Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha a párotok rosszul bánik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párotok rosszul bánik veletek, tiszteletlen, szakítotok?

Figyelt kérdés
Hányadik ilyen esetnél? És addig mit tesztek? Van, aki egyáltalán nem szakít?
2023. febr. 18. 09:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

#4:

Nem, egyáltalán nem így zajlik. Szerintem teljesen egyértelmű, amikor valaki például egy vita során elkezd személyeskedni, sértegetni, vagy lekezelően viselkedik velem, csak azért, mert nő vagyok. Az ilyen pasit szépen ki kell tenni, mert nem fog megváltozni.

Más téma az egyéni érzékenység. Például én elég alacsony vagyok, és engem ez zavar. Ráadásul nem tehetek róla és nem tudok rajta változtatni. Alapvetően bírom, ha valakivel kicsit szurkálódunk. De a magasságomon viccelődés nagyon rosszul esik. Ilyenkor szólok, megindoklom, stb. Aki normális, az innentől kerüli a témát. Aki nem tisztel, direkt bunkó, az meg dafke ezen viccelődik, például felteszi a táskám a szekrény tetejére, mert milyen vicces, hogy nem tudok hazamenni, mert nem tudom levenni. Irat, pénz, mobil, minden benne. Aztán nem érti, hogy miért szakítok, szerinte ez hiszti.

Megtörtént eset.

2023. febr. 18. 10:02
 12/29 A kérdező kommentje:
Utolsó, nálam szerintem ugyanez a horkolás: nem tehetek róla. Emiatt piszkálni, gúnyolódni rajtam, ezt hogy lehetett volna jobban kezelnem? Te mit tennél egy ilyen helyzetben?
2023. febr. 18. 10:04
 13/29 A kérdező kommentje:
Azt írod, más téma az egyéni érzékenység. Illetve hát akkor pont nem más téma, mert mind a két példázattal azt mutattad be, hogy akár a másik érzéketlensége, akár a te érzékenységed az, ami alapján határt húzol, offolod az ilyen embert és kész.
2023. febr. 18. 10:05
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem (#1,#5) jó családi mintám volt.

Munkahelyet egyszer váltottam, az első helyen 1.5 évet dolgoztam. A másodikat most kezdtem (még nem végeztem az alapképzéssel egyetemen)

De már nem vállalok nem szakmai munkát 2 éve. Ha nincs fejlődési lehetőség pár hét után otthagynám, bár interjún ez az első kérdésem. Ha nem tisztelnének, először próbálnék erről beszélni (pl mi az oka), de ha nem megoldható, akkor lelépek. Dolgoztam már nagyon nagy nevekkel kis 20 éves gyakornokként és megbecsültek. Tehát van ilyen, nem adom lejjebb.

Munka esetében viszont más a helyzet, mert a munka bizonyos esetben létszükséglet. Ha nincs más, azt kell csinálni (ezt igyekszem elkerülni tanulással és eddig jól megy). Viszont a párkapcsolat nem szükséglet. Lehet boldognak lenni szingliként is.

2023. febr. 18. 10:07
 15/29 A kérdező kommentje:
Kb fele annyi idős vagy, mint én. Te tényleg sokkal jobban csinálsz mindent. Riszpekt. :)
2023. febr. 18. 10:11
 16/29 A kérdező kommentje:

Mi az oka, hogy nem tisztelnek? Nem tudom, van/lenne egy munkahelyen (vagy privát életben), aki erre őszinte választ ad? Már eleve elkövetett egy tiszteletlenséget vagy sorozatban. Megkérdezted asszertíven. Erre ő: tudod, rossz élményeket idézel föl bennem, és nem tudtam még feldolgozni azt,hogy...és ezt rád vetítem ki. Ezért. Vagy: mert csak a passzív-agresszív viselkedést tanultam meg a szüleimtől és még mindig nem fektettem abba elég munkát, hogy ez ne így legyen és ezáltal ne nyomorítsak meg más embereket. Vagy: a férjem megcsalt, az anyám haldoklik, és engem se tisztel se a szomszéd, meg tegnap az asztalos is beszólt tegnap, nagyon frusztrált vagyok emiatt és rád projektálom az egészet, emiatt van.

Nem tudom ezeket elképzelni. Pont azért nem, mert a saját párommal próbálkoztam. Erre ő: rosszul látod, nem voltam lekezelő.

2023. febr. 18. 10:15
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon szomorú, hogy ha valaki csak olyan emberrel van körben, akiknek rossz családi mintájuk van, és emiatt mérgezően viselkednek maguk is / rossz kapcsolatokban maradnak. De attól, hogy valakinek ilyen mintái vannak, nem evidens, hogy ezt kell csinálnia neki örökké, csak sokan ezt teszik. De ez annyi mindentől függ, hogy ki tud változtatni ki nem! Nem lehet pár mondatban összefoglalni. Lehet valaki épp olyan helyzetbe kerül, hogy ki tud szakadni ebből a közegből, jó szakmát választ, anyagilag megengedheti magának hogy pszichológushoz, önismereti csoportokba járjon, és ha elég kitartó, és gyakorol, változhat. Sokan meg tök más helyzetekben vannak, vagy más a pszichés tűrési képességük és nem fognak változtatni és megy tovább a lánc.
2023. febr. 18. 10:15
 18/29 A kérdező kommentje:
Én járok pszichológushoz, ide is írogatok, társfüggő közösségben próbálok épülni.
2023. febr. 18. 10:16
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

#12:

Nem, a horkolás nem ugyanaz. Az a másik alvásminőségét is rontja. Közösen kell megoldást találni. Ha a másik felszólít, hogy hagyd abba a horkolást, akkor esetleg egyszer tisztázd, hogy nem tehetsz róla. Utána javasolj megoldást, például külön szoba. De ha mondjuk horkolós vaddisznónak nevez, akkor ajtót kell mutatni.

Amúgy meg nagyon egyszerű rendszert alkalmazok: amit én nem teszek meg mással, mert nem akarom megbántani, azt én se tűröm el. Egyszer szólok, kijelölöm a határokat, és azt illik tiszteletben tartani.

2023. febr. 18. 10:17
 20/29 A kérdező kommentje:
Annyi mindentől függ. Nem lehet pár mondatban összefoglalni. Nekem van időm és szívesen is olvasom, próbáld meg légy szíves. Szerintem nem függ sok mindentől, inkább csak a saját változtatásra való hozzáállásodon. De ez csak az én véleményem. Valakit egy tragédia megnyomorít, egy utálatos, rosszindulatú emberré tesz, mást megnemesít. Ha alkoholisták mérgeztek téged, kin múlik, hogy te ezt úgy kezeled, hogy magad is alkoholista leszel, vagy absztinens? Nehezen tudnék más irányítót elképzelni ebben a dologban, mint saját magadat.
2023. febr. 18. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!