséged milyen bizonytalanságtól tart?Ő nem dolgozik semmit?Már 4 éves a gyerek, közösen kell eltartani.

Mert itt inkább a feleséged a probléma, hogy semmiben nem támogat és ezek szerint semmivel nem is járul hozzá a közöshöz.

Azért még ha a vállalkozás nem is úgy sikerül, ahogy eltervezted, azzal semmit nem veszítesz, mert 1: adósságod nem keletkezik belőle(ha nem vagy komplett idióta, de hát nem gondolnám)

2: bármikor visszamehetsz alkalmazottnak, meg azért elég jó végzettséged van ahhoz, hogy találj könnyen egy normális munkát.

2023. febr. 23. 13:11
 10/30 anonim ***** válasza:
0%
#7 Aha, de gondolom ha bejönne a vállalkozás és 5-10x annyi haszna lenne a kérdezőnek, mint amennyit most keres(vagy anyuka, ha egyáltalán dolgozik), akkor neki is elég csak annyit beletenni anyagilag a közös életbe, mint anyának.A többi pénze meg csak az övé, igaz?? Mert ha mindent felesben csinálnak, akkor az anyagi hozzájárulás is lehet fillérre azonos.Igaz??
2023. febr. 23. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!